Sociální sítě | Web | Vine

Oživování mrtvoly bylo odloženo, Vine se nové verze jen tak nedočká

Sdílení krátkých videí prostřednictvím aplikace Vine už je pár let pasé, ale spolutvůrce původní aplikace Dom Hofmann dával naději, že přijde nová verze, které koncept rozvine. K vývoji se přidala i početná komunita původního Vinu a na fóru s kódovým označením V2 začaly bujet plány, které měly být završeny v létě vydáním nové aplikace. Nyní ale Dom Hofmann ohlásil podržení vývoje na neurčitou dobu. Musí totiž vyřešit problémy s financováním a právními zádrhely.

Aplikace Vine nabídla v roce 2012 možnost sdílení krátkých šestisekundových videí z mobilů. Po aplikaci velmi rychle skočil Twitter, který ji koupil za 30 milionů dolarů. V roce 2013 se stal z Vinu hit, jenže velmi krátkodobý. Zájem o aplikaci slábl a 27. října 2016 byl oznámen konec.

Vývoj nové generace Vinu byl oznámen už začátkem tohoto roku s tím, že by mohl být spuštěn už za půl roku. Informace se chopila početná komunita fanoušků, kterým původní Vine po jeho zrušení Twitterem v roce 2017 chyběl. Jednalo se však o velmi naivní plán. Hofmann tedy vývoj projektu pozastavil s tím, že chce dostatek času na promyšlení. Je tedy možné, že z plánu nakonec zcela sejde.

Od doby, kdy byl Vine prodán Twitteru se Hofmann soustředil na čerstvě založenou firmu Innerspace VR a vypadá to, že v tom hodlá prozatím pokračovat. Vine 2 tedy zůstává na druhé koleji.

Váš názor Další článek: Už i Instagram ukáže, jak moc jste závislí a kolik času trávíte v aplikaci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,