Dropbox | iCloud | OneDrive | Disk Google

OneDrive, Dropbox, iCloud a Disk Google. Které 2TB cloudové úložiště je nejlevnější?

Cloudové disky určené pro běžné uživatele dnes maximální dostupnou kapacitu posunuly z jednoho na dva terabajty. Která se služeb ale stojí nejméně a která má nejvíce výhod? Rychle si srovnáme čtyři velké rivaly a s nimi i jednoho nenápadného pátého.

Následující tabulku berte jen jako orientační, protože nezohledňuje ony další výhody, které s předplatným získáte. V případě OneDrivu je výpočet trochu komplikovaný.

Služba Měsíční tarif Roční tarif
Apple iCloud 249 Kč -
Disk Google 300 Kč 3000 Kč
Dropbox 12 € (295 Kč) 120 € (2950 Kč)
Microsoft OneDrive 378 Kč 4167 Kč
pCloud 10 € (245 Kč) 100 € (2450 Kč)

Poznámka: Do bonusových funkcí zařazujeme jen ty, které uživatelům přinášejí něco navíc oproti bezplatným tarifům.

Apple iCloud

Apple iCloud má 2TB tarif nejlevněji z velké čtyřky, stojí 249 Kč měsíčně, ale nenabízí žádnou zvýhodněnou roční variantu. iCloud Drive má oficiální aplikaci jen pro Windows a pochopitelně je integrální součástí všech jablečných platforem. iCloud lze bez dalších příplatků sdílet v rodině s až šesti členy, kdy každý má k dispozici vlastní disk, avšak dělí se o zmíněnou 2TB kapacitu.

image.png

Vedle cloudového úložiště je součástí předplatného ještě služba Soukromý přenos, která maskuje IP adresu při surfování v Safari. V operačních systémech Applu pak lze tvořit neomezený počet e-mailových aliasů, které budou přeposílat zprávy na vybranou adresu.

Posledním bonusem je Zabezpečené video HomeKitu. Do iCloudu se bude zaznamenávat obraz z neomezeného počtu domácích kamer (musí podporovat HomeKit), tato data jsou šifrovaná (end-to-end) a nezapočítávají se do 2TB limitu. Mají ale vlastní omezení, video má „jen“ 10denní historii.

Diskuze (93) Další článek: Elektrické Volvo EX90 ohlídá, zda neřídíte pod vlivem alkoholu. Může také kompletně převzít kontrolu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,