Nexus One jako mikrovlnná trouba

Na webu se občas objeví nějaký ten článek, podle kterého lze mobilem uvařit vajíčko. Je to samozřejmě nesmysl, úpravou firmwaru ale můžete ohřát předmět až o desítky stupňů.

Určitě také znáte tu „městskou legendu“, podle které lze telefonem uvařit vajíčko. Pokud vezmete několik výkonných telefonů a budete je neustále zatěžovat hovorem, vyzařování vzroste natolik, že mikrovlny ohřejí libovolný předmět až o sto stupňů.

Je to samozřejmě nesmysl, po světě by totiž chodily tisíce lidí s upečenými uchy a prsty na rukou. Něco na tom ale pravdy bude, zvláště u chytrých telefonů lze totiž úpravou parametrů firmwaru nastavit, jak se má chovat vysílač, kolik do něj může proudit energie a jaké má mít elektromagnetické vlnění charakter.

My jsme takový program skutečně sehnali. Jmenuje se KTM TERM a jedná se o speciální terminál pro telefony s operačním systémem Android. Aktivací systémové zprávy pak snadno proměníte telefon v emitor velmi výkonného mikrovlnného záření a dokážete ohřát předmět až o dvacet stupňů.

KTM TERM terminálu lze vyslat několik parametrů včetně výkonu. Čistě teoreticky tak lze mobilu sdělit, aby uvařil i to mytologické vajíčko, po několika sekundách byste ale pravděpodobně telefon zničili – v lepším případě by okamžitě zkolabovala baterie.

My jsme KTM TERM vyzkoušeli s bezpečným parametrem příkazové zprávy a jako důkaz jsme ohřáli náš teplocitlivý hrníček Živě.cz. Ostatně podívejte se sami na přiložené video, kde přikládáme i hodinky se skutečným časem.

Samozřejmě vás může napadnout, že se jedná o laciný podvrh, teplocitlivý hrníček jsme ale už zkoušeli na jiném videu a za běžných podmínek se ohřívá podle zcela opačné časové křivky – tedy velmi rychle. Ohřívání zářením antény mobilu je však velmi pomalé a teprve v závěru, kdy se nahromadí energie, se hrníček začne zahřívat velmi rychle až na své maximum okolo 40 stupňů Celsia.

ktm1.png  ktm2.png  ktm3.png
KTM TERM v akci, autor má očividně rád osmibitovou grafiku

Odkaz ke stažení KTM TERMu vám nicméně z bezpečnostních důvodů nesdělíme. Ušetříme tak váš telefon a předejdeme i případné újmě na zdraví.

Děkujeme čtenáři s přezdívkou apr.il, který nám předal odkaz ke stažení a dokumentaci.

Diskuze (79) Další článek: Už brzy: Ballot screen pro vyhledávače ve Windows 7

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,