Microsoft | Prohlížeče | Edge

Nový Edge má vtipný easter egg. V prohlížeči je zabudovaná hra

Nová verze webového prohlížeče Edge od Microsoftu, která je postavená na jádře Chromium, dostala před týdnem nové logo. Poslední testovací sestavení Canary pak obsahuje „velikonoční vajíčko“ (easter egg) v podobě hry SURF, která právě na nové logo nepřímo navazuje.

Pokud se podíváte na nové logo Edge, dost možná vám svým vzhledem připomene mořskou vlnu. A právě v tomto duchu se nese i hra, v jejímž rámci budete moci virtuálně surfovat po vlnách, vyhýbat se překážkám a sbírat různé předměty.

Jak si zahrát hru v Edge?

Hned na začátek musíme upozornit, že „velikonoční vajíčko“ je aktuálně dostupné pouze v takzvané Canary verzi prohlížeče Edge. V betě nebo ve vývojářské verzi ho budete hledat marně. Sestavení Canary jsou vydávána téměř každou noc a přinášejí ty nejžhavější novinky. Na druhé straně nepodléhají testování, takže mohou být nestabilní nebo vykazovat jiné problémy.

Prvním úkolem je tedy stáhnout a nainstalovat si prohlížeč Microsoft Edge ve verzi Canary. Ta je dostupná pro Windows 10, 8.1, 7, Windows Server 2016, 2012, 2008 a macOS. Počítejte s tím, že v průběhu instalace si program bude z webu stahovat další soubory a komponenty.

Následně v tomto prohlížeči otevřete libovolnou webovou stránku, v panelu nástrojů klepněte na ikonu Kolekce a vytvořte novou kolekci s názvem Microsoft Edge. Pokud ikonu Kolekce nevidíte, zadejte do adresního řádku edge://flags#edge-collection a přepněte volbu Experimental Collections feature na Enabled. Následně bude nutné restartovat prohlížeč a celý postup opakovat.

Skryté velikonoční vajíčko

Pak do kolekce Microsoft Edge přidejte aktuální stránku, což provedete klepnutím na tlačítko Přidat aktuální stránku. Poté na tuto položku v kolekci klepněte pravým tlačítkem myši, z kontextové nabídky zvolte Upravit a změňte název položky na S. (s tečkou na konci).

To samé opakujte ještě třikrát, přičemž budete položky přejmenovávat na U., R. a F.. Nakonec přesuňte položku F nad položku R a poté ji vraťte zpět na původní pozici. Kdyby vám celý postup připadal příliš složitý, pak vězte, že po spuštění prohlížeče stačí do adresního řádku zadat edge://surf/, nicméně to vám možná nepřinese takovou radost z odhalení „velikonočního vajíčka“.

Poté se ve spodní části kolekcí objeví banner. Když na něj klepnete, otevře se hra SURF, ve které si nejprve zvolíte hráče, pak se dozvíte pravidla a následně se můžete pustit do surfování po vlnách MS Edge. K ovládání vám budou stačit kurzorové klávesy – šipka nahoru zpomaluje jízdu, šipka dolů zrychluje a šipky do stran mění směr.

Diskuze (9) Další článek: Netflix zvažuje přechod na servery od AMD. Jsou efektivnější, ale přechod z Xeonů by něco stál

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,