Ovládací panely z Windows to mají spočítané

Budoucnost Ovládacích panelů z Windows je krajně nejistá a nejspíše ze systému časem definitivně zmizí. Napovídají tomu vyjádření klíčových manažerů z Microsoftu, kteří odpovídali na dotaz jednoho betatestera.

940234796
Ovládací panely a moderní Nastavení jsou dva nesourodé světy a Microsoft se bude muset rozhodnout, který z nich má budoucnost

Ten se skrze mikroblogovací síť zeptal šéfa programu Windows Insider Gabriela Aula, proč Windows 10 nadále obsahují dva prakticky totožné konfigurační nástroje: zmíněné Ovládací panely a moderní Nastavení.

Jako první se ozval manažer Brandon LeBlanc, podle kterého Nastavení časem Ovládací panely opravdu nahradí, ale Microsoft zatím nepředělal do moderní podoby všechny nástroje. Sám se pak přiznal, že Ovládací panely nepoužil dlouhé měsíce.

Později se ozval i Aul, který toto tvrzení potvrdil z vývojářské perspektivy: udržovat kód dvou v mnoha ohledech totožných konfigurátorů je složité, a tak si produktový tým dříve či později stejně bude muset vybrat. Je zřejmé, že to bude právě moderní Nastavení.

Diskuze (65) Další článek: JIC: Český ráj startupů je v Brně

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,