Nová Opera 10: vyzkoušejte testovací verzi

Nový rok přináší i novou verzi Opery 10 (sestavení 1229), prozatím stále v rané testovací verzi. První testovací sestavení roku 2009 přináší několik oprav a vylepšení přítomného e-mailového klienta.

Vývojáři přidali možnost otevřít e-mailový odkaz mailto ve webových poskytovatelích Gmail, Yahoo! Mail nebo Windows Live Hotmail. Opravili načítání webu při kliknutí na odkaz a provedli také úpravu akce, která vloží mezi záložky všechny otevřené stránky. Vyřešili i problém s barevnými schématy, upravili zamykání panelů a opět zvýšili stabilitu Opery.

U e-mailového klienta byla vylepšena detekce kódování a opravena ztráta rozepsaných konceptů při zavření Opery. Speciálně pod Windows vývojáři opravili problém, který nastal u textů využívající ve stylech vlastnost opacity. Již by také nemělo docházet k nutnosti restartovat Operu při změně externího editoru pro zobrazení zdrojového kódu.

Operu 10 v sestavení 1229 ale přináší i jeden neduh. Týká se pádu aplikace při práci s okny certifikátu. Kompletní přehled změn naleznete na oficiálních stránkách, odkud také můžete stahovat verze pro Linux a Mac OS X. Verzi pro Windows stahujte z naší GigaManine. Upozorňujeme, že se jedná o testovací verzi, která není vhodná pro běžné použití.

Zdroj: Opera

Diskuze (73) Další článek: Vylepšený Hyper-V Server 2008 R2 ke stažení jako beta

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,