Testy | Software | Úložiště

PCMark 10 má nový test rychlosti úložiště. Změří výkon pomalého disku i nejrychlejších SSD

Pokud si chcete změřit výkon vašeho pevného disku nebo SSD, legendární testovací software PCMark 10 dostal nový modul, který je určený přesně pro tento účel.

PCMark 10 Storage Benchmark ale neměří jen tradiční hodnoty, které v technickém popisu uvádí výrobce daného disku, ale zaměřuje se na výkon v reálných aplikacích, respektive jejich potřeb.

Jednotlivé testy tak simulují například spouštění aplikací, startování Windows 10, kopírování souborů menších i větších a k tomu třeba i nějakou paralelní práci s kancelářskými aplikacemi jako je Microsoft Office. Právě tyto scénáře by tak měly ukázat reálnější pohled na to, jak se disk bude chovat ve skutečných podmínkách a jaké jsou mezi nimi rozdíly.

dffd.png

Na výběr je několik variant testů, zvolit lze kompletní test, který obsahuje zmíněné podrobné analýzy, rychlý test, Data Drive test (ideální pro disky, kde se ukládají jen data - NAS a podobně) a také Drive Performance Consistency. Ten maximálně zatíží disk a sleduje se jeho stabilita a výkon v dlouhodobém měřítku.

Kromě standardních hodnot jako je rychlost čtení či průměrná odezva je výsledkem skóre, které lze porovnávat v databázi.

Diskuze (2) Další článek: Twitter přestane degradovat kvalitu nahraných fotek. Má to ale několik podmínek

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,