Nvidia Shield jde na trh: kdy, za kolik a bude to stát za to?

Nvidia po dlouhém čekání konečně představila svou vlastní mobilní herní konzoli, která je založená na Androidu a umožňuje i streamované hraní her z počítače.
Kapitoly článku

Cena a dostupnost

Nvidia zpočátku vypustí Shield pouze pro USA a Kanadu, přičemž předobjednávky přes různé eshopy bude možné uskutečnit již od 20. května. Prvním majitelům by měly Shieldy dorazit v průběhu června.

NV_Shield_Front_Open_LR.jpg
Shield znamená vstup Nvidie do segmentu mobilních herních konzolí (Zdroj: Nvidia)

Nvidia stanovila relativně nízkou cenu – 349 dolarů, což je v přepočtu na naše podmínky kolem 8 000 Kč s DPH. Cena je tak nižší než v případě iPadu, ale na druhou stranu vyšší než Playstation Vita. Kdy se bude Shield prodávat i u nás, zatím není jasné. Jednou z možností je sice objednání přímo z USA, to ale znamená navíc dopravu, clo a problémy s roční zárukou.

Shield je pro Nvidii riskantní krok, který nemusí vyjít, může to být do budoucna ale poměrně populární řešení pro mobilní hraní. Kromě zmíněných her pro Android a podpoře streamování z počítače totiž navíc nesmíme zapomenout na retro scénu pomocí různých emulátorů.

Nvidia Shiled v takovém případě nabídne skvělou možnost mobilního hraní všech starých herních pecek z konzolí jako Nintendo, Sega, Commodore a dalších, pro které jsou emulátory pro Android dostupné. Takové emulátory podporují mapování kláves, takže by kompatibilita se Shieldem neměla být problém.

Nezbývá než čekat, jak se Shieldu bude dařit a zda Nvidia skutečně vytvořila produkt, o který bude ze strany hráčů dostatečný zájem.

Video: Shield na vlastní ruce

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,