Testy | Články z Computeru | Mobility | Energie | Powerbanka

Otestovali jsme powerbanky s kapacitou 10 000 mAh: Co od nich můžete čekat?

Powerbank je na trhu obrovské množství a není snadné vybrat tu pravou. Proto jsme pro vás otestovali rovnou dvacet těch nejmodernějších s USB-C.

Powerbanky se prodávají v nejrůznějších kapacitách a velikostech, navíc se jejich výrobou zabývá velké množství firem. Když však vezmete v úvahu, že dnešní telefon má kapacitu baterie 3 000 až 4 000 mAh, není od věci mít u sebe takovou powerbanku, která ho dokáže nabít alespoň dvakrát, to pro případ, že byste ji po prvním nabití zapomněli dobít. Zároveň by powerbanka neměla být příliš velká, abyste ji mohli mít neustále při sobě. Jako ideální kompromis se proto jeví powerbanky s kapacitou 10 000 mAh, které jsou také nejoblíbenější a je mezi nimi i největší výběr. Proto jsme se zaměřili právě na tuto kapacitu.

V pokračování pro předplatitele také najdete

Moderní telefony bývají zpravidla vybaveny konektorem USB-C, který je i jasnou budoucností. Ideální je mít stejný nabíjecí konektor na telefonu jako na powerbance, abyste mohli použít stejný kabel/nabíječku.

Zároveň je moderní USB-C také jediným konektorem, se kterým funguje standard pro rychlé nabíjení Power Delivery. Další selekcí našeho testu tedy byla přítomnost konektoru USB-C pro nabíjení powerbanky. Posledním kritériem byla absence bezdrátového či solárního nabíjení, aby byly powerbanky vzájemně srovnatelné.

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Diskuze (1) Další článek: Sportovní náramky a hodinky změří kroky a srdce, kaloriím ale raději moc nevěřte

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,