Pět nejlepších nástrojů pro tvorbu myšlenkových map

Plánování, kreativní činnost, brainstorming, promýšlení nejrůznějších projekt a další myšlenkové pochody mohou být zaznamenány pomocí speciálních aplikací a webových služeb. Jaké jsou ty nejlepší?
Kapitoly článku

Coggle.it

Jako poslední tip zde uvádíme webový nástroj Coggle.it, který doporučil v diskuzi Johnny92. Coby jeho hlavní výhody zmiňuje bezplatnost, využití Gmailového účtu související s možným sdílením map či export do formátů PNG a PDF. Tyto přednosti doplňuje ještě snadnost ovládání, uživatelský komfort spojený s příjemnou grafikou a také značná rychlost práce.

coggle1.png

Spolupracovat je také možné v definovaných týmech a v reálném čase, navíc lze velice detailně sledovat pomocí popisků, který člen týmu provedl na mapě jaké změny. Ilustrační obrázky do mapy vložíte pouhým přetažením myši a můžete si do nejmenších detailů určit barevné odstíny boxíků, podkladu a vložených objektů.

coggle2.png

Výhodou je rovněž zpětné sledování vývoje mapy a návrat do bodu např. před třemi dny. Ke zvýšení rychlosti práce se dají využít klávesové zkratky. To vše zcela zdarma a bez reklam či jiných otravných záležitostí.

Přejít na Coggle.it

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,