Nová kniha: 3ds Max – Výukový průvodce modelováním

Výukový průvodce modelováním od herních profesionálů

Pro všechny, kteří stojí (nebo by rádi stáli) na začátku kariéry 3D grafika a být součástí vzrušujícího a perspektivního světa tvorby počítačových her a trojrozměrných prostředí, je určena knižní novinka nakladatelství Computer Press.

Dlouholetí úspěšní herní vývojáři Andrew Gahan a David Griffiths pečlivě připravili několik rozsáhlých výukových projektů, které s úspěchem využijí začínající i mírně pokročilí uživatelé 3d Maxu. Čtenář se tak s pomocí profesionálního materiálu naučí modelovat realistické postavy, dopravní prostředky i celá trojrozměrná prostředí. A co víc: autoři jej naučí rozumět specifikům konkrétního zadání a inovativně zvolit optimální postup. Pomohou i s tvorbou působivého portfolia a přípravou na přijímací pohovor ve vysněné společnosti.

3ds Max Výukový průvodce modelovánímTIP: Prohlédněte si obsah knihy nebo ukázkovou kapitolu.

Přiložené DVD obsahuje kompletní zdroje ke všem fázím projektových lekcí, všechny obrázky z knihy v plném rozlišení a barvě, užitečné odkazy a bonusový materiál: sbírku referenčních snímků, textur a modelů vhodné k dalšímu tvůrčímu využití.

Co se naučíte

Kniha čtenáře mimo jiné naučí:

  • Vytvářet a texturovat základní geometrické tvary
  • Získávat a spravovat kvalitní obrazový materiál
  • Připravovat a upravovat textury ve Photoshopu
  • Modelovat postavu člověka do posledního detailu
  • Pracovat s normálovými mapami a vytvářet souřadnice UV
  • Upravovat síťovinu v 3ds Maxu i pomocí externích aplikací
  • Docílit realistického osvětlení interiéru i exteriéru
  • Vytvořit portfolio a připravit se na pracovní pohovor

Pár slov o autorovi

Andrew Gahan je šéfem grafického a vývojového oddělení společnosti Evolution Studios. Začínal jako 3D grafik před více než 15 lety a od té doby zastával řadu vedoucích designérských pozic nejen při vývoji herních prostředí. Na svém kontě má řadu oceňovaných titulů, například Motostrom, World Rally Championship, Wargasm, SA F-22 Air Dominance Fighter, EF2000, pamětníci si možná vzpomenou i na legendární TFX (1993).

Více informací, obsah i ukázkovou kapitolu najdete na webové stránce knihy.

Váš názor Další článek: Test MacBook Pro: patnáct palců hliníku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,