Obrazem: Nové notebooky Acer, eMachines a Packard Bell

Ve čtvrtek 9. dubna proběhla v Amsterdamu tisková konference společnosti Acer, kde byla představena řada nových notebooků včetně supertenkých modelů s extrémní výdrží na baterii.
Kapitoly článku

Jak už asi víte, Acer v minulém roce oznámil svou strategii více značek, čímž chce oddělit různě pozicované notebooky a obsáhnout tak větší část trhu. Jedná se o značky Acer, eMachines, Packard Bell a Gateway. U nás zatím byly dostupné pouze značky Acer a eMachines. České zastoupení se však rozšiřuje a v brzké době k nám na trh přijdou také notebooky Packard Bell.

  • Acer – notebooky střední a vyšší třídy
  • eMachines – levné notebooky pro nenáročné uživatele, které jsou jednoduché a bez výstředního designu
  • Packard Bell – především designové notebooky, opět střední a vyšší třída, určené výhradně pro evropský trh
  • Gateway – především designové notebooky, střední a vyšší třída, zpravidla s podsvícenou klávesnicí, určené výhradně pro americký trh

03.jpg01.jpg02.jpg 

Acer se soustřeďuje na nižší spotřebu svých notebooků a tím i na delší dobu výdrže na baterii. Dosáhnul toho především díky inteligentnímu řízení jasu LCD displeje, použitím ULV řad procesorů Intel a SSD disků. Dalším způsobem – tentokrát jak celkově ušetřit energii, je zvýšení efektivity napájecího adaptéru – snížena spotřeba ve sleep režimu z 0,3 na 0,1 W, především ale adaptér obsahuje obvod, který ho do sleep režimu automaticky přepne ihned po nabití baterie.

04.jpg05.jpg

Všechna tato vylepšení najdete u nové řady Acer Timeline, do které patří 13,3" model 3810T, 14" Aspire 4810T a 15,6" model 5810T. Například 4810T nabídne velmi tenké tělo (okolo jedno palce – 26–28,9 mm) a výdrž na baterii až 8 hodin.

06.jpg07.jpg

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,