Nvidia | Simulace | Fyzika

Nvidia ukázala PhysX 5.0 s deformační fyzikou a dalšími novinkami. Bude k dispozici v příštím roce

Na rok 2020 chystá Nvidia uvedení nové verze fyzikálního frameworku PhysX 5.0, který mohou vývojáři využít jak ve hrách, tak i v profesionálních aplikacích. Nová verze přinese několik hlavních novinek.

Hlavní novinkou PhysX 5.0 bude FEM – Finite Element Model, což je standard pro simulaci deformační fyziky. Používá se v obecném, tak i automobilovém průmyslu, což přinese lepší a realističtější chování. Dalším důležitým vylepšením bude přesnější simulace tekutin, takže vývojáři budou moci simulovat velké množství různých druhů s preciznější fyzikou. Součástí je podpora DEM (Discrete Element Model) pro simulaci frikce a adheze, stejně tak technologie SPH (Smoothed Particle Hydrodynamics), která simuluje tekutiny ve spojení s dalšími částicemi a používá se třeba v oceánografii.

Technologie Arbitrary meshes řeší simulaci látek, vláken, provazů, oblečení a podobně, přičemž součástí je i aerodynamický model, který počítá se simulací odporu vzduchu, zrychlením, tekutin, objektů, částic a podobně.

Video ale vydá za tisíc slov, takže si stačí pustit ukázku, kterou Nvidia připravila jako lákadlo:

Diskuze (2) Další článek: Ruský prezident Vladimir Putin stále používá Windows XP, starý a dávno nepodporovaný systém

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,