Novinky u Logitechu: herní myš, klávesnice i sluchátka

Logitech představil novou řadu periférií s označením „G“, která je určena především pro ty nejnáročnější uživatele a hráče počítačových her.

Společnost Logitech je známa především velkou řadou kvalitních periférií, mezi které nepatří pouze klávesnice nebo myši, ale také například webkamery, reproduktory, dálkové ovladače nebo herní ovladače. Logitech však uvedl novou řadu herních periférií, která zatím obsahuje pouze tři zařízení – klávesnici, myš a bezdrátová sluchátka.

Logitech Wireless Gaming Mouse G700

Nová bezdrátová myš Logitech G700 je sice určena především pro hráče, díky programovatelným tlačítkám se však může hodit i náročnějšímu uživateli. Myš komunikuje pomocí bezdrátového signálu, přičemž samotný přijímač do USB patří mezi ty nejmenší, které jsou obvyklé například u notebookových myší. Pokud se nacházíte v silně rušeném prostředí, můžete myš připojit i pomocí kabelu a dosáhnout tak bezchybného fungování. Rozlišení laserové snímače je až úctyhodných 5 700 DPI, rychlost snímání je až dvanáct milionů pixelů za sekundu. USB snímač zpracovává údaje o pohybu myši až tisíckrát za sekundu, což ocení především hráči velmi rychlých akčních her (maximální akcelerace až 30 G).

wireless-gaming-mouse-g700.jpg

Myš obsahuje 13 programovatelných tlačítek včetně kolečka, přičemž se Logitech odvolává na kvalitní zpracování, které zaručuje až osm milionů kliknutí u levého i pravého tlačítek. Díky softwaru lze jednotlivé profily a nastavení uložit přímo do myši, pokud se tak ocitnete na jiném počítači, vaše konfigurace jsou pořád s vámi. Myš obsahuje nabíjecí baterií včetně indikátoru vybití.

 wireless-gaming-mouse-g700-4.jpg

Podporovány jsou operační systémy Windows XP, Vista a Windows 7, omezeně (v rámci snadné konfigurace přes software Logitech SetPoint) pak i Mac OS X a Linux. Koncová cena je stanovena na 100 USD (přibližně 2 300 Kč s DPH).

wireless-gaming-mouse-g700-3.jpg  wireless-gaming-mouse-g700-5.jpgwireless-gaming-mouse-g700-6.jpg
 

Logitech Gaming Keyboard G510

Profesionální klávesnice Logitech G510 nabízí několik barev podsvícení kláves a speciální LCD „GamePanel“, který můžete využít k zobrazení různých informací ze hry, z programů, systému nebo přehrávače hudby a podobně. Klávesnice komunikuje po USB s frekvencí 500 Hz a dokáže najednou zpracovat až pět stisknutých kláves. Pokud vám nestačí běžný počet kláves, jistě oceníte další řadu osmnácti programovatelných G-kláves, ke kterým lze nadefinovat i různá makra.

logitech-gaming-keyboard-g510-1.jpg

Samozřejmostí jsou multimediální klávesy pro ovládání hlasitosti nebo přehrávání hudby, přičemž díky integrovanému digitálnímu USB řadiči pro zvukový čip, lze snadno připojit přímo do klávesnice klasická 3,5mm sluchátka nebo mikrofon, bez rušení a šumů ze základní desky. Cena se pohybuje kolem 120 USD (přibližně 2 800 Kč s DPH).

 logitech-gaming-keyboard-g510-2.jpg logitech-gaming-keyboard-g510-3.jpg logitech-gaming-keyboard-g510-4.jpg
 

Logitech Wireless Gaming Headset G930

Bezdrátová sluchátka Logitech G930 se pyšní osmikanálovým prostorovým zvukem a taktéž programovatelnými tlačítky. Signál je pomocí dvojité antény přenášen na frekvenci 2,4 GHz, přičemž zvuk není nijak komprimován (48 kHz). Díky uzavřenému systému neuslyšíte hluk pod 26 dB, přičemž kvalitní mikrofon, který obsahuje signalizační diodu v případě ztišení (automaticky se odpojí při otočení nahoru), podporuje odstraňování šumu z pozadí.

25a.jpg

Dobíjecí baterie má výdrž až 10 hodin, přičemž nabíjet (přibližně 2,5 hodiny) ji lze jednoduše pomocí micro USB kabelu. Tři programovatelná tlačítka lze využít a naprogramovat dle libosti (Logitech Setpoint), podobně jako u klávesnice a myši. Sluchátka jsou v prodeji za cenu 160 USD (přibližně 3 700 Kč s DPH).

logitech-wireless-gaming-headset-g930.jpg logitech-wireless-gaming-headset-g930-1.jpg logitech-wireless-gaming-headset-g930-2.jpg
 

 

Video

Diskuze (9) Další článek: Srpnové záplaty Microsoftu - stahujte ISO obraz

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,