Online dárky, které můžete mít hned od stolu [Vánoce 2015]

  • Pod vánoční stromeček můžete nadělit také online dárek
  • Třeba exotickou osobní doménu, slevový kupón do e-shopu
  • Nebo předplatné na muziku a filmy

Elektronické poukazy a speciální služby

Ideálním online dárkem je poukaz na konkrétní službu, případně na útratu v e-shopu. Při nakupování na poslední chvíli je však důležité, aby se jednalo o elektronický poukaz, který si můžete pořídit opravdu kdykoliv.

Z velkých e-shopů nabízejí elektronický dárkový poukaz třeba Alza.czMall.cz či T.S.BOHEMIA. Po zaplacení vám do e-mailu zpravidla dorazí kupón v PDF.

282579234  363379757
Elektronický kupón od Alzy a nabídka kupónů T.S.BOHEMIA

Dárkové elektronické poukazy dále nabízejí třeba prodejci elektronických knížek a audioknih. Nabízí se třeba Rajknih.cz, Kosmas.cz nebo třeba Audiolibrix.cz.

No, a pokud máte v rodině fanouška jablečných počítačů, můžete si vyrobit elektronickou dárkovou kartu  pro nákup na Apple Store. V tomto případě je hlavní výhodou stanovení libovolné hodnoty a úprava textu přání.

769722017
Elektronická dárková poukázka pro nákup na Apple Storu

Vedle hmatatelného železa můžete samozřejmě věnovat také elektronické dárkové poukazy na všemožné zážitky. Na tento segment se specializuje třeba web Svět dárkových poukazů. něco si vyberete, zaplatíte kartou a za pár minut bude dárek v e-mailové zprávě.

Pro sportovce se tak může hodit třeba roční předplatné placeného účtu – doporučit můžeme Stravu, kde pořídíte za 60 dolarů prémiový účet na rok. Ten potěší každého vášnivého cyklistu či běžce.

obrázek 040.jpg
Prémiový účet na Stravě není z nejlevnějších, potěší však každého vášnivého sportovce

Pokud dotyčný není pohybu nakloněn a spadá spíše do škatulky geek, pak by se mu mohl líbit Lootcrate. Jde o zásilkovou službu, která každý měsíc rozesílá krabičky plné herních postaviček, plakátů, komixů, triček, samolepek a dalších předmětů. Vybírat lze jak z obecných balíčků, tak tematických – nabízí se třeba anime nebo balíčky pro psy (ano, opravdu).

obrázek 037.jpg
Na Lootcrate můžete obdarovat nejen geeka mezi svými blízkými, ale i domácího mazlíčka

Co by to bylo za vánoční dárky bez ponožek a spoďárů. A kupodivu se měkké dary dostaly i do našeho online výběru. Věnovat totiž můžete předplatné tzv. Chlapské zásilky. Ta bude každé tři měsíce doručovat zboží, které si žádný muž nerad vybírá. Kromě již zmíněného textilu to může být kosmetika nebo holení.

Stále to skřípe

České obchody jsou relativně flexibilní a většina nabízí nějakou formu dárkového poukazu. Některé jen ty tištěné, jiné elektronické, které koupíte díky automatickému nákupu opravdu i o půlnoci. Česku ale chybí jednotný vyhledávač a jednotná nákupní brána.

Pro inspiraci doporučuji navštívit třeba americký katalog Gifly, kde koupíte dárkový e-poukaz na zboží i zážitky z celého světa včetně návštěvny české restaurace.  Služba ale není k dispozici pro české surfaře. V ČR nakonec není dostupná i další služba GiftRocket, ve které vytvoříte přání a příjemci pošlete univerzální peníze, které se mu připíšou na bankovní účet nebo třeba PayPal. 

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,