Nvidia | Grafické karty | Čipy

Nvidia GeForce RTX 3080 Ti by měla dostat 16 GB paměti a příznivější cenu. Novou generaci grafik čekejme v půlce roku 2020

Grafické karty Nvidia RTX s 12nm architekturou Turing už jsou na trhu více než rok, tak se čeká na nástupce. Tím by se měla stát architektura Ampere, která už bude zahrnovat čipy vyrobené pokročilejší 7nm technologií, podobně jako tomu je u nových grafických karet a procesorů od AMD.

Podle vyjádření analytika z Susquehanna Financial Group lze nové grafické karty od Nvidie očekávat do 9 měsíců, což potvrzuje již starší odhady. Ty hovořily o tom, že nové karty dorazí kolem poloviny roku 2020.

Únik informací prozradil větší kapacitu paměti u všech nejvýkonnějších desktopových modelů a dále například to, že názvy by měly navázat na ty loňské. GeForce RTX 3070 bude mít nově 12 GB paměti a stejně to bude i u GeForce RTX 3080. Nejvyšší model GeForce RTX 3080 Ti by měla dostat rovnou 16 GB paměti.

Nadějná zpráva se týká cen, které by údajně měly být nižší, než za co se začínaly prodávat loňské karty s architekturou Turing. Tehdy byly ceny přece jen poněkud vyšší.

Diskuze (45) Další článek: Další várka bizarních robotů. Jeden umí hlavičkovat, druhý vám vleze až do postele

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,