Pastebin: už žádné vzkazy od hackerů

Oblíbená služba pro sdílení textu Pastebin oznámila, že nebude dále tolerovat zprávy, které pomocí ní sdílí hackeři.

Pastebin.png
Pastebin je oblíbený mezi programátory, protože umí zvýraznit syntaxi zdrojového kódu

Pastebin je velice populární při sdílení zdrojových kódů, protože umí zvýraznit syntaxi. Poslední dobou však nabírá na popularitě i v jiné oblasti. Skupiny jako Anonymous či Lulzsec pomocí Pastebinu sdíleli nejen svá prohlášení, ale i výsledky svých útoků. Na Pastebin se tak volně povalovaly emailové adresy, telefonní čísla, hesla a dokonce i čísla kreditních karet.

Majitel služby Jeroen Vader, po té, co byl Pastebin v roce 2011 několikrát využit skupinou Lulzsec pro zveřejnění informací o jejích útocích, řekl, že Pastebin: „...zažívá nejvyšší provoz ve své devítileté historii.“

YouPorn.jpg
Na Pastebin se objevily údaje, které hackeři získali z YouPorn (zdroj: NakedSecurity.com)

V nedávné době Pastebin využili Anonymous, když pomocí něj informali, že koncem března zastaví internet, ale i Lulzsec, kteří na něm zveřejnili e-mailové schránky a hesla uživatelů webu YouPorn. Použili jej i odpůrci protipašerácké smlouvy ACTA, když na Pastebin dali informace o místech, kde chtějí protestovat.

Jeroen Vader, který Pastebin koupil v roce 2010, nyní promluvil o svých plánech přijmout více zaměstnanců, kteří budou kontrolovat nové zprávy a ty od hackerů budou mazat. Vader ve své službě nechce mít žádné osobní údaje ani kradené zdrojové kódy.

Diskuze (11) Další článek: Další akvizice Dellu, s Clerity chce převádět mainframy na x86

Témata článku: , , , , , , ,