Nové PHP 5.3.1: bezpečnostní opravy a zvýšení stability

Objevila se první aktualizace nejnovější stabilní verze skriptovacího jazyku PHP 5.3. Aktualizace povýší PHP na verzi 5.3.1 a opraví více než 100 chyb. Několik opravených chyb se týká zabezpečení. Jedná se například o obejití  konstanty safe_mode v tempnam() a open_basedir v posix_mkfifo().

Navíc byla do INI přidána direktiva max_file_uploads, pomocí které můžete určit počet nahrávaných souborů během jednoho požadavku. Ve výchozím nastavení má hodnotu 20.

Knihovna sqlite byla aktualizována na 3.6.19 a databáze časových zón na 2009.17. Pod Windows se dočkala vylepšení funkce dns_get_record(). Několik oprav se týká IPv6 a byla zvýšena i stabilita.

S finální větví PHP 5.3 jsme se setkali na začátku července. Webhostingové společnosti obyčejně před nasazením nových verzí čekají, dokud se dostatečně neodladí. Zlomový okamžik často nastává u vydání první aktualizace. Doufejme tedy, že se brzy dočkáme nového PHP 5.3 napříč hostingy.

Kompletní přehled úprav naleznete v oficiálním seznamu změn. Pokud si chcete přechod na nové PHP 5.3 usnadnit, nahlédněte na stránky PHP, kde jsou uvedené důležité informace pro přechod z PHP 5.2. Taktéž tam naleznete instrukce pro přechod z dřívějších verzí.

Binární balíček PHP 5.3.1 pro operační systém Microsoft Windows můžete stahovat z naší GigaManie. Balíčky v podobě zdrojových kódů stahujte z oficiálních stránek.

stáhnout program PHP 5.3.4 Licence: open source, 13 MB
Autor: The PHP Group
Web programu: www.php.net


Diskuze (18) Další článek: Zprávy Živě: Tak už i Google!

Témata článku: , , , , , , , , , ,