Apple

Neveselé Vánoce pro Apple: Hromadně zavírá obchody

Poslední dny před Vánoci bývají pro většinu obchodníků tím nejdůležitějším obdobím v roce, kdy vydělávají nejvíce peněz. Apple se však rozhodl přesně v této době více než pětinu svých kamenných prodejen zavřít, informuje agentura Reuters. Podstatná část se týká Kalifornie, která minulý týden zažila nejvíce smrtí spojených s covidem-19 dosud a Velké Británie, kde se šíří nový nebezpečný kmen koronaviru.

Celkem se uzavírka týká zhruba stovky poboček Apple Store a zrovna na silných trzích. V rámci USA jsou to všechny lokace v Kalifornii a Tennessee, což jsou státy, které v posledních dnech řeší opětovný silný nárůst nových případů covid-19, dokonce v takové míře, že tamním nemocnicím dochází lůžka intenzivní péče.

V Evropě zavřely především Apple Story ve Velké Británii - v Londýně a Walesu. Kromě toho, že v zemi začala platit nová karanténní pravidla, tamní úřady navíc řeší výskyt nové mutace koronaviru, která se šíří až o 70 procent rychleji než stávající kmen. Ostatní státy (včetně České republiky) v důsledku před Británii zavírají hranice, což komplikuje i zásobování. 

Dále jsou uzavřeny všechny pobočky v Německu (opět kvůli novým karanténním pravidlům), Nizozemí a několik v Mexiku a Brazílii. Všeho všudy jde o pětinu všech existujících lokací, jež nyní nemohou prodávat, ačkoli v těchto vrcholí nákupní horečka. Prodej se tak přesouvá do online prostoru, kde je ovšem kvůli velkému zájmu určitá čekací doba. 

Váš názor Další článek: Aktualizace Windows 10 a softwaru Intelu může způsobovat vysoké zatěžování procesoru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,