Apple | Solární energie | Stavby

Nové sídlo Applu už je připraveno na návštěvníky. Podívejte se, jak finišují stavební práce

Apple už finalizuje stavbu svého nového kruhového sídla a stejně jako každý měsíc, i tentokrát tu máme video z aktuálního přeletu kolem této unikátní obří budovy pomocí dronu:

Jak si můžete prohlédnout na videu, silnice vedoucí do podzemních i nadzemních garáží už jsou více méně hotové, stejně tak bezpečnostní průjezdy. Všude už je plno stromů a na mnoha místech už roste i tráva. Vnitřní fontána je už naplněná vodou, ale ještě není dokončena po celém obvodu.

Střechy už jsou zcela pokryté solárními panely a budou vyrábět 17 MW energie, což zajistí 75 % energie, kterou bude celý kampus potřebovat. O zbylou část (cca 4 MW) se postarají palivové články od Bloom Energy.

Apple tento měsíc rovněž otevřel centrum pro návštěvníky, což je budova mimo Apple Park. Stále je ještě hodně práce na fitness centru a oblastech právě mimo „hlavní kruh“. V budově ale už nyní pracují vybraní zaměstnanci, kteří se postupně začali zabydlovat už před několika měsíci a jejich počet bude jistě rychle růst. Budova má ale maximální kapacitu kolem 12 tisíc lidí, takže někteří budou muset zůstat i ve starém sídle.

Podívejte se, jaký je nový iPhone 8:

Diskuze (5) Další článek: Víno nebo raději pivo? Jak různé typy alkoholu ovlivňují naší náladu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,