Apple | Netflix

Netflix na iOS přestal podporoval AirPlay. Údajně kvůli technickým omezením

Netflix v rámci svých streamovacích aplikací podporuje nejrůznější možnosti, jak si poslat obsah na televizní obrazovku. Nyní se ale rozhodl, že v rámci aplikace pro iOS odstraní možnost využívání AirPlay od Applu. Údajně kvůli technickým omezením.

Apple nedávno překvapivě představil podporu AirPlay 2 v rámci televizí třetích stran, konkrétně ji přinesou modely od Sony, LG, Samsungu či Vizia. Na to ale nyní zareagoval Netflix, který ukončil podporu právě AirPlay ve své aplikaci na iOS. Oficiálním důvodem jsou přitom „technické limity“.

Ve svém vyjádření pro web The Verge ale uvádí, že důvodem je nemožnost rozlišit, na jakém zařízení si uživatel obsah přehrává – zda je to originální Apple TV, či televizor jiného výrobce. To prý potřebuje k tomu, aby mohl vše uzpůsobit pro zaručení toho nejlepšího zážitku. Možná se za tím ale skrývá i další důvod – Apple nedávno představil svou novou streamovací službu TV+, která je právě konkurencí Netflixu. A ten dal jasně najevo, že místo, aby spojil síly s cupertinskou firmou, bude proti ní bojovat.

Uživatelé ale o Netflix na svých televizorech nepřijdou, ve většině z nich je totiž předinstalovaný přímo jako aplikace.

Netflix naposledy slavil úspěch s dílem Bandersnatch ze série Black Mirror:

Diskuze (9) Další článek: Ultrazvukovou čtečku otisků u Samsungu Galaxy S10 lze obelstít 3D tiskárnou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,