OCZ RevoDrive Hybrid: 1TB pevný disk a 100GB SSD na PCI Express kartě

Společnost OCZ představila finální verzi hybridní úložného systému, který využívá nejen klasický pevný disk, ale i rychlé SSD. Poskytuje tak kombinaci nejen rychlosti, ale i kapacity.

OCZ RevoDrive Hybrid obsahuje na PCI Express ×4 kartě notebookový 1TB pevný disk s rychlostí ploten 5 400 otáček za minutu. Pod diskem jsou umístěny 25nm NAND flash čipy, které jsou základem integrovaného SSD s kapacitou 128 GB s rychlým řadičem SandForce 2281. SSD má využitelnou kapacitu pouze 100 GB, zbylých 28 GB se totiž využívá pro potřeby dvou řadičů.

Dynamická spolupráce mezi dvěma řadiči je založena na technologii SuperScale a VCA 2.0 (Virtualized Controller Architecture), o spolupráci disku a SSD se stará především software Nvelo Dataplex. Systém funguje podobně jako jiná hybridní řešení, tedy nejpoužívanější data jsou automaticky umístěna na SSD, ostatní pak na pomalejším pevném disku.

revo-hybrid.jpg

Díky tomu se RevoDrive Hybrid chlubí rychlostí čtení až 910 MB/s, v případě zápisu pak 810 MB/s, včetně 120 000 IOPS (4k). Koncová cena je stanovena na 500 dolarů (přibližně 11 000 Kč s DPH).

Diskuze (17) Další článek: Inženýři vyvinuli první roztažitelný displej na bázi OLED

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,