Koronavirus | Nvidia | Konference

Nvidia nakonec ruší i online prezentaci konference GTC 2020, která měla být řešením kvůli koronaviru

Minulý týden jsme vás informovali o tom, že Nvidia kvůli koronaviru ruší konferenci GTC 2020 a přednášky s prezentacemi a tedy i uvedení novinek bude probíhat pouze online v rámci videostreamu. Nvidia ale zrušila i tento plán, své rozhodnutí blíže nezdůvodnila. 

Pokud jde o ostatní části GTC 2020, které zahrnují webináře, tréninky a podobně, ty jsou stále naplánované a budou dostupné online, ruší se jen úvodní keynote. Ta primárně sloužila k uvítání účastníků na konferenci, ale bez diváků přece jen nedává až tolik smysl. GTC je v jádru setkání vývojářů a více než o úvodní show jim jde o semináře a praktické ukázky, a ty se online formou uskuteční. 

Šéf a zakladatel Nvidie -Jensen Huang v rámci úvodní přednášky vždy shrnul novinky a představil své vize. Proto byla oblíbená především u novinářů a s oblibou ji sledovali třeba také investoři. Nvidia teď ale jednoduše novinářům rozešle všechny potřebné informační materiály a poté se uskuteční telefonický hovor šéfa Nvidie s investory. 

V něm by měl zmínit všechny hlavní novinky a odpovědět na případné otázky. O všech novinkách, ve kterých by neměly chybět ani informace o nové generaci grafických karet s architekturou Ampere, se dozvíme 24. března.

Očekávání jsou poměrně velká, protože tento rok by se do hi-end segmentu měla dostat i společnost AMD s novou generací grafických karet, takže by měla mít Nvidia konečně pořádného konkurenta i v této oblasti.

Diskuze (1) Další článek: Proč je COVID-19 tak nebezpečný, jak se detekuje, jak ničí a máme už pandemii?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,