Pět nejlepších nástrojů pro tvorbu myšlenkových map

Plánování, kreativní činnost, brainstorming, promýšlení nejrůznějších projekt a další myšlenkové pochody mohou být zaznamenány pomocí speciálních aplikací a webových služeb. Jaké jsou ty nejlepší?
Kapitoly článku

XMind

V dnešním přehledu rozhodně nelze opominout program XMind, jehož autoři o něm prohlašují, že se jedná o nejpopulárnější nástroj pro tvorbu myšlenkových map. Jedná se o desktopovou aplikaci, která poskytuje značný uživatelský komfort, snadné ovládání a také líbivý výstup.

xmind1.png

Projekty lze sdílet po lokální síti, exportovat je do formátů XLS, CSV, PDF i SVG, samozřejmostí je orientace na časové osy, brainstorming, plánování projektů, diagramy a celou řadu dalších technik. V základní verzi se spoluprací po síti a sdílením na webu je přitom možné využívat zdarma.

xmind2.png

Pro pokročilé funkce typu exportu do formátů MS Office a dalších, pokročilého filtrování dat nebo zabezpečení projektů šifrováním již musíte sáhnout po náročnějších a placenějších verzí aplikace. Čtenář pumrel si na XMind chválí multiplatformitu (dostupné pro Windows, Linux a Mac OS X), množství stylů a témat, přidělování štítků a poznámek, nebo automatickou tvorbu šipek mezi boxíky.

Stáhnout XMind, bezplatný (96 MB)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,