Pět nejlepších nástrojů pro zkratky s klávesnicí a myší

Pohyb po Windows lze znatelně zefektivnit využíváním klávesových zkratek a gest pomocí myši. Vybrali jsme pro vás za pomoci našich čtenářů ty nejlepší programy pro tento účel.
Kapitoly článku

PhraseExpress

Z poněkud jiného soudku je program PhraseExpress, který také využívá klávesových zkratek a zrychluje práci na počítači, ale poněkud jiným způsobem. Jedná se primárně o aplikaci určenou k nahrávání a používání klávesových maker určených pro pomoc při psaní textu. Činí tak rychlým doplňováním častých frází, zkratek či obsahu systémové schránky.

phrase1.gif

K nim se dostanete buď prostřednictvím klávesových zkratek, nebo skrze ikonku v oznamovací oblasti. Díky kombinaci s makry lze vytvořit zajímavý nástroj pro otevírání pošty, automatické odpovědi, vkládání příloh, tvorbu dokumentů atd. Na fóru program prosazoval diskutující kvinar.

phrase2.png

Ten program používá nejen pro našeptávání často používaných souvětí, ale také např. při práci s Telnetem v příkazovém řádku. Rovněž jako výhodu vnímá, že je možné program pro nekomerční užití ovládat zdarma. Sám aplikaci používá v práci, ale investice do licence rozhodně nelituje.

Stáhnout PhraseExpress, bezplatný pro nekomerční užití (13,2 MB)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,