Nové Myši Sculpt vyvinul Microsoft přímo pro Windows 8

Microsoft se pochlubil dvěma novými přírůstky do skupiny jeho příslušenství určeného počítačům s Windows 8. Jedná se o myši označení jako Sculpt Mobile Mouse a Sculpt Comfort Mouse. Obě jsou bezdrátové, mají snímač Bluetrack s rozlišením 4000 dpi, naklápěcí kolečko a slibují dlouhou výdrž na baterie.

Sculpt Mobile Mouse se připojuje prostřednictvím miniaturního USB přijímače a na první pohled je to celkem běžná myš. Avizovaný příklon k Windows 8 zde značí jen logo nad kolečkem, které zároveň slouží jako tlačítko Start. Ale stejně dobře jako Start screen ve Windows 8 spustí i nabídku start ve starších systémech.

Sculpt.jpg  Sculpt2.jpg
Sculpt Mobile Mouse

Větší model Sculpt Comfort Mouse zaujme svým obřím modrým tlačítkem na levém boku. Stiskem vyvoláte funkci odpovídající tlačítku Start, horizontální přejetím přepínáte mezi otevřenými moderními aplikacemi a vertikálním sjetím palcem dolů vyvoláte nabídku všech otevřených aplikací na pozadí. Leváci však mají smůlu, na druhé straně myši už toto tlačítko není. Myš se připojuje prostřednictvím Bluetooth a v útrobách má dvě tužkové baterky.

Comfort.jpg  Comfort 2.jpg
Sculpt Comfort Mouse

Oficiální americké ceny jsou 29,95 a 39,95 dolarů, u nás tedy čekejme cca 700 a 950 Kč s daní.

Diskuze (52) Další článek: Paradoxní verdikt: Apple nesmí do USA dovážet starší iPady a iPhony

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,