Microsoft | OneDrive

OneDrive získá osobní trezor. Bude speciálně jištěný pro citlivá data

Uživatelé webového úložiště od Microsoftu dostanou virtuální trezor. Jmenuje se OneDrive Personal Vault a k dispozici by měl být nejpozději do konce letošního roku.

Microsoft chce tímto způsobem naučit lidi ukládat na One Drive i ty nejcitlivější dokumenty – třeba oskenované kupní smlouvy, doklady k nemovitostem, pojištění apod.

Personal Vault se bude uživatelům jevit jako jakákoliv jiná složka v kořenovém adresáři, která ale bude odlišená speciální ikonou. Když budou chtít zobrazit její obsah, budou se muset znovu autorizovat třeba pomoci dodatečného SMS kódu, otiskem prstu, skrze kameru Windows Hello, pokud ji mají na notebooku a dalšími dvoufaktorovými prostředky.

6d880f1a-9c78-4790-96f6-57131bb039f5
Personal Vault jako speciálně zabezpečená složka na webdisku OneDrive

Personal Vault vás zároveň po určité době nečinnosti automaticky odhlásí. Princip je tedy takový, že i když někomu půjčíte svůj počítač a on vám bude moci procházet složky na OneDrive, do osobního trezoru se ani tak nedostane, i když by to měla být třeba manželka.

Microsoft začne nyní funkci testovat na několika trzích a v následujících měsících ji bude postupně uvolňovat všem uživatelům. V souvislosti s touto novinkou redmondská korporace zároveň navýší základní 50GB tarif na 100 GB bez změny paušálu.

 Předplatitelé Office 368 si zároveň budou moci k výchozímu 1 TB připlatit rozšiřující balíčky počínaje 200 GB za 2 dolary měsíčně (bez daně).

Diskuze (27) Další článek: NATO se chystá zahájit svou strategii militarizace vesmíru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,