Pět nejlepších nástrojů pro zkratky s klávesnicí a myší

Pohyb po Windows lze znatelně zefektivnit využíváním klávesových zkratek a gest pomocí myši. Vybrali jsme pro vás za pomoci našich čtenářů ty nejlepší programy pro tento účel.
Kapitoly článku

StrokeIt

Kromě klávesových zkratek je jinou variantou zrychlení pohybu po počítači a spouštění aplikací a funkcí využití myši, resp. jejich gest. Typickým představitelem programu v tomto odvětví je StrokeIt. Stačí podržet pravé tlačítko myši a nakreslit na obrazovce obrázek. StrokeIt má přednastavené volby pro všechny aplikace obecně i pro jednotlivé oblíbené programy.

stroke1.gif

Třeba v Internet Exploreru tah vlevo znamená zpět, tah vpravo znamená vpřed. Ve všech aplikacích spustí nakreslené W výchozí prohlížeč, C zavře aplikaci, N otevře nový dokument. Gesta se pro lepší názornost vykreslují průběžně na obrazovku, vidíte tedy, co jste nakreslili. Veškerá nastavení a příkazy lze samozřejmě upravovat dle vlastních potřeb.

stroke2.gif

Program můžete dokonce naučit nová vlastní gesta. Ovládání a nastavení programu je snadné, k čemuž ještě pomůže česká lokalizace stažitelná z webu autora. Na diskuzním fóru StrokeIt podporoval čtenář s přezdívkou cojone. Ovšem také tento program poněkud ustrnul ve vývoji a jeho budoucnost je tak nejistá.

Stáhnout StrokeIt, bezplatný pro nekomerční účely (170 kB)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,