Testy | Webkamera

Otestovali jsme 10 webkamer. Kvalita obrazu se může značně lišit bez ohledu na rozlišení

Webkamery jsou dnes mimořádně žádané zboží. My jsme jich otestovali rovnou deset a pokusili se pro vás udělat průřez trhem. Kvalitní kameru můžete koupit i pod tisícovku, za ty nejlepší si však připlatíte.

Koronakrize nás naučila pracovat z domova a děti při výuce uzavřela před monitory. Trh s webovými kamerami pookřál a výrobcům nekončí žně ani po více než roce od propuknutí pandemie. Nové modely se v obchodech příliš dlouho neohřejí a jsou prakticky okamžitě vyprodané. Pokud na nějaký natrefíte, můžete mluvit o štěstí. 

My jsme se podívali na deset webových kamer, které zatím byly v průběhu minulého měsíce běžně dostupné, situace se ale může měnit každým týdnem. Do testu jsme zapojili zařízení v nejoblíbenějších cenových hladinách, od těch nejlevnějších, v řádu několik stovek korun, po ty určené pro profesionály, za několik tisíc.

V tomto článku vás podrobně seznámíme s poznatky ohledně nabídky na trhu, co od webové kamery můžete čekat s ohledem na cenu a na jaké parametry koukat. Následovat bude samostatný článek s podrobnými výsledky srovnávacího testu.

Kamery i do notebooků

Webkamery si dnes lidé kupují z mnoha důvodů. Sice ubývá desktopů, kde pořízení těchto zařízení dávalo největší smysl, nicméně po kvalitních kamerách už čím dál častěji sahají i majitelé notebooků, u nichž přitom většinou bývá kamera již integrovaná.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Váš názor Další článek: Microsoft odhalil Surface Laptop 4 - vyšší výkon díky AMD ve stejném designu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,