Netflix | iTunes | Předplatné

Netflix ruší možnost platit za předplatné skrze iTunes. Jediná možnost je přes web

Streamovací platforma Netflix ruší jednu z posledních možností platby, kterou měli dostupnou uživatelé zařízení s iOS. Skrze iTunes není možné vytvořit nové předplatné a pokud své stávající přerušíte přesměrování na webovou verzi. Ta tak zůstává jedinou možností, skrze kterou je předplatné možné uhradit.

Pro Netflix se nejedná o žádnou novinku, v tomto roce již odešel z Obchodu Play na Androidu, kde také ukončil podporu in-app nákupů pro předplatné. Krok na iOS tak není žádným překvapením a důvody pro tuto změnu jsou čistě ekonomické. Na obou platformách je zvykem, že si zprostředkovatel, tedy Google či Apple, bere určitá procenta z transakce. Na iOS je to dle webu Venture Beat 15 až 30 %, což při počtu zákazníků Netflixu vytvoří značnou sumu.

Uživatelé jsou tak nyní pro registraci odkázáni na webovou verzi, kde je nutné zadat přímo platební kartu či si účet propojit se svým PayPalem. Změna se prozatím týká pouze nových zákazníků či těch, kteří své stávající předplatné přeruší. Pokud tak máte předplaceno skrze in-app nákup, prozatím se pro vás nic nemění.

Podobným směrem se vydalo i studio Epic Games, které svůj herní hit Fortnite pro Android vydalo mimo oficiální obchod s aplikacemi, aby se vyhnulo placení poplatků. U obou firem lze očekávat, že tento krok, s ohledem na jejich velikost, počet uživatelů příliš neovlivní a obejitím oficiálních obchodů mohou jen vydělat.

Kde sledovat filmy na internetu legálně?

Zdroj: Engadget

Diskuze (38) Další článek: Týden Živě: Průšvihy, aféry a fejly roku 2018

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,