Microsoft | Flight Simulator | Simulátor

Oprašte joysticky a upgradujte počítač: MS Flight Simulator 2020 startuje 18. srpna ve třech verzích

Ačkoli beta testování nejnovější verze MS Flight Simulatoru má začít až 30. července, Microsoft už má jasno o termínu zahájení prodejů. V pondělí večer oznámil e-mailem datum oficiálního uvedení na trh, kterým je úterý 18. srpna. Případní zájemci si mohou hru již nyní předobjednat přes Microsoft Store.

Flight Simulator 2020 bude k dispozici ve třech verzích, lišících se obsahem – tedy zejména počtem dostupných letadel a letišť. Letošní verze hodlá zaujmout jak precizním grafickým zpracováním létajících strojů a letišť, tak i realistickým fyzikálním modelem. Youtuber Mentour Pilot, který pracuje jako pilot dopravního letadla, řekl o MSFS 2020: „převyšuje vše, co jsem dosud viděl v leteckých simulátorech“.

Tři verze

Pojďme se podívat na tři verze, ve kterých bude letošní Microsoft Flight Simulator dostupný. Uvedené ceny platí pro předprodej přes Microsoft Store a zákazníci po zakoupení získají nárok i na všechny následující aktualizace:

  • Standard Edition - 20 letadel a 30 letišť - 1789 Kč
  • Deluxe Edition - 25 letadel a 35 letišť - 2299 Kč
  • Premium Deluxe Edition - 30 letadel a 40 letišť - 3099 Kč
Rozdíly mezi verzemi MSFS 2020 
Rozdíly mezi verzemi MSFS 2020

Konkrétní seznam letadel a letišť obsažených v jednotlivých verzích lze vyčíst z tabulky výše. Ve všech případech si budete moci zalétat například s Airbusem A320neo, Boeingem 747-8, Cessnou 152, Cessnou 208B Grand Caravan EX nebo českým strojem Zlín Savage Cub. Překvapivě však v nabídce chybí jakýkoli typ Boeingu 737.

Ve verzi Deluxe dostanete navíc letadla Diamond DA40-TDI, Diamond DA20, Beechcraft Baron G58, Cessnu 152 Aerobat a Cessnu 172 Skyhawk. Nejvyšší varianta Premium pak přináší ještě Boeing 787-10 Dreamliner, Cirrus SR-22, Pipistrel Virus SW 121, Cessnu Citation Longitude a Zlín Shock Ultra.

MSFS 2020

Kromě precizně zpracovaných letadel a letišť, obsahujících i ty nejmenší detaily, se můžete těšit na realistické počasí či nové provedení střídání dne a noci. Počasí bude odpovídat skutečnosti, takže pokud bude například v Praze pršet, budete i ve hře přistávat v kapkách deště.

Nová verze leteckého simulátoru bude obsahovat živý provoz, takže se budete na nebi setkávat s ostatními simulátorovými piloty. Zásadního přepracování se dočkal také fyzikální model, který by měl prakticky úplně odpovídat skutečnosti.

Hra obsahuje 1,5 miliardy budov, 2 biliony stromů, hory, silnice, řeky i vodní plochy. Soudě z prvních ukázek to bude po grafické stránce mimořádně povedený zážitek. Pokud jsou letecké simulátory vaším šálkem kávy, možná je čas oprášit joysticky a berany, případně udělat upgrade počítače. Jako minimální konfiguraci Microsoft uvádí procesor AMD Ryzen 3 1200/Intel Core i5-4460, grafiku AMD Radeon RX570/Nvidia GTX 770 a nejméně 8 GB operační paměti.

Diskuze (15) Další článek: Elon Musk: „Tesla je velmi blízko autonomii úrovně 5.“

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,