Nový MacBook: supertenký notebook, který boří mýty

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 230

Názory k článku

12. 03. 2015 22:44

Osobně teda proti jednomu konektoru nic nemám.
Na svém noťasu používám jenom USB a napájení, USB jen jeden a do toho mám svedeno všechno ostatní (nabíječky, tiskárny, disky, čtečky...) - prakticky mi to nahrazuje dokinu. Klidně bych tím PC i nabíjel.
Konektor bych fakt neřešil.
Mnohem víc si vážím toho, že Apple domýšlí design - konektor je pěkně vzadu, není žádný větrák - jsem levák, takže mi na ASUSu průduchy větráku na levé straně vadí, fouká mi to na ruku a po hodině mě vždy pekelně brní, takže tam musím dávat kus destičky (to považuju za nehoráznost), pak mi vadí, že USB konektory jsou u mýho NTB po obou stranách nalevo a napravo vedle trackpadu, takže když jezdím myší a mám tam něco připojené, tak mi to prostě vadí na ruku, to stejné na pravé ruce, kde sice nemám myš, ale pokud nepíšu, mám ji vedle notebooku, takže prakticky položenou na USB hub a konektor vylamuju.
Takže za mě Apple - GO !

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
12. 03. 2015 18:33

Kdesi v Čechách léta páně 2015....
A: Čau nesu ti flešku s filmem.
B: Jo paráda dám kopírovat, jen se odpojím od proudu a moment někde jsem tady měl redukci. Jó tady je v šupleti. Už kopíruji.Na stejném místě po dvou létech kdy měli zemědělci opravdu dobrou úrodu:
A: Čau nesu ti celou třetí sérii, na tady na disku.
B: Strč si jí do otvoru! Nemůžu odpojit kábl s napájením, moje baterka je jako Sahara, žádné kopírování nebude.Proč si B nekoupil nějaký mobilní a elegantní hub nebo cokoliv co udělá krásnou bouli v kapse? Protože na to nemá a dosud splácí jedno USB C.
Proč si A nekoupil nebo nepoužil něco ovládané magií (technologicky aktuálního) čím by pomohl kolegovi B k vytouženým videím? Protože všichni okolo jsou flexibilnější (nebo je mu to šumák nebo o tom neví (pozn. nějakého jiného autora))Autor příspěvku prohlašuje, že jde o čirou fantazii atd, atd...(Sakra proč si vlastně B videa neopatřil sám? (pozn. nějakého dalšího autora)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 03. 2015 16:59

Tak tohle si koupí buďto člověk uvržený do spárů Apple ekosystému, případně jedinci, kteří potřebují dokazovat, že mají peníze či se prezentovat "stylově" nebo ti, kteří mají peněz přebytek a zároveň nedostatek rozumu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 03. 2015 11:13

Diskuze je pekna vec, nicmene kolikrat mam opakovane pocit, ze prispivaji ti, co dane produkty vubec nemeli v ruce, maximalne na par minut v obchode nebo vystave. Noveho macbooka tu asi neme v ruce pro jistotu vubec nikdo....Od roku 2008 jsem uzivatel telefonu od applu, mel jsem vsechny modely, plus minus spokojenost, sestka mi moc nesedla, sel jsem zpatky na 5S, mel jsem ipada mini 2 a poslednim kouskem byl macbook air 13, ten jediny nebyl mu, mel jsem ho zapujceny....a tady jsem narazil. Bylo to opravdu nedavno, protoze jsem vybiral neco okolo 13 palcu, dobre prenosneho a dobre vypadajiciho...u applu ja jesnej wow efekt, jenze v praxi se v mem pripade ukazalo, ze mba 13 za cirka 27 tisic nebude dobrym napadem, system vubec neni tak skvele odladeny jak se tvrdi, clovek narazi tu a tam na vyrazne omezeni v mem okolnim svete, kde jasne dominuje system Windows, samotny stroj se navic pomerne dost zahrival, jeho majitel, od ktereho jsem ho mel zapujceny mi navic rekl, ze hlinik se dost spini a displej tedy taky nic moc, na 13 palcich mit 900p povazuji za slabe.Koupil jsem si teda nakonec noveho zenbooka UX305 s core m, orientoval jsem se podle recenzi zahranicnich, ktere ho vesmes velmi chvali...a svete div se, v mem pohledu, mi tento stroj za 20 tisic slouzi lepe nez mac za 27, mozna nekde 26 at tu neslovickarime. Chci tim vsim rict, ze kazdy by mel zarizeni posuzovat podle svych podtreba, neni treba se fatalne vymezovat pro nebo proti. Ja jsem s telefony od applu spokojeny, nicmene jejich macbook air me nepresvedcil.
K tomu novemu asi tolik, ze jeden usb port bych jeste zkousl, ale tim, ze je to spolecne i pro nabijeni, tak to uz mi prijde hodne na hrane, uvidime v praxi, macy maji skvele touchpady, i pri praci na stole clovek nepotrebuje moc mys, takze dejme tomu, ale nabijeci port mohli udelat vedle. Cenu bych neresil, apple si jde svoji cestou, i kdyz tady uz i mne prijde trochu prestrelena.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 03. 2015 04:45

Mr. Javůrkovi by asi někdo mohl vysvětlit, že ikdyž neumí počítat, tak nekomprimované 4k@60Hz po USB neprotlačí ani kdyby se rozkrájel...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 03. 2015 22:08

Sice supertenký, ale taky super odrbaný na konektorové výbavě, takže nevím jestli je tohle výhra si toto pořizovat, cenu teď nechávám stranou.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2015 21:00

"Jenomže když Asus nebo kterýkoli jiný notebook otevřete na stolku kavárny, nikoho to nebude vzrušovat, ale když tak učiníte s novým zlatým MacBookem... však víte. "Ano vím, nebude to nikoho vzrušovat stejně tak ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2015 20:59

Wow! Obdivujem Apple že predáva navoňavý hnoj zabalený v peknej krabičke a hovorí že je to kaviár... Hliníková (nehejtujte ma lebo vážne neviem čo za konkrétny kov je použitý) konštrukcia je ti na tri veci (stačí použiť pevný plast), nacpú tam HW z čias Krista, hodia jabko dozadu a hotovo. A pýtajú si za to vyše 1000€! Za tú cenu nájdem asi 1000 NTB ktoré sú oveľa lepšie než tento hnoj. Dúfam že to Applu raz prestane zarábať a konečne sa spamätajú. Jediné čo vedia robiť sú smartphony, iPod a iPad...
PS: Ten jeden konektor je otras! Kúpte si MB ku tomu iUsb hub za 500€ a je vymaľované... -_-

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 03. 2015 20:53

Ač je Apple v mnohém velmi inovativní, připadá mi, že se už od svého začátku řítí k velice špatnému konci a to jen díky své politice. Ačkoli tvoří vlastní ekosystém, který jaksi předpokládá, že jej budou užívat všichni, tvoří hardware i software tak drahý, že pro všechny dostupný jednoduše není. Jako by celá společnost byla slepá k tomu, že tam venku v reálném světě spolupracují, pracují a žijí bohatí s chudými a stejně jako oni vychází a komunikují mezi sebou, potřebují aby i jejich telefony spolupracovali. A jednou lidé pochopí, že toto jim Apple prostě nikdy nedá a to bude konec jedné velké jablečné společnosti.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2015 20:49

Nebudu porovnávat MacBook se Surfacem Pro 3 ani s něčím jiným, určitě mi ale MacBook nepřijde ničím tak ohromujícím, aby si vysloužil označení, že "boří mýty" ..I když je pravda, že menší revoluce se tu koná v konektivitě, je to určitě jakýsi krok kupředu a za něco podobného jsem rád, jestli je ale jeden USB C dostačující, to se teprv ukáže.. Budu rád, když mi někdo odpoví, čím teda tak boří ty mýty :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Anonymizovaný  |  10. 03. 2015 19:53

pripada mi to ako iPad s klavesnicou spojene.
Ja si necham radsej svoj Air 2014A podla fotiek vnutornosti... no uvidime.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2015 17:34

Tohle by se mi líbilo, páč to strčím do příruční tašky a nemusím tahat batoh a v něm dvoukilovou krávu a na reporty a psaní jako dělané. Jen tak nekonektivita mě děsí.... U stávajícího MBP jsem si zvykl že ho hodím na full HD Dell Ultrasharp a jedu na velké ploše. Jenže bez USB k tomu nepřípojíte tiskárnu, nepřípojíte k tomu ani pořádnou herní myš (mám dvě) a pařit Diablo 3 na touchpadu je opruz. Surface je jestli se nemýlím tablet s konvertibilní konstrukcí....MB je ale laptop - byť už kategorie ultra - ultra light.
Jestli jsou baterky pořád na takové úrovni (ne li vyšší jako u mého MBP 2011) tak to bude zajímavý stroj, byť nechápu, proč to při velmi nevýkonném CPU (byť to turbo 2.9zní zajímavě) nevydrží 24hodin.... Každopádně na konstrukci nemůžu říct ani Ň, po pěti letech až na odlepené nožičky na spodku pořád pohoda a baterka taky ještě drží. Takže - jo, líbilo by se mi to, jen absence klasických konektorů je poněkud znepokojivá.... V zlaté barvě to vypadá cool. Stříbná není špatná, ale zlatá...hmmm. Ovšem stálo by za to začít prodávat v ČR znovu Apple care - prodloužit záruku atd....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
10. 03. 2015 17:32

Polesný to vystrihnul přesně: pokud jste kavárenský pozér, je tento přístroj určen právě pro Vás

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2015 16:19

Srovnání jsou to hezká, ale jak je občas zmíněno v článku, vlastně mimo.
Úplně se zapomíná na jednu brutálně důležitou věc (a ne, i7 nebo stylus to není).
Klávesnice a touchpad. MB má full sice klávesnici, nevím zda je to unikátní vlastnost, ale určitě velmi vzácná + tradičně špičkový touchpad, kterému chybělo k dokonalosti jediné-poklep, ten pokud chápu zde konečně je. A co si budeme povídat, touchpady u wintelu....
Takže co budeme vídat na všech konferencích? Surface Pro (haha), Asus (ale jděte), drtivá většina pisálků bude mít...ano MB, protože je to NB, který je zaměřený na to podstatné, užívání NB.
Více konektorů? K čemu, myš přes BT, net přes Wifi, záloha přes Wifi/ten jeden konektor nebo se připojí foťák. Na to jeden konektor prostě stačí. Naprosté většině běžných uživatelů a překvapivě (pro některé) velkému množství profíků.
Tedy téma tohoto NB je naprosto jasné. Pro většinu populace bez kompromisů. Ti výkon (navíc dost teoretický, je to hodně podmíněno chlazením, ty i5ky apod. stejně jedou furt na low voltage, aby se to uchladilo).
Dle mě to bude prodejní trhák.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (8)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
10. 03. 2015 15:54

Hmmm... HW se mi to líbí, kdyby takhle nějak vypadal příští Pixel, vůbec bych se nezlobil...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
10. 03. 2015 15:43

Ta cena je uchylna, nicmene neco mi rika, ze diky jabku na kapote proda Apple mnohokrat vice kusu nez vsichni konkurencni vyrobci v clanku zmineni dohromady

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 03. 2015 14:39

Co myslíte má cenu do toho nového MBP jít nebo radši koupit starej model ještě s "normální" cenovkou?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 03. 2015 14:25

Hmm, tak Surface Pro 3 vs MacBook - skvele jako ukazka rozdilu inzenyrskeho pristupu Microsoftu a marketingoveho Applu
Technicky velmi srovnatelne, ovsem co je u MS proste vyrobek, u Apple je revoluce. A navic Surface se nedela ve zlate
Ted uz jenom marne hledam ten zboreny mytus...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2015 14:17

Myslím že by s tím apple nastolil celkem revoluci, kdyby ho prodával tak za 20.000,-. Co tak čtu tak se lidem většinou líbí a hodně, ale všechny odradí ta cena, která je i podle mě hoodně přemrštěná. Je to spíš taková "show out" designovka pro majetné.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
10. 03. 2015 13:31

Ty porty přehnali - válím se smíchy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2015 12:02

Vychází to z úžasný vize jeden konektor na všechno. Akorát v applu to zase posrali a místo jednoho typu konektoru tam plácli jeden konektor jako jeden kus. bravo! jinak doufám že se USB-C rozšíří a bude to fungovat tak jak je to myšleno .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 03. 2015 11:55

Swarm měl na Facebooku dobrý komentář, že PC svět obyčejně kopíruje od Maců ty nejhorší věci, v tomhle případě jen jeden port. Snad k tomu nedojde. Snad.Jinak když vidím ty ceny redukcí, tak mi tohle zařízení připomíná logiku F2P her. Chcete HDMI? Zaplaťte! Chcete VGA? Zaplaťte! Chete ethernet? Zaplaťte. Upřímně, když k takovému noťasu nemůžete připojit ani flashku, tak se spíše dostáváme někde do vod iPadu s klávesnicí. Akorát ten je o poznání levnější.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 03. 2015 11:22

Co se týká kritiky jednoho USB portu, tak si uvědomte, že Apple novým MacBookem necílí na lidi, kteří chtějí drátovou klávesnici, myš a furt připojovat ptákoviny do USB.Tenhle produkt je vyloženě pro lidi, kteří jdou po "Apple way". Tzn. používají Apple technologie a tudíž nepotřebují nic kromě napájení připojovat drátama.Apple nečeká že lidi zahodí svoje Acery a začnou kupovat MacBooky.Například já - můj MacBook Air má dva USB porty a za poslední rok a půl jsem do nich nic nezapojil. Já vlastně ani nevím jestli fungují. Tzn. jeden USB port je pro moje moje použití naprosto dostatečnej počet a to včetně pracovního využití (běžný programování, nejsu technik).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
10. 03. 2015 10:35

Tak pokud je tohle předzvěst toho kam Apple posune všechny stroje tak je to opravdu paráda a to ve všech ohledech. Tohle řešení pokud se prosadí donutí uvažovat jinak konkurenci, donutí jinak uvažovat výrobce periferií, ale i samotných uživatelů... No a čem jiném to vyzkoušet než na netbooku pro sekretářky? Geniální tah.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2015 10:35

Mé milé jablko,
dotuji tě od roku 1994, ale tohle jsi kámo už přehnal :(

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2015 10:18

Je to hezké, lehké a určitě se to bude skvěle používat. Nicméně nemůžu si pomoci, ale když to vidím rozložené, tak chápu, proč Apple je a ještě nějakou chvíli bude finančně za vodou
A nechat jeden port na všechno - no nevím, místo na další micro USB by se tam určitě našlo, minimálně z druhé strany naproti tomu jedinému konektoru. Takhle je to pro mě osobně nepoužitelné.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 03. 2015 09:46

Hračka je to pěkná. Pokud bych dělal nějakého obchoďáka nebo pojišťováka, tak možná.Pro běžnou celodenní práci to asi nebude. Slabý výkon, žádné konektory. Překvapilo mě, že je to opravdu klasický MacBook, čekal bych, že to spíš postaví na OSX a tomu bude odpovídat příjemnější cena.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 03. 2015 09:38

A není to za ty peníze moc malé? Aby se nám do toho všichni ti králíci vešli.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
10. 03. 2015 09:34

Připomělo mi to geniální reklamu na první AIR..
doporučuju dokoukat do konce.https://www.youtube.com/watch...
Jinak podle toho jak to tak čtu, předchozí generace byla pěknej šunt..
špatná klávesnice / překlápění tlačítek na stranu
touchpad / dole měkký stisk, nahoře takřka nemožný
atd..Tak proč nás pořád krmili tím, jak je to dokonalý stroj? BTW nový macbook opravdu boří mýty. Boří mýty o tom, jak je macbook užitečný pracovní strojek, tohle opravdu jen netbook pro frikulíny.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 03. 2015 08:31

Můj názor je že je to spíš taková ozdoba business jednání. Low endový Core M a jeden slot kdy musíte dávat sakra pozor zda máte nabito jelikož nabíjení a USB nejde dohrmady což je u mě STOPka jelikož mam k noťasu v pracovně neustále připojený extrení 4TB uložiště z kterého vše pouštím na TV přes HDMI a samozřejmě i nabíjení. Ale mnoha lidem jde hlavně o styl tak tam chápu že si to koupí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 03. 2015 08:06

Takze jestli jsem Apple dobre pochopil, tak MacBook Air, je ted ten tezsi a tlustsi MacBook... to je fail, z marketingovyho hlediska, proste neco co nazyvam "Air" nemuze byt tezsi a tlustsi nez klasicky MacBook.
Dalsi fail je pouze jeden konektor. Je mi jedno jaky konektor, jeden je malo. Kdysi se o tom presvedcili v Applu za Jobse s prvnim Airem. Az do revize se prilis neprodaval. Apple bohuzel pomalu prestava davit smysl... coz je skoda.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (7)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 03. 2015 08:00

Mobil s veľkou klávesnicou a veľkým displayom (takže aj batériami)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 03. 2015 07:54

Je opravdu sranda číst nějaké ty příspěvky tady.. Co to brát takhle?:Předem se přiznávám, že vlastním Macbooka, iPhona, iPada, appleTV, ale rozhodně si nemyslím, že bych byl nějaká iOvce a dokážu Apple i náležitě kritizovat, pokud mám nějaký problém ( vypínající se iPhony v zimě, fail s totálně nevyladěnym iOS7 apod... ).Po včerejší konferenci mi bylo jasný, že se nový macbook stane hodně kontroverzním produktem, jelikož něco tak radikálního se přijímá těžce ( obzvlášť s touhle cenou ), ale berte to tak, že někdo tenhle krok udělat prostě musí. Mě je jedno jestli to je Apple, Asus nebo třeba Lenovo.
Věřím tomu, že do roka tu máme díky včerejšku X nových flash disků, externích disků, redukcí a dalších blbostí na které by se jinak čekalo dalších X let, protože by ty USB-C skoro nikdo nepoužíval.
Také věřím tomu, že do roka tu máme dalších X podobných notebooků jako je tenhle Macbook s jedním konektorem od dalších výrobců jako je Asus, Lenovo, Acer apod...Hold nám prostě jenom Apple chtěl ukázat jak bude vypadat budoucnost a podle mě si ani v Applu sami nemyslí, že timhle hned budou dělat prodejní rekordy, proto taky zachovali Macbook Air a Macbook Pro, kde mají uživatelé svoje oblíbené konektory apod...Mě osobně se to líbí, ale nekoupim si to ( stejně jako nemám v plánu kupovat Apple Watch ) - teda aspoň první generaci hodinek.Takže na to zkusme nenadávat a uvidíme časem, ale můj názor je, že to zachvilku bude standart.Čao

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
10. 03. 2015 07:37

Na parametrech nic revolučního nevidím. V některých případech Apple dohnal konkurenci, v něčem jiném stále zaostává. Jediné co je u něj špičkové, je design a marketing. A ty chybějící porty bych nerozdýchal.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 03. 2015 07:28

Když to lidi kupují ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2015 07:16

Jsem jediný kdo Magsafe nemusí? Neustálé vypadávání třeba v posteli mě opravdu se.e..
Když ten konektor změnili asi sám nebudu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2015 03:02

troicha nechapem neobjektivitu v clanku pri porovnani so Surface Pro 3Pise sa tam, : Bez připojené klávesnice je ještě citelně tenčí a lehčípricom rozdiel je iba 100gzato to ze s klavesnicou je SP3 o 200 g tazsi sa nekomentuje nijakoaj to tensi je dost otazne (nakolko nie je MacBook rovnako hruby na konci a zaciatku . A SP3 s klavesnicou je hrubsi)pise sa e: Nabízí rovněž 12palcový IPS displej, ale s ještě větším rozlišenímCo uz vobec nie je pravda. MacBook: 2 304 × 1 440 bodů , Surface Pro 3 : 2160 x 1440napriklad nezmienujete, ze SP3 je aktivne chladeny. Co znamena hluk (mal som SP3 2 tyzdne ), omnho viac sa dovnutra dostavaju necistoty (pripadne tekutiny)atd.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 03. 2015 02:31

Opravdu jde vidět, že Jobs leží v rakvi to co představují od jeho smrti stojí za hov.vno V té redakci jsou tupci, když tu je druhý článek o tom samém.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2015 01:56

Nevím no, cena už je dost vysoká. Kdyby to bylo 30, tak není o čem přemýšlet, ale tohle už je trochu kách.Jeden konektor ničemu nevadí. Po vlastní zkušenosti s MBA použiju USB tak jednou za čtvrt roku na flashku. Myš nepoužívám – neexistuje žádná, která by se vyrovnala v citlivosti a odezvě touchpadu MacBooku. Trochu na prd je ten type-C. Přece jenom ho ještě nikdo nepoužívá.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
10. 03. 2015 01:04

ten jeden konektor je sice joke, ale vnitřek je opravdu masakr a nádhera :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2015 00:07

Už se zase prodává ten design za křesťanské peníze To mi řekněte ovečky to si ho nad tím i vyh8níte za ty peníze?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 03. 2015 00:04

Vypadá to fantasticky.Ale kdyby tam ty porty dali alespoň dva. Bude to omezující. Ale dovedu si představit s tím pracovat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
09. 03. 2015 23:59

Moje volba padla na DELL New XPS.. specifikace i5 2,2-2,7 GHz( 5th gen), 8GB RAM, 256 MB SSD, QHD+ (3200x1800).. výdrž cca 10-12 hod. s fullHD displejem 12-15 hod. Cena 900-1300 USD dle výbavy.http://www.dell.com/us/p/xps-13-9343-laptop/pd...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
09. 03. 2015 23:43

Mám rád apple a je jasné, že v mnohém ukázali cestu a prorazili tam, kde před tim nikdo neuspěl. ALE sdružit jediné zkriplené usb s napájecím kabelem ... no to bych asi nedokázal překousnout.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
09. 03. 2015 23:38

Mohli tam alespoň nechat MagSafe, nebo udělat jeho novou verzi, ale jinak je to pěkný stroj - škoda že "jen" za cca 40K

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 03. 2015 23:30

Pekny pocitac, ma to sve mouchy, ale celkove pekny. Jen ten titulek, to je proste flamebait...
Jinak bez Thunderboltu ale zato s novym USB, to bude pro par lidi horka pilulka, ale spolknou ji radi

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
09. 03. 2015 23:03

pekný stroj po dizajn stránke..samozrejme toto nie je mašinka na strih videa a edit hires vecí niekde v urbancafé, toto je book pre manažérov, alebo pre študentov, ktorí oželejú hrací komfort, priplatia si a majú ideálny stroj do bagu, napríklad..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
09. 03. 2015 22:52

yawn

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
09. 03. 2015 22:45

Hračka pro děti, které zajímá nakousnuté jablko. Můj Dell Latitude s i3, 8GB RAM a SSD diskem a windows 10 ho nahradí 10x. Alespoň tady v Evropě kde OSx naprosto na

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (9)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
09. 03. 2015 22:39

Netbook bez klasického USB portu, Macbook bez oblíbeného MagSafe portu, Apple bez Thunderboltu. Jestli tolik novinek najednou zákazníci Apple zkousnou a zase na to budou navzdory ceně 40k stát fronty, tak to asi opravdu bude revoluce. Překvapilo mě, jak málo se změnil Macbook Pro - třeba fakt bude ten haptický touchpad skvělá vychytávka, ale jestli to ospravedlňuje zvýšení ceny o 5000 Kč, to si nejsem úplně jistý. No nic, pokud mi Macbook Pro stejně jako loni neukradnou, tak s obměnou ještě pár let počkám.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (13)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
09. 03. 2015 22:39

Nový MacBook je skutečně unikátním produktem. Apple dokázal o desítky procent ztenčit předchozí generace, o desítky procent zmenšit vnitřní komponenty, o několik hodin zvednout výdrž na baterii, udělal zcela nový touchpad a rapidně snížil hmotnost.
Jenže…
Když se podívám na jiný konkurenční 12“ ultrabook, musím se MacBooku smát. Co vzít třeba takový Surface Pro 3 od Microsoftu?MacBook měří v nejsilnějším místě 13 mm. To je pěkné. Jenže Surface s Type Cover (ten jsem přidal, aby to bylo fér) měří 14 mm. Na to, že Surface je mnohem starší a musel se do něj vměstnat ještě stojánek a dotykový displej s wacom vrstvou, ty úžasné inovace z Cuertina vlastně jen dohnaly konkurenci…Tak co tedy váha? Dle článku svou váhou zaujme. No, 0,91 kg je pěkný výkon. Ale Surface má s Type Coverem pouze o 100 g více. A to prosím MS při uvedení Surface 3 Pro o žádných turbospešl inovacích předchozí generace nemluvil…Ok, tak tedy MacBook musí zaujmout displejem. Retina 2304 x 1440 pixelů je pěkná. Jenže co konkurent? Retinu nemá a přesto má rozlišení na stejné úrovni – 2160 x 1440 pixelů (rozdíl šířky je dán jiným poměrem stran). Hmm, já vím, není to retina… Počkat? Není to jen obchodní název pro obyč displej, jaký má dneska každý pátý číňan? Je…
A aby toho nebylo málo, Surface má multitouch obrazovku a k tomu Surface pen… A to prosím má o mm větší tloušťku. A to i přesto, že se Apple chlubí displejem s úžasnou tenkostí 0,88 mm.Ok, takže MacBook není ani menší, ani lehčí, takže bude asi výkonější, když tu máme ty inovace, že? Aha, Intel Core M proti Intel i3/i5/i7? Hmm, ok, procesor lepší nebude. Tak tedy RAM. 8 GB? Bravo Apple. Aha, Surface nabízí také? Tak tedy musí rozhodnout úložiště. 256 nebo 512 GB paměť? Aha, ani zde není MacBook lepší.9 hodin prohlížení webu u MacBooku je super. Jenže tento údaj je u výkonnějšího a vybavenějšího Surface také. A to přesto, že je na Surface ten zlý neoptimalizovaný Windows, nepoužívá břidlicovou technologii a nemá „o 30 procent efektivnější retina displej“.
Wifi rádia jsou stejné, Bluetooth 4.0 LE také…Jasný, MacBook tedy vyhraje v konektivitě. USB-C, které je nekompatibilní absolutně se vším (včetně Apple produktů) a k tomu 3,5 mm jack? A když to budu chtít nabít, tak přijdu i o ten jediný datový konektor, co mám k dispozici? Dobře vztyčený prostředníček všem uživatelům… U Surface máme klasické USB 3.0, MiniDisplay port, port na dokovací stanici a 3,5 mm jack. A při nabíjení o ten jediný port nepřijdu…
Co třeba kamerka? 2x 5 Mpix (1080p) u Surface vs. 1x 480p u MacBooku? No nic moc…A něco navíc? Jako třeba digitální kompas, akcelerometr, gyroskop, světelný senzor, TPM, čtečka paměťových karet? U Surface Pro 3 samozřejmost, u MacBooku nic z toho.No, HW tedy MacBook není vůbec v ničem lepší. V některých ohledech je maximálně srovnatelný se Surface 3 Pro. A to MS nedělá revoluce, redesign a nehýří superlativy. MacBook si můžete koupit za 1300-1600 USD a Surface Pro 3 za 800-2000 USD (oboje v závislosti na výbavě). Až na i7 verzi s 512 GB SSD je tedy Surface vždy levnější a to přesto, že má vyšší výkon a lepší výbavu.Tak a teď mi povězte, proč bych si měl koupit MacBook?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (45)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
09. 03. 2015 22:36

Nemyslím si, že by Apple byl nějak inovativní... podobný koncept předvedl už Lenovo Yoga 3 Pro. Nechci se dotknout jablíčkářů, ale myslím si i to, že Lenovo je použitelnější výrobek.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (9)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
09. 03. 2015 22:29

ta cena... no ona nikdy neodpovidala parametrum zarizeni
a asi nikdy nebude

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
09. 03. 2015 22:24

Takže klasicky MacBook Air nezmizel a s nějakými vylepšeními se bude prodávat dále, chápu to správně ? :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
09. 03. 2015 22:20

Design a provedení je moc pěkné, to se musí nechat, ale stejně, když to srovnám s mým Surface Pro 3, který je tenčí, lehčí, výkonnější (i Core-i3 co mám je výkonnější než Core M), s dotykovou obrazovkou, vyšším rozlišením, stylusem, full size USB portem a výstupem na HDMI bez nutnosti redukce, a to za $799 + asi $80 daň, co jsem platil v Seattlu, prostě mi to přijde jako lepší volba Oprava, MacBook má vyšší rozlišení 2304x1440. vs 2160x1440, ale i tak

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
09. 03. 2015 22:04

Boří mýty ? draší, ťažší, slabší, hrubší a ja neviem čo ešte ako moj Surface Pro 3. Smejem sa

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (30)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor