Nový NetBeans IDE 6.7: Nástroj pro vývoj nejen PHP aplikací

Mezi kvalitní a známé IDE nástroje pro vývoj aplikací můžeme bez obav zařadit projekt zvaný NetBeans. Ten nabízí podporu pro širokou škálu technologií a jazyků. Jedná se například o C/C++, Javu, Ruby či PHP.

NetBeans 6.7 nabízí podporu pro skriptovací jazyk PHP, který se používá pro vývoj webových aplikací. NetBeans nabízí automatické dokončování funkcí, jejich napovídání s provázaností na třídy, kontrolu syntaxe a zvýraznění klíčových slov. Součástí je také dostupný ladící nástroj, využívající Xdebug. NetBeans dále nabízí podporu JavaScriptu, CSS a techniky AJAX.

Starting NetBeans IDE.jpg PhpProject1 - NetBeans IDE 6.7.jpg
 Vývojové prostředí NetBeans IDE 6.7

Klíčovými vlastnostmi nové verze je integrace projektu Kenai, rychlejší vyhledávání, vylepšená podpora PHP, export do CSV, HTML a XML, snadné nastavení vzdáleného vývoje C/C++ a vylepšená integrace GlassFish. Pro více podrobností o novinkách doporučujeme nahlédnout do oficiálního seznamu změn.

Pokud chcete vyzkoušet finální verzi NetBeans 6.7, můžete si ji zdarma stáhnout pro operační systém Microsoft Windows z naší GigaManie. Verze pro Linux a Mac OS X jsou dostupné na oficiálních stránkách projektu. Protože se jedná o nástroj napsaný v jazyce Java, nezapomeňte proto na nutnost mít nainstalované knihovny Java Runtime Environment (JRE).

stáhnout program NetBeans IDE (verze All) 7.0 final Licence: open source, 0,00 kB
Autor: NetBeans
Web programu: www.netbeans.org


Diskuze (61) Další článek: FileZilla 3.2.6: Pohodlný FTP klient zdarma

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,