Nové Živě: jak se vám líbí?

Diskuze čtenářů k článku

14. 05. 2008 12:34

jako ve škole

Přehlednost 4

Vzhled 2

Reklama 3

Přizpůsobení 5 (žádné)

Celkem = 4+2+3+5 = 14 : 4 = 3,5 Což je dostatečné!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 05. 2008 09:14

Otevírám ve FF 2.0.0.14 více (12) záložek najednou s novinami a taky s Živě. Dnes jsem si dal práci a postupně jsem jej zavíral, až jsem dospěl pomocí Process Exploreru k tomu, že úvodní stránka Živě vytěžuje moje PC i na 90%. Žádnému jinému bežnému webu se to nepodařilo! Už tady na to dotaz byl ale bez odpovědi.

Vzhled je nepřehledný - to jen aby řekl svůj názor. Jsem pro maximální jednoduchost. Množství barev, fontů, založek a prvků, které ani neumím pojmenovat na stránce z ní dobrou neudělá, nicméně může silně odradit, což se v mém případě děje. Parafrázuji-li moji oblíbenou Occamovu břitvu, musím říct jen toto: Nezmnožujme různé styly a prvky, není-li to opravdu nezbytně nutné. Vzhled je skutečně katastrofa, nic obdobně nepřehledného jsem v poslední době neviděl.

Pro neuměrné zatěžování PC letí Vaše stránky z mého základního seznamu (ždy procházeného) VEN.

Díky předem za reakci k výkonu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 05. 2008 00:37

Nový design se mi vůbec nelíbí. Je opravdu až příliš jednoduchý, jednotvárný. Působí na mě, tak nějak mdle, odpudivě. Dřív jsem zadal, jako první adresu po spuštění prohlížeče, právě adresu zive.cz. Nyní si raději prohlédnu nejdřív konkurenční weby a v poslední řadě nové Živě. Každá změna sklidí nějakou kritiku, lidi si musí vzniknout na nové uspořádání a tak ... Ale tohle? Tohle je ... No prostě "hnus"! Nový design nepřinesl nic nového a zpřehlednění? To tu nějak postrádám .... Opravdu velké zklamání. Do budoucna budu doufat, že design projde alespoň menší úpravou (snad trochu míň té šedé).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Pe
07. 05. 2008 18:04

já sám trošku dělám do webových stránek (asp.net), ale takhle bych si živě rozhodně nepředstavoval. Kde je ten strarý dobrý jednoduchý design. Tohle ač je sice jednoduché mě přijde strašně zmatené a asp.net bych asi na vašem místě nenasazoval. Ztrácí to hodně profesionální vzhled a řadí se to mezi jednoduchý vhled něco jako stream.cz, ale v tomhle rozhodně pokrok nevidím.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
07. 05. 2008 18:04

nemuzu si pomoct byl sem zvykly chodit na zive denne a procitat novinky i ktere me nejak nezajimali a reklama mi nevadila -ale tedka budu mit na to cas tak jednou za tyden /ponevadz je to pro me fakt neprehledne/

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
07. 05. 2008 18:00

Opravdu hrozná matlanina a kdyby toto vytvořil profesionál, a že toto profík nedělal, tak by na hodinu letěl z firmy. Na úvodní stránce řádky daleko od sebe aby tam toho bylo málo, ale vyplnila se celá strana a spoustu další chyb. Ať se váš matlal podívá na jiné, seriózní weby a pak ať práci na tvorbě stránek předá někomu jinému.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
07. 05. 2008 13:33

ten "obraceč listů" je sice efektní, ale úplně na dvě věci. Na starších PC (P4 2GHz) to je pěkně vidět, jak neustálé obnovování stránky vytěžuje CPU.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
07. 05. 2008 10:57

Naco takato otazka, ked na stary vzhlad uz urcite neprejdete? Dufam, ze sa to nedostane aj na zive.sk

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
abbe  |  07. 05. 2008 08:32

Jak se z http://text.zive.cz dostanu na www.zive.cz, abych se mohl kochat tou krásou?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
07. 05. 2008 03:03

Po změně na mě stránka působí, jako by najednou ztratila 90% obsahu - předtím to vypadalo jako profesionální nabušený magazín, teď to vypadá jako one man blog - prostě to na mě působí jako nějaká stránka s cca 1/10 obsahu...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 20:26

Je to několik dnů co jsem si mimoděk pomyslel jak je ten web pěkně vymakaný a přehledný, informace jsou dobře umístěny a přehledně, tak že když člověk sleduje určité změny tak po načtení vidí změny…

Trošku šok pro mě bylo uvedení nového kabátku, neboť byl najednou zahozen funkční a asi vycizelovaný kabátek, ve prospěch převládající šedi panelů, které jsou až nabubřelé a informace dost rozplizlé, panel nepřehlédněte, aktuální články a bleskovky.

Pořád se nemohu zbavit vtíravého pocitu určité promiňte nemyslím to zle „primitivity“, neboť to postrádá hlubší rozdělení, jako by svět počítačové techniky najednou zchudl.

Bylo by třeba vhodné mít zde panely určitých sekcí, třeba svět procesorů a desek, svět software, svět notebooků a zde nějaké aktuality, sekci počítačového humoru …

Asi jsem už stará škola ale pro mě má být hlavní panel plný nabídek z různých oblastí, a když si vyberu určitou tak se dostanu nejen na ní ale i do její sekce.

Mám i tak udělený iGoogle server informací .

Doufám že ne mě nebudete propříště pohlížet zle. gero

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 18:41

planujete doplnit prepinani na predchozi verzi nebo nas odsoudite k textove verzi? i ctecka na netvibes vypada prakticteji, chapu, ze se jedna o subjektivni nazor a nelze vyhovet vsem, proc tedy neudelate zive skinovatelne, v asp.net to neni problem navic to urcite vas publikacni system podporuje...vsichni budou happy a muzete prinaset stale nove navrhy

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 06. 05. 2008 18:43

Neplánujeme přepínání, tohle je až na pár detailů, které ještě doladíme, finální verze. Ani skinování neplánujeme - bylo by to hodně práce s mizivým efektem. Protože nikdy nebudou všichni happy, schytáme to za každých okolností.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 19:32

Skinovani je v dnesni dobe bezne a docela me mrzi, ze muj oblibeny portal nechce jit timto smerem. Zvlast pokud se zajima novymi technologiemi a trendy. Skinovani je dnes moderni a kdo neskinuje je dle nazoru urcite skupiny lidi nepruzny a zkostnateli.

Zive.cz je portal o pocitacech a novych technologiich. Je delan pro uzivatele, i tento novy design je delan pro nej a nejvetsi odmenou pro uzivatele je umoznit dat svemu oblibenemu portalu i neco ze sebe. Na co pak je tato diskuze a cely tento clanek kdyz nebudete poslouchat hlas svych ctenaru a nezacnete pracovat na napadech, ktere zde prednesli? To tu pak marnime cas. Pro spokojene ctenare neni zadna prace marna, mizi efekt to mit nebude a spise to prispeje k rustu navstevnosti a oblibenosti. Proc si myslite, ze je seznam.cz jednicka na trhu? Protoze ho lide maji radi, protoze si ho muzou pretvorit ke svemu obrazu jak se jim libi a pak je to jejich seznam.cz a ja touzim po svem zive.cz.

Pane redaktore, ctenari jsou zakaznici. A jak se rika: "nas zakaznik, nas Pan". Pokud nebude Pan spokojeny, tak pujde jinam a to pak nebude spokojene ani vase vedeni a pak nebudete spokojen ani vy samozrejme.

Proc se nepoucite ze seznamu.cz? Tam si uzivatel muze vybrat z ruznych skinu a nebo si muze vyrobit svuj vlastni a ten po prihlaseni pouzivat. Kdyby zive.cz nabizelo tuto moznost, tak by pak bylo opravdu zive, uzivatele by si mohli vytvorit sve vlastni skiny a davat je kdyspozici vsem v nejake skinove galerii. Lide by byli radi, ze mohli prispet svou troskou a take ze nekdo oceni jejich kreativitu, kdyz by videli pocet uzivatelu pouzivajicich jejich skin.

Pak by se vyhovelo vsem ... pokud dobre ctu, tak je tu skupina lidi, kterym se libi puvodni zluta verze, pak skupina lidi s tou starou cervenou a pak je tu i par lidi kterym se libi tato verze. Myslim si, ze 3 skiny neni hodne prace. To i seznam.cz jich ma vic.

Omlouvam se fandum googlu a dalsich vyhledavacu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 06. 05. 2008 19:41

My ale nejsme portál jako Seznam. A neuvědomuji si, že by existoval nějaký mediální web, který by čtenářům nabízel skinování: iDnes, Novinky, Aktuálně, CNN, BBC.

Ne, opravdu to neplánujeme. Bylo by to moc práce s malým užitkem. To raději za stejnou dobu naprogramujeme něco užitečného.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 20:06

Asi jste dlouho nebyl na treba zminovanem BBC kde je mozne menit si rozlozeni stranky. Muzu si volit, ktere bloky zprav chci zobrazit, co v nich chci mit a kde je chci mit umistene a samozdrejmosti je i zmena barvy. Obdobne funkce nabizi i CNN ... divim se, ze jste tam tyto funkce nevidel, jsou tam uz davno a upoutavka na ne je docela velika. Sice nenabizeji plnou skinovatelnost - v tom mate pravdu, ale uzivatel si muze prispusobit aspon barvu, rozlozeni a obsah prvku na strance a to bez registace. Ale i to je krucek kupredu, ktery zive.cz jeste neudelalo. Customizace je moderni a pritahuje ctenare. Proc si myslite ze do toho CNN a BBC slo?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 06. 05. 2008 20:14

Ne, neviděl jsem je tam, a to tyto weby navštěvuji. Asi mají víc čtenářů, víc programátorů, větší rozpočet. My do toho nepůjdeme, tohle není priorita.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 20:27

Urcite maji vetsi rozpocet a vic programatoru ... ja osobne zustanu vernym ctenarem zive.cz i bez tech moznosti co jsou na BBC.

Kdyz pujdete na stranku http://www.bbc.com ... ta se pak presmeruje na http://www.bbc.co.uk/, tak vlevo nahore pod logem je "+ customise your homepage" ... funguje to jen na homepage BBC ... cely web by v tom asi nefungoval moc dobre, ale homepage je prvni co ctenari vidi a nekdy je to i to posledni.

At se vam dari odladit vsechny mouchy nove verze ... prispeju troskou do mlyna ... kdyz ve FF omylem pretahnu tlacitko pridat komentar do pole pro text, tak se me tam zobrazi toto: javascript:__doPostBack('ctl01$48_1029$ctl00$btnSave','') ... to stejne plati i o podminkach pro prispivani atd.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 18:31

Je to humus. Nechápu, jak někdo něco tak odpornýho vůbec mohl zveřejnit a npropagovat jako novou (lepší) verzi zive.cz.

Stará verze byla super, ale tohle je fakt humus...

Nejen, žeje to hnusný, ale i nepřehledný...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 06. 05. 2008 18:42

:) Zkuste přidat ještě nějaké další přívlastky vyjadřující vaše nejvyšší opovržení.

Víte, že jsme přesně totéž četli před rokem, když Živě změnilo design? Ano, u té staré verze, která je podle vás super.

Takže to teď necháme odležet. Čtenáři si za pár týdnů už vůbec nevzpomenou, že nějaká starší verze byla, a při příštím redesignu nám zase budou moci psát, jak je to hnusné, odporné a nepřehledné :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 17:53

No tak začnem, dneka už ve FF valí stránky dobře.

Základní myšlenka s kulatými okénky se mi hodně líbí, vypadá to mnohem líp. Rovněž umístění reklam do rámečků tolik neruší jako minule.

Musím ale zkritizovat neoddělení článků a bleskovek, obojí by asi mělo být ve své bublině, vypadá to takhle nepřehledně. To jezdící menu oblíbených článků nahoře by mělo jít skrýt, alespoň pro nás registrované. Přeci jenom ty články mám už přečtený.

Co ale vidím jako jasné mínus je to pravé menu vedle rekamy. Jednak jsem si to spletl s google adds na první pohled, druhak třeba fórum by mělo být co nejvíc po ruce, takže asi nahoře.

No ale jako základ se mi hodně libí jak jsem psal. Doporučuju upravit minimálně to menu a ty bleskovky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 06. 05. 2008 18:46

Proč chcete oddělovat články a bleskovky? Vždyť je to to samé, liší se to nanejvýš délkou textu. Jak články tak bleskovky vydáváme v průběhu dne, píšou je stejní autoři, stejným způsobem se čtou, jsou v nich IT novinky. Z redakčního hlediska nemáme moc důvodů k oddělování. A ze čtenářského je taky nevidíme.

Registrace bohužel není žádnou zárukou, že člověk již velká témata, která propagujeme v horním boxu, četl. Ale nabídnu vám tajnou adresu pro uložení do záložek: http://www.zive.cz/#Aktualni

Pravé menu asi zůstane beze změny.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
07. 05. 2008 08:27

Protože někdy přijdu a zajímají mě jenom novinky, články si třeba přečtu později. Takže se mi novinky nechce hledat mezi články, navíc články mají větší "náhledový" obrázek, takže se v tom ty novinky dost ztrácejí. Nebo alespoň změňte barvu fontu bleskovek na něco výraznějšího.

Jako já si to najdu, ale uvědomte si, že lidé jako můj otec, který sice net celkem ovládá, ale postřeh mu moc neslouží, by asi nikdy fórum na téhle stránce nenašli, dokud bych nepřišel já a nezabořil prst přímo na odkaz :D.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
07. 05. 2008 08:42

http://www.zive.cz/#Aktualni - no jo, ale to neuvidím tu hezkou reklamu nahoře

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 17:37

Priznam se, ze mi novy vzhled vubec nesedi, navic bych cekal zmeny spis k roztazeni do sirky a tim vyuziti sirokouhlych monitroru.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 06. 05. 2008 18:48

Projděte si české a světové velké weby. Uvidíte, že takřka žádný z nich se neroztahuje do šířky. Není to praktické, široké weby se špatně čtou. Nepředpokládá se také, že lidé s obrovskými monitory mají internetový prohlížeč roztáhnutý přes celou plochu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 19:37

Naprosto s vami souhlasim. Uzky sloupec textu se cte perfektne, u sirokeho slouce textu se ztracim mezi radky. Mit na sirokouhlem monitoru nastavene pismo o velikosti pro slepce jen kvuli tomu abych vyuzil celou plochu monitoru a zaroven se neztracel mezi radky je nesmysl. Ja osobne vyuzivam plochu sirokouhleho monitoru efektivne ... v jedne casti mam IE a v druhe Outlook.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 14:46

Dobrý den, překontrolujte si svoje externí RSS. Nepoužívám žádnou čtečku, váš RSS kanál se mi zobrazuje v iGoogle jako jeden z gadgetů na domovské stránce. A vypadá to, že se neaktualizuje...

viz http://www.tasselhof.com/img/igoogle.jpg

típnuto dnes 14:45

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 13:20

Vzhled je pekny ale trosku bych to upgradoval :) Co konretne myslim? Vadi mi kdyz jsou dohromady clanky i novinky. Proto by nebylo na skodu udelat dalsi zalozky vedle zalozky "aktualni clanky". Takovou zalozkou by mohla byt treba zalozka "novinky" .... Jednoduse bych kliknul a mam prehled novinek.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 06. 05. 2008 17:14

Klepněte nahoře na záložku Bleskovky a hned získáte přehled bleskovek.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 18:50

Diky. Prehled jsem to

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 09:58

ta anketa je naprosto zbytečná, ptali se tak i posledně a ačkoliv výsledky jasně říkali že nelíbí tak to tak zůstalo. Teď to bude stajný. A navíc přibyla buzerace s přihlášením do příspěvků. Živě stejně jao časoupis Computer směřuje ke svému konci

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
06. 05. 2008 16:58

Máš možná jen málo informaci, CPress nebo přímo p. Lutonský si mohli stanovit nějakou hranici nas*anosti čtenářů, pod kterou kdyby to jó kleslo, tak se začne něco řešit ;) Ale jen kvůli tomu, že lidé jsou shnilí, brojí leckdy bezdůvodně proti každé změně atd. ještě není potřeba brát anketu hned jako referendum

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 06. 05. 2008 17:13

Všechno se za pár měsíců úkaže v návštěvnosti dle NetMonitoru. To je nejlepší anketa.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 09:29

Tak jak kazde rano, tak i dnes prochazim par webu - co se stalo noveho. iDnes.cz, Zive.cz a par dalsich... Je pravda, ze si clovek musi zvyknout hledat, jelikoz predtim to bylo pekne serazene - aktuality a clanky rozdelene.. Ted je to nad sebou jak zele s knedlikem a clovece vyber si. Mozna tim sledujete nejaky nastupujici trend, ale z hlediska stavajicich uzivatelu je to nesympaticke. Uvidim, jak to bude dal, jestli to aspon malinko rozsirite.. Jste moc dobry web na to, abych sem prestal chodit kvuli tomu, ze mi nesedi grafika. Jestli se to ale nezlepsi, tak sem asi chodit prestanu.

Howgh.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
ex-šéfredaktor Živě.cz | 06. 05. 2008 09:46

Pokud máte raději obsah rozdělený, stačí se podívat napravo vedle loga - uvidíte tam nepřehlédnutelnou lištu se záložkami a na ní mimo jiné "články" a "bleskovky". Po kliknutí se vám zobrazí chronologický seznam samotných článků nebo samotných bleskovek. Vzhledem k tomu, že jsou mnohé bleskovky stejně důležité (a čtené), jako delší články, zařadili jsme je na titulce do společného seznamu - informace jako informace.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 10:26

Znate dnesni uzivatele internetu :) - pohodlnost. Ty kliky navic co tu pribyly, tak jsou decentne receno otravne. :) Ale to prejde ;).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 06. 05. 2008 17:15

Jaké kliky navíc? Vždyť všechno je hned na titulní straně, není potřeba vůbec nikam klikat. Všechny články za poslední zhruba tři dny najdete pod sebou, stačí pohnout kolečkem na myši.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
06. 05. 2008 08:36

Při zobrazení bez obrázků je horní hlavička v podstatě nepoužitelná, svítí tam jenom Naše další projekty, ale jejich seznam už je šedou barvou na šedém pozadí, podobně políčko pro vyhledávání atd. Samozřejmě nepředpokládám, že by zobrazení bez obrázků bylo nějak masivně využíváno, ale když je zbytek webu poměrně funkční, ta nečitelná hlavička to kazí. Další věc se týká obnovení kaskádových stylů přes Ctrl+F5, které jsem zahlédl v diskuzi. To jste použili stejné statické názvy externích souborů, které tak mají čtenáři nacachované v prohlížeči?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 08:18

například, pokud je přepnuto na 5. ouško, tak toho moc vidět není i na 1600*1050 displeji:

http://www.zkouknito.cz/obrazek-nove-zive-cz?m=74d89531f2

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Substance242  |  06. 05. 2008 08:43

A obrazok toho ako vidime zive.cz v praci:

http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGallery=c3f97c31dde153cc0cfdaf7169b862c4

Na sukromnom booku je to dobre, cize zeby nasa proxy cachovala nejaky stary css alebo co...?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 12:23

Vypadá to,že už je to opraveno, už se střídá těch 5 článků na jednom místě.

Ještě by to chtělo vychytat odlišení přečteného od nepřečteného a začne to být použitelný.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 08:15

Nevim proc ale po precodu na NOVE hezci ZIVE se me ve Firefoxu nejak cele stranky rozsypaly, tak ze je prakticky nelze prohizet. V IE jakstaks funguji ale stejne se me tam ruzne prekryvaj texty a treba logo computer je scovane za navigacni lstou.

Nevim jak je to mozne - asi podle ohlasu to neni bezny jev??

To teda nevom co s tim. Poradte. Mate nekdo podobne skusenosti.

Diky.

Firefokx 2.0.0.14

IE z SP 2

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
06. 05. 2008 08:38

Tvůj prohlížeč má nacachované původní styly se vzhledem. Musíš dát Ctrl+F5 (nebo odstranit všechny soubory offline), aby ty aktuální znovu stáhl a aplikoval. Kdyby CPress použil třeba nové názvy CSS, tohle by čtenáři nemuseli řešit...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 08:56

Diky to zabralo

porad se clovek neco uci

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 07:33

Nový design? Ani jsem si nevšiml, Živě čtu odjakživa v textové verzi. Ta mi vyhovuje nejvíc.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 00:40

Uvedu co se nelibi me:

1) U clanku neni na prvni poznat, ktere byly vydany dnes nebo vcera (v minule verzi byly bleskovky z aktualniho dne vypsany tluste - takze slo rychle zjistit, zda na zive pribyl nejaky clanek nebo ne). Tedka je to hruza!!!

2) Kazda upoutavka na clanek nyni musi obsahovat obrazek . I za cenu, ze to je extra zbytecne tak musite vyhrabat nejaky obrazek. Navic vetsinou to jsou nerikajici a ctenare spise zajima titulek, nez-li napr. super modra ikona Total Commanderu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
06. 05. 2008 00:02

asi budu jeden z mála, ale nový design se mi opravdu líbí, a přesto, že jsem majitelem 22" monitoru, tak naprosto schvaluji pevnou šířku layoutu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 23:19

po příčině, proč nemůžu, ani po čtvrthodinovém usilovném hledání, najít články, které jsem měl rozečtený. A vy jste se v tom šťourali

Prvně, ten váš vyhledávač článků najde míň než Google. Což je děsný, a to znám téměř přesný název článku. No a když jsem dal najít články autora, tak už nemůžu přejít na kokrétní stránku a musím po jednom klikat a hledat a znovu klikat a znovu prohledat seznam vypsaných. Protože tam není možnost přejít třeba na určitou stranu. Docela magořina u Václava Kadlece, který tady napsal několik set článků na různý téma a já hledám x tý díl umíme to s Delphi. Sorry, ale dneska pochvala nebude. Spíš jsem nasranej, bo jsem mohl místo hledání o dvacet minut déle spát.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 23:22

Tohle je nějaká chyba, možná vypnutý fulltext, zjistím to u programátorů.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 23:38

tady to mas cele :)

http://www.stahuj.centrum.cz/vyvojove_nastroje/delphi_a_c++/prirucky_a_navody/umime-to-s-delphi/

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 06. 05. 2008 10:12

Vyhledávání už je funkční.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 05. 2008 13:45

Jo jo, už jsem si všimnul.

Takže ještě jednou k novému vzhledu, .. líbí se mě více než ten starý

Velmi důležité: postrádám podrobnější členění ve fóru. Zatím jsem navštívil jen sekci software a tam je to nejmarkantnější.

Méně důležité: Při výpisu výsledků vyhlédání , mě chybí v pravém dolní rohu, nabídečka přechodu na určitou stránku, tak jak to bylo dříve. Někdy má výlsedek vyhledávání totiž i deset stran.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 22:59

Zajímalo by mě, kolik času a hlavně financí stál vývoj tohoto designu? nebylo by lepší za ty prachy na půl roku omezit ty Flashové ptákoviny, kterým se říká reklama?? bolí z toho oči a značně to znepřehleňuje web...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 23:05

Ne, náklady na vývoj nového designu opravdu nelze srovnávat s půlročním výpadkem reklam.

Ale každý má možnost. Ten, kdo spustí web rozsahu Živě bez reklam, má o obecenstvo postaráno. Jen ho asi bude muset brzy zavřít,

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 23:30

ja jsem neřekl bez reklam, jen bych sem, tam nějakou vynechal a místo těch flashových bych tam dal klasické, neanimované.... spokojení by byli téměř všichni, nejen, že byste si ušetřili čas s vyvýjením a odlaďováním nového webu, ale zároveň by všechno mohlo zůstat při starém, přehledném pěkném...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 23:39

Všichni by nebyli spokojeni.Zapomínáte na to, že našimi zákazníky nejsou jen čtenáři, ale také inzerenti. Ti vyžadují flashové animované reklamy, a vědí proč. Cílem vydavatele proto není jen zavděčit se čtenářům, ale i svým obchodním partnerům - musí se najít kompromis.

Jenže když pak stojíte před rozhodnutím, zda mít nebo nemít kampaň v hodnotě stovek tisíc, je myslím jasné, co vyhraje. Vydavatel je podnikatel jako každý jiný, jeho cílem je zisk.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 22:57

http://dobronice.euweb.cz/Zive_080505-22_53_27.png - takto se rozbrazilo nové živě v mém Firefoxu. V IE je to v pořádku

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 23:03

Ctrl + F5, Ctrl + F5, Ctrl + F5, Ctrl + F5, Ctrl + F5, Ctrl + F5

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 22:02

Jak se nám líbí ?

To ako pravdu?

Radšej nie...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 22:01

Hm, hlavni neduh, pevna sirka stranky, bohuzel zustal zachovan. Pro majitele vetsich monitoru (22-24") se Zive redukuje na uzkou nudli uprostred sedeho pozadi kde nejde poradne ani zvetsit text. Ubohe, znacne ubohe, mate pro to nejaky rozumny duvod?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 22:12

Máme pro to rozumný důvod. Už jsem ho mnohokrát vysvětloval, i v této diskuzi.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 22:27

Dal jsem si tu praci a diskusi prosel. Jediny prispevek co se tyka tematu je, ze jste to tak chteli a ze se text na sirokem monitoru spatne cte. Jenze: co lidi jako ja, co maji velky monitor, nekoukaji na neho uplne zblizka a text si pro cteni MUSI zvetsit?

Pak to vypada tak ze zvetsim pismo, sirka sloupce je stejna, rozhazi se layout. Otazka tedy je jakou mate cilovou skupinu. Fakt je ze nactileti uhroviti frikulini problemy s ocima nemivaji, nebo nemaji penize na slusny monitor.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 23:01

a nebo mají notebooky...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 23:04

Ano, to je taky cool a in.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 23:07

1) tak vždycky je snad důležitější co vyhovuje většině, než pár jedincům

2) jsou věci, které jsou prokázané, jak se chová spotřebitel/uživatel, co je lepší, co ne, pochybuj o tom, že si to tady řekl Marek protože ti třeba závidí tvůj velký monitor

...je tomu prostě tak a je to léty a zkušenostmi prověřená věc, tady není na pokusy místo

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět

Zaujimava uvaha, ale asi pouzivate zle nastroje ;)

Vyskusal som si zive.cz co najviac priblizit v opere 9.21, Firefoxe 3 Beta 5 a IE7 s doplnkom IE7pro - proste taka normalna zostava prehliadacov, ktora sa celkom daju pouzivat, ziadne specialne nastavenia dohromady, v podstate default ...

Vysledok snahy o co najvacsie zvacsenie na 1920x1200 dopadol takto v tejto trojici takto>

http://img208.imageshack.us/img208/3139/190ee6.png

Vo vsetkych pripadoch to layout normalne ustal, nijak sa nepokazil az na nejake kozmeticke presahy v boxikoch mimo clanok. Takze fakt neviem kde je ten problem s tym zvacsovanim.

Pripadne mozete slobodne pouzit textovu verziu a v nej si zvacsit pismenka aj takto

http://img208.imageshack.us/img208/2086/megatextxo0.png

Ak ani toto nebude stacit, tak mate dost seriozny problem a nechapem ako sa vam podarilo tento prispevok vobec napisat ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 07:11

Pouzivam Firefox (Icevweasel) 2.0.0.14, zadna nova stabilni verze neni. Operu pouzivat nehodlam a IE7 mi na pocitaci z pochopitelnych duvodu fungovat nebude.

http://img90.imageshack.us/my.php?image=srovnaniut7.png

Vidite ten jemny rozdil?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět

Ja som to pisal rovno, pouzivate zle nastroje - tupy a nefunkcny prehliadac. Bohuzial.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 08:47

Ne, bohuzel obcas chodim na napul nefunkcni weby, ktere pise tupec. Nastesti tento nedostatek mohu jednoduse odstranit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět

... nastastie si ten nepodarok ale mozete dorobit doma na kolene, aby zacal robit veci davno zname inym uzivatelom internetu > http://pagezoom.sourceforge.net/

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 21:42

Hlasim chybu: V tom rotujicim nesmyslu nahore v IE 7 neni vyhlazene pismo, ostatni texty jsou vyhlazene. Firefox 2 - vyhlazene vse.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 21:28

[URL=http://img120.imageshack.us/my.php?image=zive1nt8.jpg][IMG]http://img120.imageshack.us/img120/5716/zive1nt8.th.jpg[/IMG][/URL]

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 21:32

Ctrl + F5, Ctrl + F5, Ctrl + F5

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 21:19

Pěkně ladí s royale noir theme.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 21:09

Tak zatím mám z webu rozporuplné pocity. Pěkně designově udělané, to se opravdu povedlo na stranu druhou zásadní problémy - načíst web přes Operu mini je katastrofa, pomalé, pomalé - jestli si s tím OM poradí hůře než s předchozí verzí, nebo mají v Norsku problém se servery... netuším, chce to tedy čas. Další problém jsou bleskovky, několikrát za den sem kouknul přes mobil na zive a přečetl si aktuálně vydané bleskovky, dneska zmiznou někde dole mezi články , tedy moc, moc špatné. Přes mobil to už tedy nebude.

dejv

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 21:14

Vůbec nic nezmizí dole pod články. Když přibude nějaký článek nebo bleskovka - my to už teď tolik nerozlišujeme - ocitne se nahoře v seznamu, posune dolů článek. Takže stejně jako ses dřív díval na blok s bleskovkami, teď se budeš dívat na blok s články a bleskovkami. Ten blok je jen o pár centimetrů níž než dřív, protože nahoře je blok s animovanými články nepřehlédněte.

Prakticky: V 11 jsme vydali článek o novém Živě. Potom bleskovku o Pangea Day, potom bleskovku o tn.cz, potom bleskovku o Wolfensteinovi. Krásně chronologicky se to štosuje od nejnovější zprávy po nejstarší.

To fakt není jasné?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 11:18

Mne to jasny celkem je... ale tohle je to, co po otevreni zive vidim ja - http://img149.imageshack.us/my.php?image=ziveqy7.png

A ac je moje vec, ze koukam na mensi okno, co myslite - omezim navstevy na jednou denne, nebo budu jen kvuli vam maximalizovat okno? Tipnete si... Za danych okolnosti mi bude stacit rychla navsteva jednou za dva dny.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 21:05

Nový stránky se mi vcelku líbí, jediné co se mi ale opravdu nelíbí je 20 stejných obrázků nad sebou v "Bleskovkách".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 21:06

nemuzu si pomoct sice na prvni pohled to vypada pekne -ale je to mene prehlednejsi nez starsi verze a to rozliseni mi taky prijde horsi

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 20:51

Tak jsem si s timto komentarem schvalne pockal. Chodim sem dneska cely den. Nebudu tady psat sahodlouhe rozbory (taky me zivi webdesign) a musim rict, ze ... Slabota. Co se tyce designu tak grafik udelal dobrou praci, ale pusobi to na me uz trochu pretechnizovane, nemastne - neslane, nic me na prvni pohled neoslovilo. V te predesle verzi byl ten kontrast tak nejak zazivnejsi a hledal jsem tu kazdodenni info. Ted mi to prijde jako nejaky prachsprosty informacni server, kterych je na internetu hafo a nejsou nicim originalni.

Timto nechci Vasi praci nijak shazovat, ale mozna trochu vic barev a kontrastu udela svoje. BTW rozdeleni bleskovky / clanky bylo lepsi v te predchozi verzi. Tady nemam poneti co je novinka a co ne, nejak v tom tapu...

Tot vsio. Preji hodne zdaru.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 20:57

>> Tady nemam poneti co je novinka a co ne, nejak v tom tapu...

Nejnovější články jsou v seznamu nahoře. Stejně jako dřív, akorát to už není rozdělené do více sekcí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 21:36

lituju M. Lutonského pokud za redakci dostal za úkol, všem nespokojencům vysvětlovat, že to je OK, i když jim se to nelíbí. Mě se nová verze také NElíbí, je dle mého méně přehledná, také se mi pletou bleskovky a články - ve starém to bylo lepší.

Navíc mi ve Firefoxu 2.0.0.14, XP SP2, se úplně rozpadá úvodní upoutávka na články, vidím tam hned všechny a po sobě mizí a pak je tam jen bílá plocha. To by se myslím takovému webu s takovou návštěvností stávat nemělo. V IE 7 se mi zase články překrývají přes další text. S žádnou jinou WWW stránkou problémy nemám.

No, osobně bych řekl, že Živě nevychatalo testování a opustilo zavedený vzhled. Teď musím pořád rolovat a člověka to spíše odradí... Prostě toto se nepovedlo

quo vadis Živě

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 21:48

aha, asi jsem zaspal při výuce serfování na WWW a zapomněl, že každá správná stránka se musí při návštěvě pro jistotu ještě jednou načíst (CTRL + F5), mea culpa, ale vysvětlujte to někomu, kdo tyto komentáře nečte ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 22:13

Není to potřeba dělat pokaždé. Stačilo to jednou, aby se styly ze starého designu nahradily novými.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 11:09

No, ale zminka o vhodnosti tohoto reloadu mohla byt uz v clanku, ze? (:

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 20:32

Pokaždé když se překresluje ten skript jak vypisuje po slovech upoutávky na další stránky, vyletí vytížení CPU nad 50% a to jak v FF, IE, i v Opeře. Ve FF si vás do opravy dávám do NoScriptu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 20:38

Jde o ten script Rotator

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 20:18

Zkoušel někdo jak vypadá layout v rozlišení 1024x768, který používá cca 40 procent počítačů?

A nebo aspoń v 1280x1024? Vždyť je to tak veliký, že nic není vidět... Design je pěkný, rozložení při těhle rozlišení hrozné... na stránce skoro nic není, jen pár nadpisů (0 nebo 4). Člověk se uroluje než někam dojede ....

Starý layout byl lepší, nový design je hezčí.

Spojit tyhle dvě věci a bude to super. Jinak to je bída....

Na první stránce co najede vidím v 1280x1024 jen reklamy a čtyři záhlaví článků, není to málo?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 20:44

starý layout bez rolování:

v 1280x1024: 5 článků, spousta bleskovek a 3x doporučujeme + přijatelné reklamy

nový layout:

v 1280x1024: 4 články + reklama, toď vše

Docela drastický rozdíl a to je větší přehlednost????? Viz fotky uvedené v článku!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 11:05

A pridam... pocitam, ze ne kazdej brouzda v maximalizovanym okne... i kdyz nevim, ale ja sam se k maximalizaci uchyluju zcela vyjimecne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 19:57

Deje prosím zpátky starý vzhled. Na Živě jsem klikal mnohokrát denně, byly to mé nejoblíbenější stránky ale teď... to je hrůza.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 20:04

Nezlobte se, ale nedáme. V současné době totiž nehodnotíte design a layout, hodnotíte hlavně to, že nastala nějaká změna. My jsme přesvědčeni, že k lepšímu. O tom vás ale nedokážeme přesvědčit po prvním kliknutí na web, tohle trvá delší dobu, třeba měsíc.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 21:06

No nic no, přišli jste o jednoho závisláka na živě. Vúbec se teď v tom nevyznám a při mém notebookovém rozlišení jsem v háji. Tak jsem kliknul na živě a měl jsem většinu novinek na monitoru, teď mám jeden rolovací nesmysl a 2 a půl aktuálních článků. NjN

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 19:52

Musím osobně říct že mě živě překvapilo. takový celkem moderní design jak se to všem líbí kulaté apd.. proti tomu nic nemám ikdyž to osbně nemusím. Co mě ale fakt naštvalo je přeblikávací kravina nahoře vím že je to taky moderní a kdo ví co ještě, ale když už to tam má být proč ten efekt? stejně jako ten text pod tím musí nabíhat? zbytečně to vyžírá procesor a ještě k tomu flash reklamy. OMG

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 20:06

Ta kravina se na webech používá, protože funguje. S pozvolným přechodem je to lepší než ostrá změna - měli jsme tam obě dvě varianty. Myslím, že zátěž na procesor není nijak extrémní, aby ji bylo nutné řešit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 20:46

tak nevím běžná zátěž mého procesoru je kolem 10% když naběhnu na vaši titulní stránku tak při přechodu mám ve FF 50-70% a v opeře 100%

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 19:52

No tak musim rict, ze se mi to docela líbí, i když písmo je nějaké menší, ale automatický zoom to naprarví. Ale tak kompatibilita ve Firefoxu 3 beta 5, jsou Vaše stránky úplně rozhozené , v Opere taky, v IE7 se mi zobrazuje jen horní půlka stránek, pak dlouho nic, jen šedé pozadí a pak konec stránky.

No na to jak jste se tím chlubili a ještě k tomu udělali odpočítávání, tak pro mě velké zklamání. Evidentně ofláknuté testování, klidně jste s tím mohli týden počkat a mezi tím to doladit. Pod takhle nedodělanou věc, bych se v životě nepodepsal a už vůbec bych s ní tak nechlubil.

Tak přeji at brzo všechno vyřešíte a vše funguje tak jak má.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 19:56

FF3b5 vše OK

Opera 9.27 build 709 vše OK

nevím co máš

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 20:02

Pro betaverze stránky neladíme. V ostatních prohlížečích stiskněte Ctrl + F5, mělo by se to spravit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 20:27

Takže až za měsíc vyjde FF 3.0, budete narychlo flikovat layout, jako to předvádíte celý dnešek? Pokud vím, tak na CSS v Gecku Firefoxu 3.0 už se do vydání ostré verze pracovat nebude (není důvod, CSS 2.0/2.1 je kompletní), takže vám nic nebrání testovat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 19:21

V Opeře 9.50 a Opeře 9.26 pod Linuxem se nezobrazuje spodní rámeček tooltipu v Poradně. Kdyžtak poslu screen.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 19:15

boha jeho co to je? mám rozpadlou celou vrchní část "nepřehlédněte", jakoby nefachalo skrývání .... skripty mám zaplý pro živě.cz, používám FF

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 19:12

Dobrý den.

Opravdu nevěřím v argumentaci pana Lutonského. Vážený pane, Vaše víra že když zakážete příspěvky s nevhodnými slovy blokování reklamy Vám přinese více uživatelů kteří si jej zobrazí je opravdu úsměvná. Malé dítě taky věří, že je ježíšek - ovšem jen do určité doby.

Nenapadlo Vás tam v redakci někdy proč že asi si tu reklamu b*okujeme? Živě je něco jako hýbající se barevný perský koberec. Vylovit zprávu v záplavě reklamy je prostě otravné. Znáte heslo - kdo chce moc, nemá nic? Pokud by bylo nebyla Vaše reklama tak agresivní a přes monitor mi např. nejezdily vláčky, nelítalo latadlo atd, tak bych ji i já zobrazil. Opravdu si myslíte že tolik žádané nové čtenáře přitáhnete jen množstvím reklamy? Pokud ano dám Vám tip. Pokuste se přilákat nové čtenáře kvalitou svých zpráv.

Když si vzpomenu jak mi před léty Živě pomohlo a kolik problémů jsem vyřešil díky radám přispívajících lidiček do poradny tak mám slzu v oku nad tím, že právě tyto informace jak se lidově říká, spadly z lopatky.

Tak mi nezbývá než poděkovat, že A. B....k existuje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 19:42

Zkuste si reklamu na Živě někdy zapnout. Zjistíte, že to není nic tak hrozného, jak popisujete. Navíc jste moji argumentaci docela překroutil, na to nebudu reagovat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 09:23

ja len dodam, skuste si p. Lutonsky otvorit viac stranok zive.cz so zapnutou reklamou, sledujte vytazenie CPU. pouzivam ablen na par serveroch a kvoli hnusnym flash reklamam, ktore zatazuju CPU a zbytocne zvysuju spotrebu som si ju musel zablokovat.

teraz som si ju zapol, a neviem ci mate v novych podmienkach menej zatazujucu reklamu ale je to lepsie ... takze ostava vypnuty ab pokial nenarazim na dalsi CPU killer app

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 06. 05. 2008 09:51

Zkoušel jste někdy měřit, kolik žere televizor? Na tohle nemám argument, nikdy mě nenapadlo hodnotit weby podle toho, jestli ukazatel zátěže CPU přesáhne hranici X procent.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 16:39

to, ze ma televizor 100% zataz svojho CPU/diodiek mi je jedno taktiez jeho spotreba tu hodinku to prezije.

ale ak mate browser otvoreny 90% casu za PC v praci/doma tak to je rozdiel ...

pointa je v tom, ze nad urcitu hranicu sa mi zacne tocit ventilator na CPU jednak v Notebooku tak aj v PC. a to bol dovod na vypnutie reklamy na zive.cz, v tichej miestnosti je to znacne pocut a je to rusive ...

naozaj nemam nic proti reklamam a chapem ich pointu pre vas web, ako aj pre inzerentov, dokonca velakrat bola zdrojom vsimnutia produktov v nasej firme, ALE ak niekto niekoho ignoruje (tvorca/zadavatel reklamy navstevnikov, potencionalnych zakaznikov) tak je len rozumne, ze prijmatel reklamy moze ignorovat aj danu reklamu ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 18:59

"Nové Živě: jak se vám líbí?"

--- nelíbí se

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 18:48

Vadí mi, že se hlavně nahoře v sekci aktuální články slévají všechny dohromady na první pohled, co takhle třeba střídat podklad občlánek (šedá/bílá/šedá/bílá/šedá/bílá...) aby to bylo jednoznačnější

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 18:46

Pokusím se popsat svůj pocit. Otevřu stránku a řikám si, kde je obsah, kde jsou moje bleskovky. Jediné co při svém rozlišení 1280x800 vidím je horní a postranní reklama a uprostřed měnící se NEPŘEHLÉDNĚTE. Opravdu se to přehlédnout nedá, je to jediný obsah stránky! Abych se dočkal tíženého musím dolu. Neříkám, dříve tam horní reklama byla taky, ale bleskovky bylo to, co mě zajímalo a viděl jsem to hned. Staré stránky mě přišli krásné, moderní a přehledné. O těhle se to říci nedá. Bohužel. Nejdřím jste se měli zeptat na názor lidí, zda si přejí změnu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 18:43

Moc pekny design. Vse funguje tak jak by melo. Dokonce reklamy, na ktere tu spousta lidi nadava, jsou ted mene otravne.

Nicmene mi chybi bleskovky - pospolu a lehce pristupne, jak tomu bylo doted. A rovnez postradam linky na ostatni weby CP.

Kazdopadne dobre prace. Hodne stesti. ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 18:36

hlasuji "ano, líbí se mi nové živě"

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 18:32

Design je velmi pekny, coz o to... Uvodni strana vsak obsahuje mene informaci, nez tomu bylo u starsi verze. Nuti me to se proklikavat do dalsich sekci -> celkem to cloveka zdrzuje. Byl jsem zvykli, ze po nacteni uvodni stranky jsem mel vsechno "na dlani".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 18:43

Moje rec. Design v pohode, ale...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 18:28

každá změna je zprvu přijata negativně, ale nakonec lidi přestanou remcat :) ale upřímně se mi nové živě líbí, je trendy a nedá se svítit, takhle prostě vypadá řada webů "na západě" ... není to nic nového, převratného, ale to nakonec stejně uživatel nechce :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 18:22

Protě šedivej běs, kravský dostihy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 18:19

Cením si vaší snahy, ale vážně se mi to nelíbí... Design starého Živě se mi líbil, myslím, že nebyl důvod měnit. Rolovací nabídka článků "nepřehlédněte" postrádá smysl - to, co bych neměl přehlédnout, by se mi mělo ukázat ihnet, ne abych se k tomu proklikával nebo čekal, až se mi to postupně objeví.... Dále mi chybí bleskovky přehledně hned na očích a nabídka článků v této podobě (smíchání článku, bleskovek s různými nadpisy apod.) působí velmi nepřehledně a chaoticky... Když už chcete mermomocí měnit design, neměňte aspoň dle mého názoru skvěle fungující rozvržení prvků ze starého Živě...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 18:11

Moc se mi to nelibi. Ve firefoxu je to uplne udesne.Uplne pomotane. v IE to jeste docela jde

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 18:27

Zobrazuje korektne.Len napravo velke biele plochy...A

cakam viac noviniek,bleskoviek .

.

Je to vecsie.Lepsie sa to cita ale viac skrolovania..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 18:08

Jedina dolezita vec: odlisovanie navstivenych a nenavstivenych odkazov. Predpoklada, ze nadpisy su klikatelne a otvoria cely clanok. Potom by bolo vhodne, aby boli tie, ktore som uz otvoril, oznacene odlisne - napr. menej vyraznym odtienom povodnej farby nadpisu alebo v pripade, ze by nadpisy boli podciarknute, tak menej vyraznym podciarknutim.

Preco? Je to proste prakticke. Nabehnem na uvodnu stranku zive.cz, pohladom si overim, KDE som este nebol a otvorim to. Treba pocitat s tym, ze nemusim si odvcera alebo od rana pamatat, kde vsade som uz bol. Setrim cas.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 18:09

rovnako ako inych v komentaroch, ma rusi opakujuci sa "genericky" obrazok bleskoviek. Riesenie: uplne ho vypustit, pokial neexistuje kontextova grafika. To plati na vsetky obrazky, ktore su tam len na "zaplatanie" priestoru a nemaju ziadny vztah k obsahu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 17:59

Popravde musim rict ze predtim bylo zive.cz hezci (ne designove,ale v prehlednosti).

Opravdu by bylo lepsi nahrat zase stare dobre zive.cz a jak se divam na ostatni reakce uzivatelu tak musim rict ze vypadaji podobne jako me.I ta anketa o tom odpovida. Jo a ta reklama nad headerem...to je hrozne,kdyz uz jsou reklamy vsude tak alespon tam by nemusela byt...

Takze nic moc

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 17:49

Podle mého názoru se nový design určitě povedl. Dokonce jsem k němu napsal krátkou recenzičku na mém blogu: http://www.machination.cz/clanek/nove-zivecz-je-tady/

Good work :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 17:32

nefunguje odkaz na google tyden http://www.zive.cz/Google-tyden/Google-tyden/sc-110-sr-1-a-140895/default.aspx ... skoda, ze s tim prechodem na novou verzi se zrusili nekrete provazanosti z te stare verze

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 17:09

Ve Firefoxu se mi rozpadá to okno, kde se přepíná 1,2,3... ve IE 7 to jede dobře.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 17:03

Musel jsem dočasně vypnout Sunbelt Personal Firewall, abych mohl napsat tuto stížnost. To NENÍ dobrý stav...

Ve FF 2.0.0.14 jsem do webu automaticky přihlášenej, a v IE7 se nemůžu přihlásit, prej špatný jméno nebo heslo - cha, cha, takovej hňup zase nejsem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Substance242  |  05. 05. 2008 16:46

Windows XP pro SP2

Opera 9.27

Firefox 2.0.0.14

za firemnou proxy

Ja nevidim nic co by zive pripominalo, vsetky linky su pod sebou, skoro sa to neda citat... ako keby som pouzival zly css alebo co... Aj som zmazol cookies, ale ziadna zmena.

Mozno to tu niekto pisal ale na skoro 200 prispevkov nemam cas.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 16:56

To neni chyba, to je feature

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Substance242  |  05. 05. 2008 18:51

Asi nie, uz som na svojom notebooku a tu je to dobre... ale na rovnakej konfiguracii v robote to bolo naozaj totalne zle, hmm.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 16:39

Jak psal někdo včera, na hlavní stránce bude akorát víc reklamy a nic k lepšímu. A světe div se, měl pravdu. To je ale náhodička. Doba svobody a toho proč jsem každý den chodil na živě je pryč, škoda.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 16:45

Jak jsem už v této diskuzi několikrát psal, na titulní straně nového Živě je o dva reklamní boxy méně.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 16:54

Tak se proboha podivejte poradne na ty dva obrazky co mate v clanku. Kde je vice textu? U stare verze vidim mnohem vice informaci, u nove jen trapne reklamy. Proc na zive chodim - protoze si chci neco zajimaveho precist. Je to problem pochopit. Mne vubec nezajime pocet reklamnich boxu, ale zajima mne po najeti zive OBSAH !!! Vidim ho v nove verzi - nevidim. Klidne si ty reklamy dejte do toho "hlucheho mista" po stranach monitoru, ale ja chci po najeti na zive videt informace/obsah, a ne nesmyslne reklamy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 16:57

No psal jste, že je na novém Živě víc reklamy. A to není pravda. Když najedete na Živě, vidíte o box méně. Další, který chybí, byl dole. Příště se tedy vyjádřete přesněji.

Jedním z cílů změny designu jinak bylo nemít na titulce tolik zbytečného textu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 17:29

Ale ja se nehadam jestli mate vice nebo mene reklamy a nepocitam vam boxy. Ja jen rikam, ze kazdy navstevnik vaseho webu hleda informace/obsah. A kde bylo vice informaci/obsahu? Ja rikam - ve stare verzi. Co vidim u nove - reklamu, odkaz na 4 clanky a spoustu sedeho prazneho mista - a to v rozliseni 1600x1200 !!!!

viz http://sweb.cz/samba/zx/zive1.png

Co teprv chudak s 1024x768

TO: Jedním z cílů změny designu jinak bylo nemít na titulce tolik zbytečného textu.

Tato veta hovori za vse - vase clanky jsou pro vas zbytecny text - ctenari maji cumet na reklamu a ne se zabyvat takovyma blbostma jako je cteni clanku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 17:36

Asi čtu jiný příspěvek než vy, ale dobrá, to nevadí.

Články nejsou zbytečný text, jsou právě to nejdůležitější. Takže by jim neměly zavazet ostatní texty, proto jsme je odstranili. Současně s tím jsme odstranili i reklamu - aby prostě stránka byla jednodušší.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 16:27

Komentovat design stránek je podle mě úplně zbytečné (1000 lidí, 1000 názorů). Mě osobně se nový design velmi líbí.

Přehlednost stránky se už podle mě dá hodnotit relativně objektivně a ta podle mého nazoru velmi utrpěla. Pouhým porovnáním předchozího a současného indexu je lehce poznat, že při pouhém otevření stránky v

novém designu nezjistíme o aktuálním obsahu téměř nic. Je to škoda.

A samozřejmě je mi líto, tak jako většině čtenářů, osudu bleskovek. Nevím čím to je, ale vyloženě mi to vadí, že jsou zahrabány kdesi mezi ostatními články.

Nicméně jako pravidelného čtenáře zive.cz mě tyto skutečnosti neodratí. Pravděpodobně si ale na příslovečnou >>nepřehlednost<< nezvyknu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 16:21

tenhle novej design se mi vubec nelibi (ne ze by se mi ten vcerejsi nejak zvlast libil - nejvic se mi asi libilo to stary zluty zive)

hlavne mi prijde dost neprehlednej - bleskovky jsou smichany s clankama - velikost pisma mi neprijde jako nejlepsi oddleni

velikost pisma mi prijde OK, respektive na 15,4" LCD s 1680x1050 bez problemu prectu

co se treba zamyslet nad tim, vyuzit nejak plochu vyssich rozlisenich? nemyslim ted roztahnout clanek na celou cirku, ale treba tam pridat nejaky dalsi vhodny veci - treba na levo by se krasne vesel prehled bleskovek a/nebo clanku a byla by to takova rychla navigace

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 16:18

Proc nejde z hlavni stranky prejit primo do diskuze (alespon u me v Maxthonu 2), ale clovek si musi nejdrive rozkliknout clanek? Je to nepohodlne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 16:19

Je to záměr. I jiné naše kroky směřují k tomu, abychom diskuze spíš omezili - ve smyslu kvantity. Tohle není chat, ke kterému odkazy přímo z titulky svádí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 16:30

No a ja si myslel ze vytvarite komunitni web lidi okolo pocitacu. Ale vy chcete od ctenare at vidi reklamy, precte clanek a vypadne?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 16:50

Timhle podle me nicemu nepomuzete. Kdyz chce nekdo jenom flameovat v diskuzi, tak ho to bude stat jedno kliknuti navic a clanek stejne cist nemusi. To same kliknuti navic ale musi udelat i clovek, ktery si clanek precetl, do diskuze pridal svuj nazor a dalsi den se chce podivat, zda na nej nekdo reagoval. Ten prece nemusi cist clanek znovu.

Pokud byste to mysleli opravdu vazne, tak byste mohli vstup do diskuze podminit zodpovezenim nekolika otazekm, tykajicich se obsahu clanku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět

Když jste přecházeli z předposledního designu na ten minulý, tak jsem nebyl zrovna nadšený, ale celkem jsem si zvykl. musím říci, že tento přechod mě toliko "nebolí" a design je celkem pěkný. Měl bych jen jednu výtku. Žive.cz mám odjakživa spojené s červenou barvou, stejně tak jako sk verzi se zelenou. Řekl bych ale, že v tomto novém designu je té červené velmi málo a vše je takové vybledlé. Také bych se přimlouval za jednoznačnější ohraničení jednotlivých boxů na stránce. Myslím, že třeba právě ty by bylo celkem pěkné ohraničit 1px červenou linkou. Ne přímo zářívě červenou, ale nějakým tmavším odstínem červené. zkrátka všechny ty reklamní a textové boxy ohraničit kolem dokola 1px tmavě červené :). Ale jinak chválím - celkem povedená změna. Jen v RSS vám zatím schází logo informačního kanálu ;).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 16:07

navrhl otřesný vzhled Živě ihned zastřelit, aby nenapáchal více škod. Na spousta místech téměř nečitelné texty, například v Poradně. Asi začnu všude na serverech nedoporučovat návštěvu tohoto paskvilu. To opravdu nemá redakce Živě slušného tvůrce webových stánek?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 16:16

Nyní ještě doplňuji, po kontrole hlavní stránky Poradny na stránce: http://validator.w3.org/check# je nalezeno 162 chyb v tvorbě stránky. Opravdu se ten mazal vyznamenal.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 16:18

:) Nezklamal jste :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 16:46

Bohužel, ale vy jste zklamali spoustu uživatelů, kteří sem chodili kvůli zajímavým informacím, ale které nyní otřesný vzhled stránek odradí. Přeji vám klidnou smrt.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 16:52

Tomu nevěřím. Trashman napsal, že tady byly zajímavé informace? Ten Trashman, který do diskuze nikdy nenapsal nic pozitivního?

Neměl bych zablokovat účet? Někdo se vám do něj naboural. :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 17:11

Pravděpodobně jste nikdy nečetl moje příspěvky v Poradně, kde jsem radil zoufalým uživatelů. Na rozdíl od většiny radilů, jsem se vždy snažil poradit správně.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 22:02

Ja si pamatuju na vase prispevky v poradne, napriklad ten legendarni kdy jste se hadal o autorstvi cestiny na Daemon tools a kdyz dosly argumenty tak jste jen mlatil okolo sebe?

http://www.zive.cz/Poradna/Daemon-Tools-a-slovensky-kradeny-preklad/sc-20-cq-370736/default.aspx?consultanswers=1

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 16:03

1) chci informace rychle, nablble fady zdrzuji. Nehlede na to, ze tam byl bug s FF/linux

2) povinna registrace je opruz

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 15:54

Dobry den! Kdyz dam reload stranky treba tady : http://www.zive.cz/Titulni-strana/Nove-Zive-jak-se-vam-libi/sc-21-a-141607/default.aspx , tak mi spadne firefox. Je to sice beta, ale jinde mi to nedela.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 15:54

Děkuji za rozlišení barevného podání nadpisů článků vs bleskovky, ale nemůžu si pomoci, jednotlivé odstavce splývají. Například pravý pruh živě má Fórum, Poradnu, Bazar,... odděleno čárou, a i přes jednobarevnost textu je daný sloupek přehledný, právě díky jednoznačnému oddělení. Zkuste prosím oddělit články od jiných článků a bleskovek. Myslím, že změna pozadí, jak již jsem psal, by byla dle mého názoru rozumný kompromis...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 15:46

Díky moc!! Teď se z živě.cz stal super pěkný server. Tamten byl nepřehledný a opravdu takový trochu hranatý. Toto je super a moc pěkný

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 15:37

zdravím, nemá někdo screenshot titulní stránky té verze co byla před tou včerejší verzí?

pokud možno kompletní... od vrchu až dolů. Chtěl bych si to připomenout "staré" časy.

(ten webový archív mě nenačítá styly a blbne tam čeština)

nejnovější verze se mě líbí. je to o zvyku... hodilo by se ale roztřídit články od bleskovek rovnou na titulce.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 15:38

http://www.navigovat.cz/Temp/01.png

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 15:33

nový vzhled se mi líbí víc než starý a je i přehlednější

akorát nechápu proč někteří musí vždycky do všeho rejpat (přečetl sem si pár ostatních kritických komentářů)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 15:55

Web je slusivy, vypada moderne, urcite nezbyva nez autory pochvalit, jenom mi zase nejakou chvili potrva nez se ve vsem poradne zorientuju, ale to je tak u kazde nove veci

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 15:33

Koukám, že autoři moc neladili. Mám verzi IE 6.0 a na té to není ke čtení. Zarovnání doprostřed a to úplně u všeho, prostě maximální zmatek. Jak se říká, kdo rychle dává, dvakrát dává, ale taky se říká práce kvapná málo platná.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 15:38

Zajímavé, chvíli potom, co jsem napsal svůj kritický příspěvek, tak to najednou funguje i v IE 6.0!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 15:45

Spíš se vám korektně načetly styly. Ctrl + F5 by to udělal hned.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 15:20

Takze k novemu designu:

1. Je to neprehladne, oci z toho prechadzaju

2. Opat je to v uzkom pruhu v strede, mam dost siroky monitor a musim scrollovat od nevidim do nevidim koli kratkemu clanku

3. Najlepsi design bol 2 kroky spat, to je pravda

4. Stale sa zmensuje mnozstvo toho, co sa mi zmesti na obrazovku naraz a to je paradox, pretoze som za niekolko rokov zvacsil rozlisenie obrazovky asi 2x v oboch smeroch. Kedysi sa to dalo citat na 1024x768, dnes pozeram na 1920x1200 a vidim menej

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 15:33

pane Lutonský, dřív pro mne bylo Živě.cz doopravdy kvalitní zpravodajství, ale v poslední době to přebila reklama a až moc komerčních článků. Jediný, co mi tady připadá v poslední době kvalitní je poradna a videorecenze pana Tomáše Holčíka. Zajímavé je pozorovat, jak tu jsou články, s cílem propagovat Microsoft, ať v podobě článků nebo ve skryté podobě. Pokud chcete doopravdy nezávislé zpravodajství, jdete špatnou cestou. Takto připadá, že spíše nahráváte ostatním společnostem. Třeba o Linuxu tu je pouze pár zmínek, přece 2% z 70 000 čtenářů něco je. I když mi tento příspěvek asi smažete, protože nedokážete unést názor uživatele. Doopravdy by jste se měli nad tím zamyslet, protože přece jen jde o lidi - čtenáře.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 15:37

Děkuji za názor. Proč bychom ho měli mazat? Zkuste si ale někdy spočítat, kolik na Živě vychází článků o Linuxu. Je to výrazně víc než 2 %. Jak jsem už mnohokrát psal, veškerá reklama na Živě je označena. Co označeno není, je redakční obsah.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 15:09

Bylo by dobré někde vystavit k veřejnému prohlédnutí seznam "zkázaných slov". Vyskytují-li se některá slova v příspěvku, není tento automaticky "připuštěn". Něco jako na Novinkách - useři se pak pomáhají různými "kikány" a podobně... Nebo má uživatel po nepodařeném pokusu o odeslání příspěvku sám metodou pokus-omyl pátrat, what's wrong?

Chápu snahu chránit čest a slávu Živě, hlídat si "poškozování" webu. Ovšem dělat to tak, že engine automaticky blokne příspěvek, kde se vyskytuje nějaké "závadové" slovo (bez ohledu na kontex!), tohle mi příjde poněkud podivné. Nebo bude snad Živě před obecnou existencí některých jevů strkat hlavu do písku?

Ptám se redakce bez emocí, bez vazby na příspěvek, který mi byl smazan. Prostě chci mít jasno a neztrácet čas případným hledáním něčeho, co se enginu nelíbí...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 15:20

Ani jedna odpověď nebude správná. Když slova zveřejníme, lidé místo těchto slov začnou hned psát zkomoleniny. A efekt bude nulový. My prostě chceme, by se do diskuzí psalo slušně, naprostá většina slov v blaclistu jsou vulgarismy, aby k nám nepsali spammeři (to je další velká část) a aby si v diskuzích nedoporučovali postupy, jak blokovat reklamy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Henry  |  05. 05. 2008 15:27

Já jsem v poledne napsal delší vlastní názor a taky jsem použil nějaké špatné slovo, žel nevím jaké, AdBIock to nebyl, tak jsem příspěvek vzdal. Takže prostě psát nebudu - svět se kvůli tomu nezhroutí...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
JQK
05. 05. 2008 15:07

Vše je moc velké, je třeba pořád rolovat, připomíná mi to slabikář. Ani se neodvažuju zeptat, kdy to čeká zive.sk, kam se prozatím uchýlím do azylu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 15:06

nevím, zda to má s novým layoutem něco společného, ale dost mě to šokovalo a snad i trochu zas nazlobilo! Dříve jsem si dal v flash playeru play a sel jsem si nekam odbehnout, pak jsem prisel a video bylo nactene a dal jsem si play (mam 512 mbit/s a fakt se mi nechce cekat na kazde nacteni po chvilkach a ani nemohu za to, ze muj operator jeste nezvysil rychlosti.....) - jenze TED !!! - kdyz jsem prisel a dal play (konkretne u videa s recenzi golfu do USB) tak jsem videl jen "krásnou" (a zbytecnou) znelku ZIVE a pak jsem musel cekat znovu na nacteni celeho videa, ktere se mi ovsem tak nejak nenacte !!! ... mam tam jen ty carky do kolecka a toci se - zajimave, problem s prohlizecem to snad neni, kdyz mi znelka jela ... - tak .. snad to zitra bude na DVD u casopisu no ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
videoeditor | 05. 05. 2008 15:15

Máte pravdu, byla tam chyba, protože video leželo na starém živě a byla tam špatná cesta, už je to v pořádku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 14:44

Docela to jde,zdá se mi přehlednejší,ale znáte to,zvyk je železná košile.

Bude to asi chvíli trvat, než si člověk zvykne na nový vzhled a přizpůsobí se.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 14:39

web se po designové stránce podařil, ale na přehlednosti to určitě nepřidalo... Dříve se mi mnohem víc líbilo oddělení bleskovek od článků, hlavně, většinou web prohlížím na notebooku s rozlišením 1024x768, zatímco dříve jsem bez jakéhokoliv scroolování viděl všechny bleskovky + 3 nové články, ted vidím jen 4 nebo 5 článků nebo bleskovek, což mi příde dost nepřehledné...

Celkově si myslím, že se ten nový design moc nepovedl...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 14:45

je mi lito, ze to uz delsi dobu rikam, ale ja rikam, ze v posledni dobe jsou zmeny v computeru/zive bohuzel (ve VALNE VETSINE = NE UPLNE VSE) jen k horsimu ..a mohl bych toho hodne vyjmenovat -> tzn. z meho pohledu nechat funkcni, krasne veci, se kterymi jsou uzivatele spokojeni bezet, jak jsou a nevymyslet horsi a horsi "vylepseni" kde napr. mnou (snad jsem nebyl sam) vyuzivane funkce mizi a mizi ....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 14:52

Najděte si diskuze z loňska, když jsme na Živě měnili design. Byly plné nářků, jak měníme věci k horšímu. Teď jsou zase plné nářků, že předchozí design byl mnohem lepší.

Prosím, zůstaňte s námi měsíc, a potom hodnoťte. Teď je největším problémem samotná změna - něco je jinak, a to je vždycky špatně.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 15:01

ohledne vzhledu se prizpusobim a ten novy je fakt moc hezky

ale bohuzel mi tu chybi hodne veci z obsahove stranky - jestli chcete vyjmenovat tak napr.: vyhledavani programu computeru, vyhledavani clanku compteru, oddelene oblasti tykajici se ciste casopisu od ost. (musite prece uznat ze musi byt misto, kde hledat veci spojene ciste s caspisem - napr. vysel novy computer nebo treba veci ohledne clanků v casopise - jako treba doplnky k necemu, k soutezim atd, atd ....), nebo taky jak jsem tu jiz cetl oddeleni (to uz je ale jen o jeden krok zpet) bleskovky x novinky (jinak ohledne tech seznamu ke computeru - to jsem napr. hojne vyuzival ve starem layoutu zive, ale ted mam smulu protoze to nekomu prislo asi jako zbytecne ... - jinak fakt chapu, ze neni potreba samostatna stranka computeru, ale treba tu na zive udelat maly boxik pro computer .... - ee?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 15:17

"Najděte si diskuze z loňska, když jsme na Živě měnili design. Byly plné nářků, jak měníme věci k horšímu. Teď jsou zase plné nářků, že předchozí design byl mnohem lepší." - To ovsem nevylucuje moznost, ze byl puvodni design nejlepsi

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 15:26

Tak mi řekněte popravdě, zdá se vám to nynější řazení článků a bleskovek( vše do jednoho soudku) přehlednější, než drívější "boxíky"?? nezlobte se na mě, ale mě ne, obvzlášt', máte-li 12" LCD s rozlišením 1024x768, popravdě řečeno, po načtení zive.cz vidím jen spoustu reklamy, pak "menu" a nakonec polovinu prvního článku ze seznamu, a to je vše... vždyť ani nevidím, co je na serveru nového... Myslíte si, že se to pro mě a mě podoblé lidi zpřehlednilo??

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 14:28

bohužel mě vadí,náročnost zobrazení stránek... ve škole s megabitovým netem se to skoro nenačetlo :( a rozvržení se mi také moc nelíbí ale je to jen názor..rozhodně nezhazuju snahu vývojářů o zlepšení

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 14:10

Mam zapnute blokovani reklamy a flashe a pri rozliseni 1280x1024 na uvodni strance vidim, ze vlastne nic nevidim. Nezanedbatelnou cast zabira cpress/zive navigace, nasleduje titulka(?)/neprehlednete a jsme +/- v polovine stranky a abychom zacali pomalu skrolovat... Vlastni ikonka/grafika snad u kazde bleskovky a svodky na clanek + ALT text doslovne kopirujici cely nazev clanku? A ty javascripti orgie...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 14:17

Super

http://sweb.cz/samba/zx/zive.png

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 16:26

Proc jste smazali muj prispevek s odkazem na obrazek, kde si stezuji na "uzkou nudli" uprostred obrazovky a mnozstvi nevyuziteho mista po stranach monitoru? Na tomto obrazku jsou i vase reklamy.

viz

http://sweb.cz/samba/zx/zive1.png

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 16:35

Vždyť jste na tento svůj příspěvek právě reagoval.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 14:09

Když prohlížím nepřehlédněte, vyjede mi skaredý text s vnucujícími se clanky, ale ten mi bihuzel zakryje novou zoravu z tech sirokych, pod nim - nepujde s tim snad neco udelat?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 14:11

jo .. a prosim o tuto zmenu jeste: jelikoz se mi reklamy, protoze to nechci, nezobrazuji, tak vidim nahore napravo jen bily ctverec ... neslo by tu "reklamu" dat uplne dolu??? ... stejne na reklamy klikaji jen mamlasi .. a ti si najdou i dole... diky

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 14:14

Nezlobte se, ale názory lidí, kteří si na webu blokují reklamu, nás nezajímají.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 14:26

to je pěkné - to zní jako "my chcee reklamu abyste ji cetli a ne abyste ji skryvali" - ale nas uzivatele zas ty de**lni reklamy nezajimaji ! - uz si uvedomte, ze jsou dneska vsude !!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 14:36

Zkusím to znovu. Reklama je jediný způsob, jak mediální web získá peníze na svůj provoz. V redakci Živě a Computeru pracuje jedenáct lidí, velký rozpočet je pro externí redaktory, je tady hromada dalších nákladů. Ty se musí zaplatit a vydavatel ještě nad to musí vydělat. Když se nezaplatí, tak web skončí.

Na novém Živě jsme reklamy optimalizovali, je tady o dva boxy méně než dřív. Nemyslím si proto, že by počet reklam byl tak nesnesitelný. Naopak bych řekl, že vzhledem k obsahu, který je tady zdarma k dispozici, je jejich zobrazení jen velmi malá daň.

Děkuji všem čtenářům, kteří reklamy neblokují.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 14:43

ja vam to reknu takto. asi bych mel omluvit, tak tedy pardon... a abyste pochopil mne: ja chapu, ze web musi z neceho zit, ale prece ja sam nevim, proc by lidi klikali na reklamy... vam snad firmy zaplati za to, ze si reklamu umisti a jestli ji nekdo uvidi nebo ne, to uz vas jsem si myslel nemusi zajimat, ale hlavne tu firmu, jake bude mit z reklamy zisky. Je mi lito, ze dnes je vsechno zalozene na reklame, ale jak jinak no ... - a nezlobte se, ale vam snad neprijde v dnesnim zivote reklamy az presprilis? Opravdu to chapu, ze tu byt musi a nemam vam to za zle.. jen ... snad to chapete ...

mno a bohuzel ti kdo si reklamu koupi u vas by ji asi dole zrovna nechteli co? :o) .. protoze cerveny boxik s forem, bazarem, poradnou..., ne tak strasne uzky, by byl hezci nahore vpravo misto reklamy..a ne dole uzky no ... ale co .. dnes musi i design webu ustutpovat reklame

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 10:47

Uprimne, zrovna ta reklama nahore znacne upozaduje vasi vlastni znacku. Ale coz, _mne_ to muze bejt ukradeny. Nicmene, zkusim vas dat do whitelistu...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 14:28

ano pardon, po chvilve zkouseni jsem zjistil, ze musim takovych 5 vterin pockat na zmizeni - nic vic nejde pro to udelat - to opravdu nejde dnes naprogramovat, pro takovy "gigant" (:D) aby to zmizlo hned po odjeti ??? Cekam odpoved...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 14:34

Nejde.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
07. 05. 2008 07:04

Chápu, že vás svými kecy o blokování reklamy vytočil, ale tohle je skutečně nepříjemný problém, který byste podle mě měli řešit - když si po najetí na 1-2-3-4-5 zobrazím (často i nechtěně) popup se seznamem všech 5 článků a pak odjedu myší pryč, např. chci se podívat hned na článek pod tím, musím cca 5 sekund čekat, než popup sám zmizí, to je značně frustrující.

A bohužel to nefunguje správně ani pro prohlížení, pokud si najedu, zobrazí se popup, tak je zobrazen naopak příliš krátkou dobu a nestihnu celé titulky článků ani přečíst, když sám od sebe zase zmizí (přitom kurzor myši je na stejném místě)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 14:05

nemuzu si pomoct driv byly lepe oddelene bleskovky a velke recenze....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 14:03

oh ... hroza ..dost neprihladne

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 13:54

Nepřehledné, nutno více klikat...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
VfB  |  05. 05. 2008 13:53

byl to tlak zhora? (Microsoft)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 13:55

Jak jsme zavřeli diskuze? Jestli tím myslíte omezení jen pro registrované, tak to byl tlak zespodu. Ode mě a od redakce. Věříme, že to aspoň trochu zvýší úroveň diskuzí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
VfB  |  05. 05. 2008 14:06

několik zuřivých zastánců MS si bude navzájem plácat po ramenou, ostatní když uvidí, že je nutná registrace, se na to aby někomu odpověděli na dotaz nebo poradili vykašlou

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 14:20

Prosím logicky: Odkud berete jistotu, že vůle k registraci do diskuzí je u zuřivých zastánců Microsoftu větší než u jiných skupin našich čtenářů?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 14:22

Chvíli to zlobilo, ačkoliv jsem registrovaný a přihlášený, psalo mi to, že neregistrovaní nemohou přispívat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 13:51

No to je zajimavy, napsal jsem komentar a ono mi ho odmitnulo, ze nesplnuje pravidla diskuzi. Tak to je sila! Cenzura nejhrubsiho zrna. Vsadim se, ze za to mohlo slovo "Ad''Block".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 13:52

No samozrejme. Takze ted uz jsou zakazane i nazvy rozsireni FF blokujici reklamy? Uzasne. Tento web je mrtvej.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 13:52

Přesně tak. Nemáme zájem, aby se v diskuzi objevovaly příspěvky, které poškozují Živě.cz. A blokování reklam nás opravdu poškozuje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 13:55

A není to spíš váš problém, že nedokážete vymyslet nějaký lepší obchodní model? Zasviníte celý web reklamami, a pak tady brečíte, že vám to všichni blokují. Nicméně chápu, že myslet si, že za tak slabé články, kdy polovina je PR pro Microsoft, vám někdo bude platit, by bylo značně naivní.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 14:01

Obchodních modelů pro zpravodajské weby bylo už několik, ale vždycky to skončilo na reklamě.

Nechceme, aby nám lidé platili, stačí nechat zobrazenou reklamu. Nemyslím si, že to je tak přehnaný požadavek. Nebo máme věnovat energii vymýšlení omezení pro lidi s blokováním reklam? Bude lepší, když třeba čtenáře s blokovanou reklamou nepustíme do diskuzí?

Váš argument mi připadá zcestný. To jako byste hypermarketu radil, že je jejich problém, když lidé kradou zboží, že mají mít lepší ochranku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 15:15

Ja sice chapu, ze si reklamou vydelavate, ale presto byste se mohli zamyslet nad jejim mnozstvim a predevsim nad tim, co v reklamach bude. Silene blikajici flashe mohou stat epilepticke uzivatele i zivot. To vam nevadi? (Ne nadarmo je asi pro tuto technologii zvolen stejny nazev, jako pro blesk u fotoaparatu). Ja jsem zablokoval flash na Zive na svem pocitaci kvuli reklamam, ktere delaly ramus a ja jsem casto nevedel co se deje(kvuli dlouhemu nacitani flash reklam jsem mezitim otevrel jinou stranku). Zive navstevuji i z jinych stroju, kde neni zapnut zvuk a tam mi tyto reklamy nevadi(takze jsem ve vasich ocich jen napul kriminalnik). Nevim, jaka je soucasna situace. Pokud mi zde zavazne slibite, ze reklamni bannery uz nevydavaji zadne zvuky, tak si flash zapnu i na pocitaci, ze ktereho Zive navstevuji nejcasteji.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 23:09

Hulán prodává MyEgo a začíná asi fušovat do živě... Nezlobte se na mě, ale jako česká špička v tomhle oboru by jste se měli zamyslet nad tím, co je důležité, jetsli si udržet stávající čtenáře i za cenu toho, že se nepodívají na vaší stupidní reklamu, nebo jim házet klacky pod nohy, to se taky může klidně stát, že půjdeme číst ke konkurenci, která není o nic míň klalitní, než vy...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 23:20

Zase mě tady někdo nařkne z arogance, ale co už. Pokud si blokujete reklamu, a s ní i měřicí skript Gemius (už je bohužel standardní součástí filtru), tak jakobyste tady nebyl. Nezobrazí se reklama, nezapočítáte se ani do návštěvnosti. Je to úplně stejné, jako byste na Živě nechodil - rozdíl je jen v tom, že zatěžujete server.

Pokud stejným způsobem budete přistupovat i ke konkurenci Živě, tak z vás určitě bude mít velkou radost.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 00:09

Možná ze mě nebude mít radost, ale nebude mi snad blokovat přístup do diskuze... Je to jen o přístupu...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 06. 05. 2008 09:56

Je to o přístupu. Já nevidím důvod, proč lidem, kteří se k nám chovají tímto způsobem, vycházet vstříc.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 13:47

pěkný design, vypadáto skvěle. akorát je dost nezvyk, že titulky článků jsou u bleskovek menším písmem než u článků. A co verze pro PDA a mobily? Nebude taky živější aspoň jako na Mobilmanii?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 13:53

Bleskovky ještě nejspíš budou černě, abychom je ještě trochu víc odlišili od větších článků.

Textová verze na adrese http://text.zive.cz je funkčně úplně stejná jako na MobilManii.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 13:40

Celkove prehledne az na jeden velky kiks - co ty utopene bleskovky? Proc proboha?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 13:38

Opera 9.22 8801 OK

Design se mi líbí vic, protože čím míň červené, tím pro mě líp. Co se mi nelíbí, je že pro bleskovky musím poměrně dost rolovat, což asi způsobí to, že počet mých "denních rychlonávštěv" se zmenší

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 13:35

Proč není šířka stránky dynamická? Chápu, že musí existovat nějaký nejmenší rozměr, ale proč u velkých rozlišení není využitá celá šířka? Aktuality dohromady se články jsou nepřehledné. Kdyby jste to alespoň odlišili barevně, ale velký rudý nadpis vs o něco málo menší rudý nadpis, to je prostě orientační průjem. Taky by nebylo od věci aby se střídalo pozadí např. každý sudý článek by měl lehce modré pozadí nebo jinak odlišit jednotlivé články...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 13:41

Je to záměr. Text v širokém sloupci se velmi špatně čte.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 13:47

Ano, pokud je malým a bezpatkovým písmem a nedá se rozumně zvětšit ani text, ani layout. Zkuste se podívat na takový root.cz, jak vypadá pořádně udělaný layout, který se dá zvětšovat a který umí využít celou šířku monitoru.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 13:51

Naším cílem ale nebylo využít celou šířku monitoru. To, na co se díváte, byl záměr. Beru, že to někomu nemusí vyhovovat, ale přesně takhle jsme to chtěli udělat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 12:47

Když byla řeč o root.cz-je krásně čitelný,zkrátka jsou tam ty písmenka výraznější a nejen ty černá-všechny jsou líp vidět,tady jsou jakoby v mlze.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 14:20

Tak treba ja nemam root.cz na celou sirku monitoru. Ono na sirokouhlem LCD se to opravdu spatne cte, kdyz je to na celou sirku monitoru. Nicmene root.cz ma layout udelany velmi pekne a prehledne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 14:11

Ale optimání délka řádku je v typografických příručkách definována počtem znaků, přípdaně vzhledem k nějakému definovanému standardnímu fontu, když si zvětším font, měla by se stránka nafouknout tak, aby počet znaků zůstal zachován, takto je web nepřátelský vůči lidem s jemnými monitory a porychami zraku. Ale chápu, že takto to bylo méně pracné, což bylo patrně jednou z priorit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 14:42

Zoomovani v Maxthonu tohle dokaze vyresit, kdyby nekdo potreboval to pismo opravdu vetsi. Ale je to samozrejme nouzovka.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 13:03

Jenze ne kazdy ma Windows, ne kazdy chce trpet pri pouzivani Opery a ne kazdy touzi pouzivat betaverzi Firefoxu. Ale to asi mistni redaktori (konkretne jeden) nedokazou pochopit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 13:34

Každý nový design www.zive.cz je hnusnější a nejspíše i přenosově náročnější. Inspirujte se z www.notebook.cz, strohé, přehledné a přitom stále moderní.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 13:40

Moderní? Očividně neznáte dnešní trend ve webdesignu...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 14:03

Nevím zda moderní, ale je to přehledné, rychlé a články jsou čitelné. Na tu jednu textovou reklamu pak kolikrát i rád poklikám.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 13:33

Nešlo by optimalizovat stránky na několik nejběžnějších rozlišení? Mám 22´ a využitá je (nepočítám-li reklamy) necelá polovina šířky monitoru.

Nejlepší design stránek byl ten předminulý, s články, bleskovkami i fórem na jedné obrazovce. Toto je hezká omalovánka, ale než prohlédnu to co dříve, stojí mě to pár kliknutí a rolování navíc...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 13:16

Napsalo mi to, že můj příspěvek nesplňoval pravidla diskuze? Co to znamená?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 13:21

Znamená to, že váš příspěvek nesplňoval některé z pravidel diskuze. A jedním z nich je, že diskuze nesmí poškozovat web Živě.cz. A navádění k blokování reklam k tomu patří. Už to sem prosím nepište.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 13:25

OK, smažte tedy i můj dotaz v Poradně: http://www.zive.cz/Poradna/Je-to-sproste-slovo/sc-20-cq-382032/default.aspx?consultanswers=1

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 13:31

OMG a to za chvíľu budete mazať aj kritiku na Microsoft, že?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 13:42

Ne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
VfB  |  05. 05. 2008 14:03

protože teď mohou diskutovat jen registrovaní uživatelé a ty, kteří mají k MS výhrady nezaregistrují, prostě podobný způsob cenzury, který používá RH, budeš se chtít zaregistrovat, tak nejdříve projdou všechny tvoje minulé příspěvky do diskuse a pokud tam bude něco špatného o MS, tak budeš mít smůlu :)

je to cenzura nebo to není cenzura? babo raď

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 14:16

Nerozumím. Proč by se lidé, kteří mají k MS výhrady, nezaregistrovali? Registraci nijak neschvalujeme, je automatická.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 14:23

Neni to cenzura, protoze majitel webu si ma pravo se svym webem delat co chce a poustet si tam taky koho chce. Je to neco jako soukromy pozemek :)

Naopak typickym prikladem cenzury je treba regulace toho co se ma vysilat v televizi/radiu nebo zakaz ruznych nazoru typu "holocaust neexistoval".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 13:13

Tak nevím.Mám Operu ve verzi 9.27 a vzhled je otřesný.Černé písmo na šedém pozadí, žádné obrázky či animace.Jinde mě Opera funguje skvěle.Kde je zakopaný pes???

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 13:15

Dal jsem Ctrl+F5 a už to jde ale nevím co jsem vlastně udělal

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
pol  |  05. 05. 2008 13:10

textova verzia sa nezmenila, takze taky pocin chvalime a tesime sa z toho

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 13:05

hlasim, ze WebKit si se vsim poradil a zatim funguje bezchybne... kdyz narazim na nejaky problem, dam vedet...

jinak k designu, zvykl jsem si hned, neni problem... :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 13:04

Zdravím, vzhled vypadá lépe, ovšem rozložení mi příjde horší. Mnohem radši vidím vedle sebe sloupečky Bleskovky, Článek, Blog nežli jeden sloupec, kde to je pod sebou.

V diskusi se oběvila reakce na vypnutí zobrazení reklam. Za sebe mohu říci, že mi reklama nevadí, pakliže je to jednoduchý obrázek, případně gif animace. Ovšem vlezlé vyskakovací javascriptové šmejdy, hlučná videa a tak podobně opravdu nemusím. Mužete si za to sami, že je na web umisťujete.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 13:03

temně šedý podklad a na něm černé písmo- titulky tmavě červené ! ! ! Přešli jste k "stanistům",nebo si tím chcete zajistit delší dobu otevření vašich stránek (než se na takové barevné kombinaci něco najde,tak to nějaké vteřiny naskáčou) aby se vám zlepšilo hodnocení podle doby strávené na vašich stránkách? ? ?

Opravdu podařené ! Blahopřeji !

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 13:04

Pošlete mi prosím na marek.lutonsky@cpress.cz obrázek. Nic takového by na Živě být nemělo. Pozadí je bílé, text je čterný.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 13:10

Take som to mal aj ja po prvom nacitani, ked som si stranku reloadol, uz sa to upratalo...

Ja mam dotaz na tie headlines, alebo co to je ( ta animovana cast hned hore s cislami 1 - 5) . Ked cez to prebehnem mysou, hned sa rozbali rolovacie menu najlepsie clanky ... Neda sa tam dat aspon daky kratky delay pred otvorenim, tlacitko zavriet, alebo ze by sa to zavrelo akonahle ten zoznam opusti kurzor? Je to taka blbost, ale velmi ma to otravuje ze to ostava rozbalene..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 13:02

Na jednu stranu, velmi povedeny design, ale co se tyka prehlednosti tak to je opravdu hruza. V podstate cely vrsek stranky je zabran menicimi se hlavnimi clanky a reklamami. Nechapu proc davat jako nejvice nahoru calanky, ktere se meni v daleko mensi mire, nez treba bleskovky. Opravdu naprosto neprehledne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 13:01

Málo reklamy !

Reklama zabírá jen 2/3 stránky, to je strašně málo.

Obsah článků není důležitý, rozhodující je reklama !

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 13:03

Máte pravdu, reklamy je tady méně, na starém Živě bylo o dva boxy víc.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 13:01

Uvidíme. V prvních chvílích nadává vždycky každý a nadávat bude. Zvykli jste si na SuperForum, zvyknete si na SuperŽivě trochu mi to přijde hodně stejné jako konkurenční "digitálně", jen o dost světlejší. Doufejme, že bude i grafická revoluce i na MobilManii.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:56

Mne sa novy design celkom pozdava a nezda sa mi to az take neprehladne. Najprv sa mi sice v Opere rozsypal ale potom sa to dalo dokopy.

Nechapem preco je vecsina ludi proti designu, ved keby vyvoj nepokracoval tak by sme nepoznali ani ohen. A aj pad na hubu je pohyb vpred

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 12:55

Ten minulý se mi zezačátku nelíbil vůbec, zvykl jsem si. Tenhle na první pohled vypadal jako krok k lepšímu a přehlednějšímu. Dokud jsem nezačal hledat bleskovky....

Kdyby se třeba objevil jenom výpis nadpisů bleskovek, třeba místo toho čverce reklamy vpravo nahoře, tak by to bylo moc fajn. Kdo to má v tý záplavě článků hledat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 13:01

Ty bleskovky mi taky chybi.

Ale co mi vadi uz delsi dobu je ta silne agresivni cervena, nepusobi to dobre na oci.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:47

Tak sem dnes poprvé zavítal na Živě a málem mi vypadly zuby, až pak sem si vzpomněl na ohlašovanou změnu vzhledu. Vypadá to na první pohled sice hezky, jak stránky nějakého operátora, ale je to strašně nepřehledné, pod sebou 7 obrázků bleskovka, furt tady něco bliká. Hlavně mě rozesmálo, že se mi to v IE7 napoprvé zobrazilo rozhozené a v Opeře 9.27 správně, dokonce mi Opera hlásí, že úvodní stránka je plně validní.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:45

MFF3b5 a rozsypane jak lego na kobercu...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:47

Ctrl + F5 pomohlo...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 12:43

váš web je pěkný ale naprosto hrozné jsou obrázky u titulků bleskovek.. např. když je jich třeba pět pod sebou tak to vypadá jako kdyby se sekl prohlížeč.. je to děsné.. zkustě to nějak změnit

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 12:47

Tohle vidíte jen u starších bleskovek, kde zůstala standardní ikonka. U nových článků se bude měnit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 12:38

V O9.27 (8841) nedochází k promítání - postupnému zobrazování - horních pěti článků "Nepřehlédněte". Opera 9.5b2 je OK.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 12:42

Opera 9.27, instalovaná před deseti minutami, všechno funguje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 13:04

Zkusil jsem čistou Operu 9.27 ve virtuálu a vážně to je OK, takže se omlouvám.

Nicméně, horní "Nepřehlédněte" a výpis z RSS zdrojů mám "mrtvé" do doby, než myší přejedu přes šipky nebo odkazy na 5 článků nepřehlédněte.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 13:06

Mně se to animuje hned po reloadu, myš je přitom zaparkovaná na okraji stránky. Je to zvláštní.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:35

Prvni dojem je takovy rozpacity - nevim, jestli je to jenom otazka zvyku, ale vcelku mi chybi prehled bleskovek na uvodce. Jinak jsem si na prvni pohled nevsiml zadneho lepsiho prinosu pro mne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:34

Hlasim, ze v Opere 9.5 beta2 se zobrazuje vse v pohode.

Co mi ale hodne chybi jsou bleskovky, ktere patrili neodmyslitelne k mistnimu folkloru. Neslo by zauvazovat o jejich znovuvlozeni?

Kdyz porovnam, tak podobne hardware weby je vsechny maji: cdr, pctuning, extrahardware.

Jinak celkem fajn design, uvidi se casem, jak se ustali a odhali se pripadne bugy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:59

kdyby jenom hardwarove weby, maji je skoro vsechny zpravodajske weby obecne. z hlavy me nenapada zadny, ktery nema...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 12:29

Převládající červená byla odporná a tímto jste to domršili úplně.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:22

vzhledem k tomu, že je to ve Firefoxu naprosto rozpadlé, tak se mi to vůbec nelíbí a dokud to nebude fungovat správně, tak si zde nemůžu ani nic přečíst. IE používat nebudu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:22

Návrat do verze kolem roku 2000 by byl to nejrozumnější, co byste mohli udělat.

A nejkomičtější na tom je, jak tahle diskuze označí příspěvek obsahující slovo "Ad Block" (bez mezery) jako že nesplňuje pravidla diskuze

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
jbo  |  05. 05. 2008 12:22

Nelíbí, ale nevím, zda to nedělá zmiňovaný IE6 (přijde mi to hrozně tmavé). Doposud sem používal textovou verzi a občas se podíval na poradnu, teď už asi do poradny nevlezu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 12:23

Tmavé? Vždyť je všude čerý text na bílém pozadí, výjimkou je snad jen červený rozcestník vpravo. Zkuste Ctrl + F5.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Poly  |  05. 05. 2008 13:10

Nevím, jestli se mu třeba nestalo to, co mě ve FF: první 3 loady natáhly skoro černou stránku s textem jen uprostřed, vystředěným, kde odshora mizely články... Počtvrté už to vypadalo správně, ale v první chvíli jsem si taky říkal "A tohle že má být zlepšení...?"

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
jbo  |  05. 05. 2008 13:55

Tak CTR+F5 pomohlo. Už to není tmavé.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 12:18

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 12:22

Už chodí. Stále ladíme.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:23

Není náhodou na odladění něco, čemu se říká testovací provoz?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 12:26

V něm nikdy neodladíte úplně všechno. Nikdy neotestujete všechny konfigurace, všechny způsoby chování. Myslím, že je omluvitelné, když se teď , hodinu po spuštění, webu ještě na minutu rozhodí layout.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:28

Redakcia o par ludoch to nema sancu otestovat tak, ako niekolko tisic uzivatelov. :) To je pravda.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 12:30

To máte pravdu, ale jste ochotni se vrátit zpět na původní vzhled na přání všech (vetšiny) čtenářů? Nicméně anketa mluví za vše.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:31

Já nevím, jak ladíte vy, ale já ladím tak, že z testovacího provozu mi vyjde funkční web, který se v majoritních prohlížečích nerozpadá. Ani hodinu po spuštění, ani půl roku po spuštění, nerozpadá.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:16

Nechápu, k čemu slouží routující seznam hlavnách zpráv. Všiml jsem si, že je to móda na více serverech, ale člověk si to ani nestačí přečíst. Má to nějaký zvláštní účel?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:16

Optavdu úžasné jak ASP zachází s cache...

pokaždé načítám 250 až 300kB.. brekekeke

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:18

A jako co tím chtěl autor říct?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:27

toto nieje asp clovece, a ked to niekto nevie, tak nevie ! alebo nechce, heh.

asp.net sa da krasne zoptimalizovat, takze by som to nehadzal na technologiu, ale na autorov.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:12

Nelíbí, protože jediné co vidím je reklama a 4 aktuální články.

Je to nepřehledné... Silně nepřehledné. Ti, co mají rozlišení 1024x768 jsou chudáci.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:24

kto ma rozlisenie 1024x768 ??

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 16:13

Třeba já :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 14:05

Argumentovat v rozlišením 1024x768 v době, kdy má většina populace minimálně 1280x1024 je trochu vedle, nemyslíte?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 16:25

divil by jsi se, kolik lidí má kvalitní crt se zobrazovací frekvencí která neruší a neunavuje, a nemají potřebu si koupit míň kvalitní lcd jen proto, že jsou "v módě".

z technologickýho hlediska má lcd výhodu pouze v levnějších větších úhlopříčkách, nižší spotřebě a teoreticky nižší únavností (jsou, lidi kteří s crt nemají problém, a hlava a oči je bolí z lcd). další aspekty, jako barvy, rychlost, odezva, pozorovací úhly, to všechno hraje do karet crtčkám. jen se je výrobci rozhodli zavrhnout pro vyšší náklady.

a starší design se mě líbil víc, tenhle není tak přehlednej (v drtivé většině případů volím funkci nad formou)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 17:46

Jakou to má souvislost s rozlišením? Na starém 19" CRT jsem míval 1280x960 , rozlišení 1024x768 jsem naposledy používal před 6ti lety.. Teď jedu na 20" LCD 1600x1200 a připadá mi to tak akorát

A rozšířenost úhlopříček nesoudím pochopitelně jen podle sebe, beru to i podle lidí ze svého okolí.

Větší rozlišení = lepší ergonomie (samozřejmě jen do určitých rozměrů, netvrdím že 30" by vyhovovala každému )

Když musím jet na notebooku kde je 1280x800 tak je to opravdu o poznání méně pohodlnější - a pokud člověku vadí skutečně design živě.cz, není problém dát si http:/www.zive.cz/text/ .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 21:13

Ta textová verze je hodně ubohá, to opravdu není alternativa.

Co se týká rozlišení, mám pořád ještě notebook, který má jenom 1024x768. Zcela mi stačí. Rozhodně nebudu kupovat nový jenom kvůli zive.cz.

Design stránky se rozpadne jakmile se zmenší asi pod 960px (objeví se vodorovný scrollbar). Šířku stránky pod 960px mám i na mém 21" CRT (používám 1280x960, umí sice 1600x1200, ale potom je spousta věcí moc malých).

Další věc je tahle diskuze. Čekal jsem konečně polnohodnotnou diskuzi - formátování, odkazy atd. Bohužel se nezměnilo vůbec nic.

Za co chválím je design jako takový. Jenom kdyby se to menu šouplo pod to logo, nebyla by ta stránka tak proklatě široká.

Za zmínku taky stojí XHTML validita alespoň úvodní stránky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:09

Pardon, čekal jsem ledasco, ale tohle je opravdu velmi ošklivý, nepřehledný a reklamou znehodnocený design, ten předchozí byl daleko lepší. Používám blokování reklamy a je to nádhera jak mám plnou stránku bílých čtverců.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 19:32

Možná, že to je o zvyku, ale předchozí byl lepší, zatím se vůbec neorientuji.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:06

Omg.. to fakt nechápu jak můžete vypustit neotestovaný design..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:07

Akoze neotestovany ? Myslis,ze to iba tak spravili a pustili ? Preboha

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:12

casem zmiti vsechny ty novinky z titulky a pak se zase zecnou ukazovat.. a vubec... fuj fuj..

http://img257.imageshack.us/img257/463/54566558uf4.png

http://img257.imageshack.us/img257/3008/92886981uq6.png

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:12

Vyzkoušej to ve stable verzi, ne v beta verzi, pak se uvidí.

Tlachat, že nějaký web nefunguje v alfa/beta verzích nějakého prohlížeče, není asi moc normální.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:16

Taky jsem to v ní měl rozhozené, ale stačilo to reloadovat a najednou to jde.

Ale v Opeře 9.5 beta 2 nejde komentovat - třeba tento příspěvek musím psát ve FF.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 12:25

Ano, O9.5 b2 (build 9945) je OK. Komentovat jde :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 13:52

Nejde mi komentovat v této verzi:

Version - 9.50 Beta 2

Build - 1929

Platform - Linux

System - i686, 2.6.22.17-0.1-default

Qt library - 3.3.8

Java - Java Runtime Environment installed

Odkaz: http://www.zive.cz/Nove-Zive-jak-se-vam-libi/a-141607/default.aspx?forum&addforum=1&reply=627254 mi vrátí prázdnou stránku, i bez titulku. Ani reload nepomůže.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 13:59

Já to přežiju, když už budu chtít opravovat pana Sedláka, tak si ten Firefox otevřu ale až vyjde Opera 9.50, bude asi potřeba to víc otestovat...

Jinak vzheld je pěkný.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:03

Rekl bych, ze ta titulka moc dobre nefunguje pod firefoxem, v exploderu to zobrazuje jinak

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 12:06

Ctrl + F5. Pod Firefoxem to funguje stoprocentně.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:07

Ctrl + F5 mi pomohlo, díky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:00

Ty obrázky vlevo od nadpisu jsou trošku moc velké. A komicky působí, pokud jich je několik pod sebou, např. 7x Bleskovky vypadá jako chyba při překreslování stránky .

Ale jinak se mi to zdá přehlednější a hezčí než předchozí verze, nicméně zůstanu u textové verze, mně se to prostě líp čte.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 11:56

Tak nevim, ale me osobne se libil stary vzhled vice. Urciti mi prisel prehlednejsi, hlave kvuli rozdeleni stranky do nekoli oblasti.... clanky, bleskovky....... vsechno pekne pohromade vedle sebe.

Nyni ten animovany prehled clanku je matouci.

Taky jsem pozoroval problemy se zobrazenim u Firefoxu.

Co se tyka designu tak je asi jiste modernejsi... menu zahlavi je povedene, barvy sladene, jednoduche...

Uvidime casem.......

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 11:58

jj menu je paradne, to sa musi uznat !

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 17:23

Plně souhlasim s tim, že byl starší vzhled lepší. Ale možná je to jenom šok změny :) Na druhou stranu "kulatější" design vypadá moderněji, to však nemusí nutně znamenat, že je hezčí. Jinak co jste myslel tim animovaným přehledem? Děkuji

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 11:54

Jste to teda moc nevychytali ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 11:57

Zkusil jste Ctrl + F5?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:01

Zkousel jsem CTRL + F5 i samotne F5, je to rozpadle... Mohu poslat screen...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 12:11

Otestována Opera 9.27, IE7 a FF 2.0.0.14 a všude to funguje ok. Nebude problém třeba v příliš agresivním Ad Blocku? Doporučuji vypnout pluginy a pak to zkusit znovu..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:13

IE6 kriply dokonce obcas se poskodi i samotne formatovani (reklamy poskoci misto do praveho sloupce az dolu pod clanky)

Blokaci reklam nepouzivam zadnou...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:14

Pokud jste si toho nevšim Radku, tak mluvíme o IE 6.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 12:27

Nenapsal jsem to, moje chyba. Funguje mi to i v IE6 (WinXP, aktualizace na SP3).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:32

A keby aj nefungovalo, nechapem,ako niekto moze pouzivat este IE6, je to uz bezp. riziko, IE6 uz nema co robit v PC. Jednoznacne treba IE7.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:47

Bezpečnostní riziko jsou uživatelé ne SW...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:45

Mi a více lidem ne. Taky mám XP s SP3.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 13:44

Z Konqueroru furt nelze psát. Fakt velmi "moderní" web - na rok 1998.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 17:25

Safari 3.1 je taky OK

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:07

Opravdu se to dost rozpada v IE 6ce... to horni prepinani se spatne zafunguje a pusobi to velmi chaoticky vlastne sem to ani nepochopil az po spusteni ve FF se to teprve zobrazilo...

Nahled viz:

http://dctalkbot.ic.cz/images/sc1.PNG a

http://dctalkbot.ic.cz/images/sc2.PNG

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:23

Tak diskuse uz je OK a titulka uz zacina byt take k svetu http://dctalkbot.ic.cz/images/sc2.PNG

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:24

sorry blbej link http://dctalkbot.ic.cz/images/sc3.PNG

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:08

http://sweb.cz/notebook.mail/zive_1.JPG

http://sweb.cz/notebook.mail/zive_2.JPG

IE6, ve FF ok...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 12:15

Ano, zkoušel. Na titulce ujíždějí rohy a tady v detailu komentářů uskakuje pravý sloupec.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 11:57

Si zober, nevypadalo by to pekne, keby tu nebola ziadna reklama ? :)

Navrhujem tyzden bez reklam, aby si redakcia znovu prilakala ludi :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 12:04

bohuzel me ta blikajici reklama konecne nasrala a byl jsem ji nucen vypnout

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 13:55

IE6 totiž není prohlížeč Nedodržuje standardy, proleze přes něj kdejaký červ a je pomalý jak šnek.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 11:53

nelibi se to neprehledne preblikavani nahore a slouceni aktualit a clanku

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
05. 05. 2008 12:54

ktere navic nuti vic rolovat

7x pod sebou obrazek bleskovky take nevypada dobre

dale se zmensil prostor pro text i sirka cele stranky a opticky zvetsilo misto pro reklamu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 05. 05. 2008 13:02

Naopak, šířka textu je větší než dřív, a navíc je použito úspornější písmo. Však si vzpomeňte - dřív byl vedle reklamního boxu 250 x 250 ještě vysoký skyscraper, a všechno se i s textem muselo vejít to stejné šířky. Teď je šířka textu větší o šířku skyscraperu (ten vysoký inzerát).

Můžete se podívat na tento obrázek, kde je srovnání: http://www.navigovat.cz/Temp/sirka.png

Reklamy je méně, oproti staršímu designu ubyly dva boxy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 13:09

Když ve FF zazoomuji pomocí Ctrl+ (na 130 dpi displeji 1680x1050 na 15,4" je výchozí písmo moc malé) tak se zvětší font, ale nezmění se velikost kontejnerů, takže text přeteče a zateče, chápu že pevné velikosti se dělají snáze, zkuste se podívat jak to řeší třeba root.cz

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Kert  |  05. 05. 2008 13:48

Tak zkus použít www.zive.cz/text/ docela to pomáhá.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 14:01

Používám na PDA, na PC ale přeci jen preferuji funkčně plnohodnotnou verzi

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
abbe  |  06. 05. 2008 07:16

Jenže proč to má kur.a menší font??? Aby se to lépe četlo mezi těma bohémskýma mezerama???

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 22:32

Nebudu primo navazovat, obecne - reklama je mi vcelku ukradena, ted koukam v IE ... co mi vadi _trosku_ je, ze se mi zive uz nevejde do my oblibeny sirky okna. To muze bejt zase jedno vam, ja si bud zaskroluju, nebo tam napravo je stejne snad jen reklama. Co mi ovsem vadi HODNE ... je spojeni vypisu kratkejch zprav a clanku - to mi nevyhovuje a je to neco, na co si asi nezvyknu (a uprimne, asi ani zvykat nechci). To co bylo drive dostupny takrka hned je nyni bud roztahany po strance, nebo aspon o dost niz zahrabany ve vypisu clanku (odkazy na fora). No, a jeste nejsem uplne na vetvi z promenlivyho "neprehlednete" ... kdyz musim skrolovat po strance dolu, tak to neukaze vsechno ani omylem, a ja to taky proklikavat nehodlam. Obecne designove bych to bral, ale funkcnost mi prijde jako krok zpet ):

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 05. 2008 08:18

Tak.. a po druhym pohledu jeste jeden nemilej neduh - kdyz jsem zahlidnul prvni screenshoty, zajasal jsem, ze se u clanku zobrazuje pocet prispevku ... to jsem si jeste naivne myslel, ze bude vychytane klikaci a ne vyhradne informativniho charakteru...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
05. 05. 2008 11:46

Toto by bola asi najkrajsia stranka, co sa takehoto obsahu tyka, keby hore nebol Ten magorny header.!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor