Reklama

Optický internet od O2 vsází na rychlost a symetriku. I skvělou cenu

Společnost O2 představila nové tarify pro svůj optický internet. Proč je optika esem v rukávu poskytovatelů?

Rychlé připojení k internetu je nedílnou součástí moderní doby. Už dávno to není jen o načtení webové stránky, naše nároky se stupňují. Všechny požadavky dnešní doby nejlépe splňuje připojení optickým kabelem.

„Uplynulé dva pandemické roky jasně ukázaly, že bez stabilního internetu se dnes prakticky neobejdeme," potvrzuje Richard Siebenstich, ředitel Komerční divize v O2. Lidé podle něj spotřebovávají stále více dat, a to nejen ve večerních hodinách, jak tomu bylo dříve, ale v průběhu celého dne.

Světlo v hlavní roli

Největší výhodou optického kabelu je rychlost. Optická vlákna vyrobená ze skla nespoléhají na přenos elektrickými impulsy, ale data koncovým uživatelům posílá prostřednictvím světelných paprsků.

Dalšími plusy jsou stabilita a spolehlivost. Například u společnosti O2 je zákazník s optickým internetem připojen přímo na páteřní síť. Ta zaručuje dostatečnou kapacitu a je natolik robustní, že internet bude stabilní nehledě na vnější vlivy. Internet díky optice poběží za jakéhokoliv počasí.

O2 vykládá své karty: kromě symetriky a rychlosti nabízí i příjemnou cenovku

Všechny tyto vlastnosti tak dělají z optického internetu eso v rukávu, které mohou poskytovatelé vytáhnout, pokud zákazník hledá kvalitní přenos dat. O2 dokonce nyní umazává cenovku symetrické optiky (stejná rychlost pro upload i download), kdy i nejrychlejší tarif s rychlostí stahování 1 000 Mb/s stojí první půl rok jen 299 korun měsíčně.

Zive.cz_doplnkova-fotografie_1.pngO2 nabízí zákazníkům tři základní tarify, všechny za akční cenu 299 korun měsíčně na prvních 6 měsíců | Společnost O2

Díky novému tarifnímu portfoliu od O2 si zvolíte rychlost, kterou skutečně potřebujete. Nabízí se možnost nyní využít třeba pomalejší Optický O2 Internet 250, který má rychlost stahování a nahrávání stanovenou na 250 Mb/s. Pokud se ale v budoucnu budou navyšovat nároky na připojení, nebude potřeba složitě měnit technologii. Jednoduše se jen optickým kabelem navýší rychlost.

Jak postupovat, pokud chcete kvalitní připojení? Na webu o2.cz/optika si ověřte, zda je na dané adrese optika dostupná. Po zpětném ověření operátorem si zákazník domluví návštěvu technika, který zajistí pohodlnou instalaci. O2 tak zajistí snadný přechod na optický internet, který nezklame. 

Zive.cz_doplnkova-fotografie_2.jpgO2 Smart Box nabízí nejnovější standard Wi-Fi 6 | Společnost O2

Díky modernímu připojení už nezažijete výpadky internetu. „Aby domácí síť fungovala, jak má, doporučujeme pořídit si výkonnější bezdrátový modem se standardem Wi-Fi 5 a vyšším. Nároky na takovou síť bez problémů splňuje například O2 Smart Box," doporučuje Siebenstich. Společnost O2 tak vytáhla své eso z rukávu. Svými tarify pro symetrický optický internet vsadila na rychlost, kvalitu a dostupnost.

Další článek: Nový robot dokáže šetrně oloupat banán. Učil se to 811 minut

Témata článku: ,