Notebooky | Acer

Nové placky od Aceru jdou na český trh, nejtenčí notebook na světě bude stát necelých 35 tisíc

  • Acer uvedl dvě nové řady notebooků na český trh
  • Konfigurace s nejnovějšími procesory Kaby Lake přijdou v listopadu
  • Nejtenčí notebook bude mít jen jednu konfiguraci, bude ale cenově únosná

Acer v Praze představil hlavní novinky pro konec roku, tedy ty, které už jsme viděli na IFA v Berlíně. Samozřejmě nás nejvíce zajímala dostupnost a ceny na českém trhu.

Nové tenké notebooky Swift

Prémiový notebook Acer Swift 7, nejtenčí na světě s tloušťkou necelý centimetr, na trh přijde v jediné konfiguraci s Core i5 7. generace. Jde o úsporný procesor řady Y, který by měl dříve označení Core M (o přejmenování více zde). Jako u jediné novinky je tu také menší 13,3" displej. Bude se prodávat za doporučenou cenu 34 900 Kč.

IMG_20160926_122539 (1).jpg
Swift 7, aktuálně nejtenčí notebook na světě. Vyjde na necelých 35 tisíc korun

Acer Swift 5, který v nabídce nahradí Aspire S13 a ve stejném těle obsahuje větší 14" displej, bude mírně dražší. Oproti současnému typu S13 se počítá s nárůstem zhruba o 1 000 Kč. FullHD displej je sice lesklý, ale má lepší barevné podání vhodné pro úpravy fotografií.

Acer Swift 3, celokovový notebook s matným 14" displejem bude stát přibližně o tři tisíce méně než Swift 5 na stejné konfiguraci procesoru a disku. Nejnižší verze s Core i3 ještě bude na starší generaci procesorů Skylake, Core i5 a Core i7 už budou sedmé generace Kaby Lake. Starší slabší procesor současně znamená, že na trh přijde nejdřív. Zatímco u ostatních modelů se počítá s prodeji v průběhu listopadu, Swift 3 s Core i3 dorazí v polovině října.

IMG_20160926_122634.jpg
Acer Swift 3 je kvalitní ultrabook na každodenní přenášení s dobrým poměrem cena/výkon

Acer Swift 1 pak boduje hlavně cenou pod deset tisíc. Není to stroj pro ty, kteří vybírají podle parametrů, ale podle ceny. Plastové šasi má alespoň kovovou plochu kolem klávesnice a displej úhlopříčku 14", procesory jsou ale pomalé Celerony nebo nejslabší Pentia.

Přetáčecí Spiny o něco dražší

Kategorii konvertibilních notebooků ovládá Spin 7, téměř totožný jako Swift 7. Nabídne ale 14" dotykový displej také větší nabídku konfigurací včetně Core i7. Také v úsporné pasivně chlazené variantě. Cenové navýšení oproti Swiftu 7 bude přibližně pět tisíc korun.

851152044
Pokud se vám líbí přetáčecí konstrukce, vyberte si z nové řady Spin

Spin 5 s úhlopříčkou 13,3 pak odpovídá nekonvertibilnímu modelu Swift 3. Tlustší tělo tak vypadá více jako tradiční notebook, než tablet. Cena se bude pohybovat přibližně na úrovni 17 tisíc.

Spin 3 je pak velký. Displej 15,6" znamená, že v režimu tabletu jej nebudete používat a spíše využijete schování klávesnice za displej. Ačkoli je modelové označení nižší, kvůli většímu displeji a většímu 256GB SSD bude cena přibližně 18 tisíc.

Spin 1 pak znamená to nejlevnější, takže v úhlopříčkách 11,6 nebo 13,3" dostanete základní Celerony a Pentia v plastovém šasi. Zde budou ceny pod deset tisíc u menších úhlopříček nebo až 14 tisíc u vyšší úhlopříčky a lepší konfigurace.

Všechny modely tak začnou přicházet na trh koncem října a začátkem listopadu. Konfigurace s procesory Skylake přijdou nejdřív, Spin 5 by už měl být u distributorů. Verze s Kaby Lake dorazí v druhé polovině listopadu, takže by měly stihnout předvánoční nákupy. Pochopitelně ty zajímavé určitě otestujeme.

Diskuze (8) Další článek: Takto zní první popová skladba vytvořená umělou inteligencí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,