Apple

Nové dotykové pero od Applu způsobuje bizarní problém. Může vám zabránit vstupu do auta

U „displejové tužky“ Apple Pencil se objevil problém, který je tak zvláštní, že by ho člověk z hlavy sám nevymyslel. Firma před několika dny aktualizovala svůj dokument podpory k Apple Pencil, ve kterém upozorňuje, že pokud si nabíjíte svoji tužku druhé generace za pomoci iPadu Pro v blízkosti klíčků od auta s dálkovým ovládáním, ovládání může přestat fungovat a do auta se nedostanete. Řešení je naštěstí jednoduché.

Varování platí pouze pro novou verzi Apple Pencil, první generace by žádný problém způsobovat neměla. K rušení by rovněž mělo docházet pouze tehdy, kdy je stylus nabíjen pomocí iPadu Pro. Pokud ovšem splníte všechny potřebné podmínky - Apple Pencil druhé generace nabíjená přes iPad Pro a umístěná vedle klíčků od auta s dálkovým ovládáním - auto si na dálku neodemknete.

„Když Apple Pencil (2. generace) nabíjíte prostřednictvím iPadu Pro a máte poblíž zařízení na bezklíčové odemykání vozu (přívěsek na klíče), může docházet k rušení signálu, které přívěsku brání v odemčení auta,“ stojí přímo v dokumentu podpory.

Naštěstí to není situace, do které by se člověk dostával často a musel ji řešit na každodenní bázi. Možná pouze, že by si člověk hodil iPad Pro s Apple Pencil do batohu a hned vedle dálkové ovládání k autu. I když by však k rušení signálu došlo, řešení je jednoduché - oba předměty od sebe oddálit. Nebo stále existuje varianta odemknout si auto postaru.

„V takovém případě iPad Pro jednoduše dejte dál od přívěsku nebo Apple Pencil odpojte od iPadu Pro a uložte ho samostatně. Jakmile se Apple Pencil úplně nabije, rušení signálu přestane,“ popisuje Apple.

Diskuze (23) Další článek: Konec čekání na transplantace? Vědci pomocí 3D tisku vytiskli lidské srdce

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,