Nová testovací Windows 10: Přepracovaná nabídka Start a vylepšený minikalendář

Microsoft na sklonku minulého týdne vypustil do oběhu nové sestavení Windows 10 Insider Preview s číslem 14328, do kterého promítl další balík novinek představených na nedávné konferenci Build.

Drobnou proměnou například prošla nabídka Start, která nyní v levé části zobrazuje všechny nainstalované programy a není tedy třeba klepat na další tlačítko. Zástupce konfigurace systému aj. nyní najdete ve formě miniatur v novém úzkém sloupci zcela vlevo.

565981833 281494875
Současná podoba nabídky Start a ta upravená z posledního testovacího sestavení

Proměnou prošla také oznamovací oblast v pravém rohu hlavního panelu. Notifikační tlačítko je nově pro přehlednost zcela vpravo, kde doposud byly hodiny, a vedle bílého zvýraznění zobrazuje také počet nepřečtených notifikací. Kosmetickou proměnou prošel také samotný panel s notifikacemi.

Microsoft zároveň konečně propojil miniaturní kalendář u zobrazení času s tím velkým, budou se v něm tedy zobrazovat události ze synchronizovaných účtů. A po klepnutí na ovladač hlasitosti nyní můžete rychle vybrat výstupní zařízení.

31822585 746706533 81510145
Miniaturní kalendář nyní zobrazuje události ze synchronizovaných účtů. Ovladač hlasitosti nabízí rychlou volbu výstupu a Centrum akcí lépe zobrazuje a upozorňuje na nové notifikace. 

Čerstvé sestavení nakonec obsahuje také rozhraní pro ovládání dotykovým perem, vylepšenou Cortanu, která je do systému lépe integrovaná a to včetně přístupu ze zamknuté obrazovky, což se ale našeho trhu prakticky netýká, a další drobnosti, jako třeba čtyřprsté gesto pro přepínání virtuálních desktopů nebo třeba novou ikonu Průzkumníku.

400841625
Nová ikona Průzkumníku

Sestavení 14328 opravuje hromadu předchozích chyb, ale jelikož toho přináší docela dost nového, Microsoft upozorňuje, že obsahuje další nepříjemnosti. Těch je tentokrát opravdu mnoho – zlobí třeba šifrování disku BitLocker, pokud je pro vás tedy důležitější stabilita než výčet novinek, raději počkejte na další build, anebo se přepněte do pomalého aktualizačního kanálu, což ostatně doporučuje i Microsoft.

Diskuze (90) Další článek: AMD uzavírá partnerství a hodnota akcií vzrostla o polovinu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,