Nvidia vychvaluje Windows RT, systému věří a podporuje nové tablety

Nvidia prozradila webu Computerworld velmi zajímavou informaci týkající se tabletů s operačním systémem Windows RT. Nehledě na to, že mnozí světoví výrobci s touto ořezanou verzí Windows končí a Microsoft ji s velkou pravděpodobností zruší zcela, Nvidia vidí v platformě velkou budoucnost a hodlá ji také podpořit.

Prozradil to viceprezident produktové divize společnosti, Rene Haas. Dodal, že mají stroje se systémem Windows RT velmi dobrou životnost baterie a většinou menší a tenčí rozměry, než jejich plnohodnotní kolegové. Velkým překvapením je odhalení, že bychom se v budoucích tabletech s touto platformou měli dočkat nových čipsetů Tegra 4.

Haas také podotknul, že Nvidia není nijak odstrašena velmi špatnou tržní situací systému Windows RT a jeho pomalým rozjezdem. Společnost v něm vidí velmi perspektivní budoucnost, právě díky kombinaci tenkého těla a velké výdrže.

Ovšem bylo by možná ještě větším překvapením, kdyby se Nvidia přidala ke kritice Windows RT. Pro firmu je to totiž cesta, jak dostat své čipy architektury ARM do zařízení s operačním systémem od Microsoftu.

Diskuze (63) Další článek: Zprávy Živě: 100M Windows 8, Photoshop za paušál

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,