Windows 10 | Windows Insider

Notifikační centrum ve Windows konečně získá posuvník pro ovládání jasu displeje. Ale až na jaře

Microsoft dnes vydal novou verzi Windows 10 pro insidery, která přináší drobnou, ale užitečnou novinku. Konečně se dočkáme posuvníku nastavení jasu v notifikačním centru. Jas displeje se zde nyní nastavuje tlačítkem přepínajícím od nuly do 100 % po 25% krocích, což není ideální. Změna to není jediná. Novinek se ale ve stabilním sestavení Windows 10 dočkáme až příští rok na jaře.

Vylepšené je v notifikačním centru i upravování rychlých nastavení nad posuvníkem. Nově stačí klepnout pravým tlačítkem myši, dát editovat a je to – položky lze tažením přesouvat a je možné je rovnou mazat či přidávat nové, netřeba tedy chodit do nastavení systému. Zde opět Microsoft lehce dohání dobu, něco podobného umí například Android již roky. Buďme ale rádi, že se dočkáme i ve Windows.

f3ded6e39f880d45e21a71dd7964af5d.png
Konečně je ovládání jasu posuvník

Funkce Pomocník pro soustředění, což je vzletně pojmenovaná funkce nerušit, se naučí nevyrušovat pokud používáte aplikaci přes celou obrazovku a zobrazit pouze budíky. To se může hodit a o to více, že dle Microsoftu by si měla novinka rozumět s každou aplikací, nejen těmi moderními.

Zase přibudou emoji. Zív

Chystá se také podpora nových emoji 12, mezi kterými nechybí zívání, kostka ledu, sekera, náplast a další. Zde ale ještě není kompletní seznam schválený v rámci Unicode, další tak budou teprve přibývat. Už nyní ale můžeme počítat s tím, že na jaře si ve Windows opět zobrazíme všechny dostupné znaky.

Všechny novinky jsou nyní v rámci Windows Insider a poněvadž se jedná o velmi raná sestavení jarní verze, mohou být nestabilní a plné chyb. Pokud i přesto chcete začít s testováním, můžete se do programu přihlásit skrze stránky Microsoftu, rozhodně to ale nedoporučujeme na pracovním stroji.

Podívejte se na šikovné vychytávky ve Windows 10, které neznáte:

Diskuze (17) Další článek: ELONOVINKY: The Boring Company vás už za měsíc sveze svým prvním tunelem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,