Netflix

Netflix chce v některých zemích zlevnit. Zatím ale neprozradil ve kterých

Streamovací služba Netflix chce začít experimentovat s nižšími cenami na některých trzích. Uvedl to šéf společnosti Reed Hastings, informuje Bloomberg. Půjde zejména o trhy, kde Netflix nemá moc silnou prezenci, takže není vyloučeno, že se zlevnění dotkne i Česka, ale zatím se počítá hlavně s Asií.

Nemá jít jen o snížení ceny u stávajících tarifů, ale úplně novou nabídku. Levnější tarif by tak měl mít trochu jiné funkce, pravděpodobně omezenější, než současné tarify, ale detaily Netflix neprozradil. Objevily se spekulace, že by například nabízel jen svoji tvorbu a nic od třetích stran.

V mnoha zemích je totiž oproti lokálním nabídkám Netflix poměrně drahý. Například v Indii, obrovském trhu, kde má služba podle Hastingse potenciál na 100 milionů uživatelů, je Netflix násobně dražší než místní Hotstar Premium. Americká služba tak přemýšlí, jak se k lidem dostat.

Levnější varianta by mohla být jednou z možností. Další je, že obsah bude utvořen více na míru regionu - Netflix aktuálně v Indii, Koreji, Japonsku, Thajsku a na Taiwanu pracuje na více než 100 filmech a seriálech. Dokonce nechal ustanovit místní zastoupení v Singapuru a hledá nové zaměstnance v Soulu, Tokiu a Bombaji.

Netflix musí také řešit, že mu neustále roste konkurence, která aby se vymezila, často přichází právě s levnějším plánem. Disney již oznámil, že jeho plánovaná služba Disney+ bude levnější než Netflix. HBO GO lze rovněž sehnat levněji. Apple dokonce počítá s tím, že jeho služba bude pro uživatele jeho hardwaru nějaký čas zdarma.

Aktuálně stojí nejlevnější tarif Netflixu v USA 7,99 dolarů. V Česku 199 korun, což je plus mínus podobné.

Diskuze (15) Další článek: Roboti doručují potraviny a munici britským vojákům

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,