Nová Opera 10: Unite přináší komunikátor Messenger

Je tu další testovací verze webového prohlížeče Opera 10 a s ní i nová várka oprav a vylepšení. Vývojáři se v tomto novém sestavení opět nezaměřili na konkrétní části, ale opravovali vše, co jim přišlo pod ruku.

Zvýšili stabilitu webového serveru Opera Unite a přidali do něj novou službu zvanou Messenger, která umožní komunikaci s jinými uživateli. Vývojáři dále opravili zamrznutí Opery Unite v případě, že se ve složce nacházelo moc souborů.

Dále byl upraven nativní vzhled Opery v prostředí Windows a objevila se upravená tečka na oušku záložky (panelu). Tečka symbolizuje, že stránka nebyla od úplného načtení zobrazena.

Vývojáři také vylepšili uživatelské prostředí Opery a opravili pád, který mohl nastat při uložení session. Několika oprav se dočkal integrovaný e-mailový klient a kontrola pravopisu.

Kompletní přehled oprav naleznete v seznamu změn. Verzi pro operační systémy Linux a Mac OS X můžete stahovat z oficiálních stránek. Operu pro Microsoft Windows stahujte z naší GigaManie.

Upozorňujeme, že se jedná o testovací verzi, která není vhodná pro běžné použití. Pokud se přesto rozhodnete k jejímu vyzkoušení, měli byste si zazálohovat profil Opery. Vyzkoušet ale také můžete finální verzi Opery 9.64.

Diskuze (44) Další článek: Ke stažení: Stahování trochu jinak a zadarmo

Témata článku: , , , , , , , , , ,