Nová kniha: Jak testuje software Microsoft

Rady, návody, tipy a triky od manažerů testování v Microsoftu

Pokud pomineme nejjednodušší programy typu „Hello World“, neobejde se žádný softwarový projekt bez testování. Čím rozsáhlejší program, tím důkladněji by měl být vyzkoušen. S rostoucím počtem programátorů se důležitost testování zvyšuje, stejně jako nutnost jeho výsledky co nejefektivněji spravovat. Nejen pro testery vychází nová kniha Jak testuje software Microsoft.

Jak si co nejlépe poradit s testováním (nejen) rozsáhlých projektů radí trojice autorů, která se touto problematikou zabývá již řadu let u jednoho z největších producentů softwaru – u Microsoftu. Techniky a návody v knize se v praxi aplikují na projektech, jež běžně mívají statisíce (i miliony) řádků zdrojového kódu. Efektivní správa testování se v těchto případech stává nezbytnou. Nyní máte i vy možnost nahlédnout pod pokličku vývoje u softwarového giganta a inspirovat se v řízení testování vlastních projektů.

Jak testuje software MicrosoftPublikace je určena zejména testerům a programátorům, její praktický přínos ocení také vedoucí týmů, projektoví manažeři, softwaroví inženýři a systémoví analytici.

Tip: Prohlédněte si obsah a ukázkovou kapitolu.

Co se naučíte

V knize se mimo jiné naučíte, jak:

  • Zlepšit pomocí testování vznikající software
  • Analyzovat možná rizika na základě složitosti kódu
  • Spravovat evidenci a opravy chyb
  • Předcházet problémům, které by se mohly v budoucnu vyskytnout
  • Produkovat efektivní testy a využívat je v průběhu životního cyklu produktu
  • Vhodným testováním minimalizovat náklady a riziko
  • Rychle najít chyby a potenciální slabá místa
  • Využít testovacích modelů k zefektivnění testovacího procesu
  • Maximálně využít automatického testování

Pár slov o autorech

Alan Page pracuje v Microsoftu od roku 1995. Prošel řadou testovacích i vývojářských pozic, nyní vede vzdělávání testerů v Microsoftu a společně se svým týmem poskytuje technická školení a konzultace.

Ken Johnston je manažerem skupiny vyvíjející a provozující internetovou platformu Microsoft Office. Jeho tým vyvíjí prostředky pro správu serverových produktů a služeb a zajišťuje provoz Office Online, Office Live, CRM Online a několika dalších služeb. V Microsoftu pracuje od roku 1998.

Bj Rollison je zaměstnancem Microsoftu již od roku 1994. Spolupodílel se na řadě projektů, v současné době často přednáší na mezinárodních konferencích, přispívá do odborných časopisů a vede kurzy testování softwaru a automatizace testů na University of Washington.

Více informací, obsah i ukázkovou kapitolu najdete na webové stránce knihy.

Diskuze (4) Další článek: Megatest monitorů s vysokým rozlišením

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,