Netflix | Hudba, filmy, seriály

Netflix stále roste, překročil 125 milionů předplatitelů

Netflix zažil další kvartál, ve kterém mu rostla uživatelská základna. Celkově přibylo 7,4 milionu předplatitelů, což je druhé nejúspěšnější období v historii. Celkově již nasbíral na 125 milionů předplatitelů po celém světě.

Rekordním obdobím tak zůstává poslední čtvrtletí minulého roku, kdy si Netflix připsal 8,4 milionu předplatitelů. I přes menší propad jsou aktuální čísla pro službu úspěchem. Z USA pochází 1,96 milionu nových uživatelů, zbylých 5,44 je z ostatních částí světa. Firma se snaží neustále expandovat a zaměřovat se na originální obsah, což se očividně vyplácí.

V letošním roce plánuje utratit až 8 miliard dolarů za původní tvorbu, která se ale nezaměřuje pouze na angličtinu. V minulém roce například zaujala německá série Dark či španělská Money Heist, která se stala nejsledovanějším neanglickým seriálem na Netflixu vůbec.

Seriály ale nejsou to jediné, na co se služba zaměřuje. Překvapivé bylo uvedení filmů Cloverfield Paradox a Annihilation. První zmiňovaný totiž zamířil hned na internet, druhý se do kin podíval pouze ve vybraných státech a ve zbytku světa byl dostupný rovnou online. Služba je dostupná i v Česku, většina obsahu je ale anglicky s anglickými titulky, těch českých je zde minimum, seznam se ale stále rozšiřuje.

Kde na internetu sledovat filmy legálně?

Diskuze (3) Další článek: Tajemství úžasných geometrických útvarů z vulkanické horniny rozluštěno

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,