Nový český kurz na MVA: Virtualizace v podání Microsoftu

Ve spolupráci s odborníky z firmy KPCS pro vás Microsoft připravil nový český kurz "Virtualizace v podání Microsoftu", který naleznete na portálu MVA.

Kurz Virtualizace v podání Microsoftu vás provede budováním virtualizovaného datacentra od začátku do konce. Primární úlohu v kurzu hraje virtualizační platforma Microsoft Hyper-V a nástroj pro správu datacentra System Center Virtual Machine Manager, oboje ve verzi 2012 R2.

  • V prvním modulu se nejprve obecně seznámíte s virtualizační platformou, poté se už podrobněji podíváme na možnosti zprovoznění Hyper-V serverů a práci s úložištěm.
  • Druhý modul naváže možnostmi práce se sítěmi a vybudováním vysoce dostupného Hyper-V za pomocí failover clusteringu.
  • Třetí modul se pak zaměří na práci s virtuálními stroji, jejich zprovoznění, možnosti migrací a replikace.
  • Ve čtvrtém modulu se podíváme na pokročilé scénáře, tedy využití virtuálních sítí, práci se šablonami a tvorbu privátního cloudu.
  • Pátý modul dodá doplňkové informace o dalších částech rodiny System Center, možnosti využití hybridního cloudu či správy VMWare prostředí pomocí Virtual Machine Manageru.
  • V šestém modulu pak naleznete odkazy na TechNet virtuální laby, ve kterých si můžete vybudování datacentra od začátku do konce, jak je popisováno v tomto kurzu, i sami vyzkoušet.

Za absolvování kompletního kurzu si připíšete 110 bodů na svůj MVA účet.

Článek vyšel v rámci partnerské sekce Microsoft TechNet na Živě.cz.

Články ze série Microsoft TechNet nevytváří redakce Živě.cz, ale partneři programu Microsoft TechNet. Jsou publikovány v rámci mediálního partnerství Živě.cz a společnosti Microsoft.

Diskuze (1) Další článek: 5 nejlepších VPN služeb: když potřebujete cizí IP adresu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,