Otrokář jménem Internet Explorer 6

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 26

Názory k článku

19. 11. 2010 23:11

Schovánek Ladislav:
Váš názor vypadá jako náhodně vybraný úsek znaků z /dev/urandom, který jste nechal projet automatickou opravou pravopisu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
16. 11. 2010 21:41

o korporátní sféře nevíte vůbec lautr nic.......
je zvláštní jak tu každý o tom žvaní, ale firmu viděl jen zvenčí, ještě dlouho se bude používat IE6 a vůbec o tom nebudou rozhodovat ti co mají za poslední svoje peníze doma nějaký ušmudlaný mac nebo nějaký fire fox

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
16. 11. 2010 17:01

Dva příklady za vše, Electroworld a Česká spořitelna ... obě společnosti IE6, na něm postavený intranet. IE6 se jen tak, v korporátní sféře, nezbavíme, předělaní oněch aplikací bude velmi nákladné, protože jsou šité na míru přešně a jen pro šestku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
16. 11. 2010 00:01

Už toto téma delší dobu sleduju a je to opravdu problém. Nicméně se domnívám, že by se to dalo už dávno típnout stahování automatických aktualizací prohlížeče, stejně jak to má Firefox. Prostě by se z 6ky stáhla 7čka, 8čka... a všichni by byli šťastní
Nevím jeslti to je možné nebo ne, jen mě to tak napadlo

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 11. 2010 21:26

zkusenost z praxe: tisice serveru na w2k3 SP2, desetitisice kompu na XP SP2 s Office 2k3. aktualne se zahajuje pilotni prechod na Office 2k7 - prozatim outlook. aplikace pro IE6. nove aplikace se delaji pro IE6 a XP. na visty se melo prechazet 2012, ale zrejme se jako nepovedeny system preskoci a v anarchistickych krouzcich se neofiko testuji w7. a vite proc nove aplikace pro IE6 a XP? protoze az se zacne ofiko prechazet na W7 a IEx, tak budou mit programatori dalsi praci (jak v nejmenovanem filmu: "a sklari nebudou mit co zrat")...btw: tenhle novy styl diskuze je naprd.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 11. 2010 20:59

Stejnak ty jejich Názory, docela, jdou, tak, alespoň, nemusím odejít ze zive.cz ,to jsem rád, za to s DDWORLD.CZ už začínám mít, vážné problémy, jak tam, teď, už nemůžu psát, tedy, můžu ale jedině, te´d, už by to, šlo tak, že bych si udělal, další E-Mail, třeba na seznam.cz ,jenomže, já nechci, Internetovým serverům seznam.cz , zabírat, místo, kvůli nějakému, ještě, k tomu mladšímu než já a to tedy, mladšímu asi tak o 2 ROky, mladšími Kreténoví Digital DOOMovi, 26-ti Letému REBELovi, za to, že mně, maže, z INTERNETových stránek, http://www.ddworld.cz... ,nebo možná bych to, mněl, udělat, alespoń, bych hnal, vývoj, ku-předu, ale, nebo by E-Mail, zrušil, neomezené, schránky, kvůli jednomu 26-ti Letému Kreténovi, Digital DOOMovi, který blokuje, servery, seznam.cz možná částečně, i teď, když Blokuje lidi z Diskuzí a to ne-jenom, mně, Hovado, aneb, DIgi, brzdí Český Internet, on si ten Kretén, asi snad, neuvědomuje, co dělá, za Prasárny, veď, to je, čiosi, neuveritelné, to zive.cz ,jsou oproti, němu ještě, Svatoušci, opravdu nemělo, by se na něj podat, Trestní Oznámení když si třeba, někteří te´d, už určitě, musí dělat, E-MAILy, kde ty, E-MAILy, trvale Zůstavájí a mazat, se zatím, nedají to je jejich, velká nevýhoda, mněli by zavést, rušení E-MAILových schránek, teď, mám na Seznam.cz 3 E-MAILové Schránky a můžu říci, že dvě bych s chutí zrušil, jednu mám s tou neomezenou velikostí a dvě mám jen ty 10 MegaBajtové už tak,že musím, zasírat, Internetové servery seznam.cz ,ale kvůli kreténovi Digital DOOMovi, ty INTERNETové servery, už více zatěžovat, nebudu, neměl, by jít, za tohle, do Vězení za přetěžování INTERNETu, a když, by to, dělal, dál, tak 20 Let za špatné, chování na některé svině, by se taky, to Pravidlo 2x Násobný Trest za špatné chování, asi taky, mnělo zavést, už jsem Digital DOOMa ,bonznul, na Policajty, za Kyber Šikanu, tedy, ne mně, ale někoho Jiného, ale Swat, asi ještě, nedorazil, protože, se kolikrát, pořád, chová, jako Arogantní, prase, ach jo, on to je problém, když se člověk, nemůžu k počítačové novince, vyjádřit, dost, těžko, ji vstřebává, alespoň, já tedy, takže je pak, pro mně, hrozně těžké něco číst, když se k tomu nemůžu vyjádřit, ale zive.cz , ještě, jde, já jsem si myslel, že se budu, muset, ještě, nějak, více zaregistrovat, abych mohl, si ten Komentář, upravovat, jak to bylo, dříve, a ono teĎ, stačí, jenom, cvaknout na Položku můj názor, a už můžu ten Názor, upravovat, tak to je, pohoda, myslel, jsem si že, to, bude, mnohem, horší, ale, ono, je to, teď, ještě, lehčí než předtím to je pohoda, ale zase, se dá napsat, jenom jeden příspěvek, ale já myslím, ež kdyt, to takhle, Funguje, že by to, snad, mnělo stačit, tak to je, pohoda, opravdu snad, netřeba, psát, k článku 20 Příspěvků, takhle, by se to, snad, i dalo, ty, Názory, když je to, takhle, suprové, to je, dobré, tedy!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 11. 2010 20:11

guys, guys ... Uh je fajn, že jim tam jejich intranetový aplikace fungují (koneckonců jak kvalitní a efektivní ta aplikace musí být, že jim to šlape v IE6 - docela by mě i zajímalo na jaké platformě je postavená), ale co ta bezpečnost ? Vždyť IE6ka je děravá jak ementál, tak proč přidělávají adminům práci tím, že usnadňují zasírání počítačů internetovýma srač.ama ? Myslím, že hlavní na co by firma měla dbát je zabezpečení infrastrukury sítě před útoky zvenčí. A to dost dobře s IE6 nejde. Na druhou stranu, to že na IE6 nefunguje (nebo funguje ?) facebook a youtube je pro zaměstnavatele jen a jen dobře

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 11. 2010 20:04

kdyby IE6... ale když firma s x tisíci zaměstnanci přechází v dnešní době z W2000 na Visty, tak to je pak žůžo

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 11. 2010 20:02

to Adam Schubert:
Zdá se, že reálné zkušenosti ze života Ti docela chybí. Ony totiž ty firmy opravdu velké balíky SW neobměňují zrovna často, protože vhledem k tomu, že se jejich pořizovací hodnota při tak velkém nasazení počítá v stotisících euro, tak podobně levný není zákonitě ani jejich upgrade, který ještě nezřídka bývá vázán na další používané SW, se kterýma je předmětný SW integrován. A to taky znamená, že daný SW pravděpodobně vybírali před mnoha lety a IE6 tehdy byla jediná použitelná volba - žádný Firefox, Opera nebo Safari, tehdy buď neexistovali, nebo byli ve fázi naprosté nepoužitelnosti.. Takže tak..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
15. 11. 2010 17:59

hlavne je to hloupost vedeni dane firmy, ne microsoftu , pri zadavani zakazky/hledani reseni meli take hledet na multiplatformnost a univerzalnost a ne vzit nejakej bastl fungujci jen v IE6 s activeX, tak at si to ted pekne vyzerou...Mr.Semtex: to ze si nechali udelat app na miru a nevzali si zdrojaky(nemohou SVOU app modernizovat) je jeste vetsi blbost, celou dobu tu bylo velke mnozstvi prohlizecu, ne jen IE6 (sice v te dobe nemeli takovou penetraci ale who cares) proste meli prostredky udelat to mnohem lepe ale vyprdli se na to ( taky proc ne,kdyz za to ta firma zaplati, uz je jedno ze to je prasarna roku, tvurce app je spokojen a zakaznik na chvili taky )

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
15. 11. 2010 16:02

Příklad z praxe : holding s tisíci uživateli a tisíci PC. OS Windows 2000 či XP, browser IE 6, MS Office 2003. Již 3 roky se chystá upgrade na vyšší verze. Vždy to skončí na financích - jednak licence od MS a jednak náklady na testování a upgrade stávajících provozovaných aplikací (stovky SW). Nakonec se ukáže, že stávající prostředí sice skřípe, ale funguje, a tak se pokračuje dál. Takže možná zase za rok.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 11. 2010 14:55

Oplati sa zainvestovat do multi - platformovosti uz na zaciatku vyvoja produktu resp pri jeho zadani.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 11. 2010 14:35

@quaker66
Nemyslím si. Píšeš intranetovú aplikáciu, máš možnosť nariadiť všetkým používať taký prehliadač, ako vyhovuje tebe. Hodí sa ti ActiveX? Tak ich necháš pracovať v IE. Chceš použiť XUL? Dáš im Firefox. Atď. A nemusíš riešiť, že tam a tam nefunguje to a hento.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 11. 2010 14:35

A co takhle pouzit Chrome, Firefox nebo Operu a stranky ci firemni aplikace spoustet na IE jadre pres nejaky plugin? Kolik procent z deniho pouzivani potrebuje takovou brzdu jako je IE6?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
15. 11. 2010 14:32

Dobře jim tak.
Jako další dobrý krok se ukáže, že je lepší dělat aplikace a formáty otevřené, protože až Microsoft zkrachuje (haha, ale za 10 let nikdo neví), najednou firmám nepomůže ani další verze. A svět pozná, že jedině open source je ta Správná Cesta.
Nejdříve se vám smějí, pak s vámi bojují a nakonec vyhrajete.Ve jménu RMS, Linuse a kernelu svatého, amen.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 11. 2010 13:54

kdyby programátoři těchto aplikací za něco stáli, tak by ta aplikace fungovala pod několika browsery i OS.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 11. 2010 13:51

Část firem dosud přešla na Win7 a ostatní na to zatím nemají, nebo si nedovedou poradit s aplikacemi. Některé to stihnou ještě včas do roku 2014. Jiné to budou odkládat i potom. ... Predikovat něco i pár dní dopředu, je složité, natož třeba 10 let. Vždycky to budou jen odhady. Zhruba 50 na 50.@Wolfheart
Udělat chybu může každý. Bývá často, že si to i vícekrát přečteš a stejně to nevidíš. Taková korektorská slepota. Až objevíš nebo vymyslíš program, který bezchybně, ve 100 % případů, správně doplní čárky v souvětí a ani jednu chybu neopomene, a bude znát veškerá pravidla pravopisu, včetně několika tisíc vyjímek, ... , který umí český jazyk se vším všudy lépe, než kdokoliv z nás, neřkuli lépe, než bežný zaměstanec ÚJČ AV ČR, ... tak dej vědět! Do té doby se musíme spoléhat na nedokonalé programy a vlastní nedokonalé mozky. ... btw: Upozornit na chybu redaktora se dá i zdvořile.@Viktor Zariev (superviktor)
Přesně tak. Je vidět, že na to máš vyrovnaný náhled, ač jsi uživatel Macu. To je dobře. Lidé mají naproti tomu tendenci být zaujatí, ale neutralita je v klíčových věcech lepší.@Michal Špondr
Zlý, Zlý, Zlý, rouhač! Ty uctivači falešných bohů! Hnus, tyhlety hnojné modly!@Redakce
Proč se návštěvníkům IE6 nezobrazí také Safari? Do velké pětky bezpochyby patří Je to nefér jednání!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 11. 2010 13:39

Problém vidím v tom, že stejně dříve nebo později (ale jednou určitě), bude muset každý podnik na nový systém přejít. Bohužel čím déle to bude odkládat, tím nákladnější pravděpodobně samotný přechod ve výsledku bude.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 11. 2010 13:35

Vsichni ti, co zde projevuji nazor ze je to "problem tech samych firem" si mozna neuvedomuji, ze ty "postizene" firmy do toho nic nenuti. Proc by mela nektera firma DNES investovat do noveho prohlizece (tim myslim prespani intranetovych stranek atd...), kdyz to MUZE udelat treba az za 3 roky?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 11. 2010 12:54

Jak už tu zaznělo: Je to chyba pouze a jen těch firem které řeší nebo si nechají řešit cokoliv mimo standardy pro jeden vybraný browser. Microsoft se umoudřil již před nějakou dobou a dal od IE6 ruce pryč.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 11. 2010 12:34

Nedávno s tímhle přišel kámoš,firma asi 2500 počítačů jela na XP,ale vedení usoudilo,že je čas přejít jinam (novější systém) a tak se počítalo a počítalo kolik to vlastně bude stát,přechod na nová Windows (cena licence),přepsání aplikací pro IE6 do podoby aby se s tím dalo vůbec fungovat pod IE8,protože technická podpora MS vám ty aplikace rozhodně nepřepíše.Nakonec se to celé přepsalo pro Linux a Firefox,bylo to hlavně levnější.Asi to dopadne tak,že někdo setrvá na WXP a IE6 tak dlouho jak jen to bude možné.Někdo přejde na novější Windows a buď se mu povede ty staré aplikace přepsat nebo je zahodí a ten zbytek asi skončí u Linuxu nebo Applu.Ono jde taky o to,že většina firem nabízející komerční podporu pro Linux je leckdy schopna a ochotna ty aplikace vzít a předělat pro jiný systém (pokud je to jen trochu možné),záleží ovšem na tom do jaké míry je to výhodné

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 11. 2010 11:59

Hormada Funguje u vás něco jako korektor?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 11. 2010 11:45

mimochodom, opera ma uz nejaku tu chvilku nove logo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 11. 2010 11:29

No, to že firmy většinou běží na IE6 je jejich problém. MS už se k tomu postavil správným způsobem před časem. Neřešil bych teď ani standardy, jaké IE6 používá a technologie které mu chybí. Každá firma měla a má svobodnou volbu, jak řešit svoji infrastrukturu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 11. 2010 11:11

Vnucuje se laicky dotaz: nebylo by mozne aby Microsoft udelal nejaky samostatny "Internet Explorer 6 for Windows 7"?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
15. 11. 2010 10:56

ať už to zdechne! cim driv, tim lip.3 verze jednoho programu = 3 x optimalizace :(

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor