Grafické karty | Samsung | Paměti

Paměti GDDR7 od Samsungu budou mít dvakrát vyšší propustnost. Grafické karty se přiblíží k 2 TB/s

Před pár dny jsme psali o tom, že Samsung chystá další vylepšenou variantu pamětí GDDR6 a to GDDR6W, která přinese hlavně dvojnásobnou kapacitu i rychlost na čip. Kromě toho se podařilo vše zmenšit a snížit i spotřebu.

Nyní se ale Samsung pochlubil i nástupcem v podobě chystané generace GDDR7. Oproti současné generaci už bude používat novější technologii modulaci přenosu dat PAM3 (Pulzně amplitudová modulace) oproti současné PAM2 - NRZ (Non-Return to Zero). Je však nutné podotknout, že Nvidia s Micronem už používá signalizaci PAM4 u pamětí GDDR6X. PAM3 mimochodem bude používat i chystaný Thunderbolt s rychlostí 80 Gb/s.

sdfbf.jpg

Maximální propustnost se díky tomu zvýší ze současných 18 Gb/s na 36 Gb/s. Výsledkem je, že by při použití 256bitového rozhraní měla grafická karta paměťovou propustnost 1,152 TB/s a s 384bitovým rozhraním, které je obvyklé u hi-endových modelů grafických karet, pak 1,728 TB/s.

Zatím není jasné, kdy se nové generace dočkáme, ale nejspíše to bude až s generací grafických karet od AMD pro rok 2023, tedy potenciálně Radeonů RX 8000.

Váš názor Další článek: Poslední letošní novinky pro Windows 11. Více indikace stavu OneDrivu a stabilnější Průzkumník

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,