Netatmo | Výpadek

Netatmo má příští týden odstávku. Ochromí miliony meteostanic, kamer a termostatů

Tak trochu potichu Netatmo v aplikaci zveřejnilo zprávu, že na příští týden plánuje velkou odstávku online služeb, která výrazně ovlivní funkčnost produktů. Omezení proběhne od úterý 13. června v 22:00 našeho času až do 5:00 následujícího dne, Evropany tedy zastihne během nočních hodin.

Firma ve zprávě zmiňuje, že výpadek postihne všechny produkty značek Netatmo, Legrand a Bticino. Samy o sobě budou nadále fungovat, ale nepůjde je pomocí mobilu ovládat, kontrolovat, zastaví se také notifikace. Utichnou také hlasové asistentky Google Home a Amazon Alexa spoléhající se na cloud. Lokálně běžící Apple HomeKit ale bude nadále dostupný.

Netatmo upřesňuje, že například meteostanice budou po dobu výpadku nadále zaznamenávat údaje, kamery budou točit videa a zařízení s přímým ovládáním jako termostaty půjde pomocí tlačítek, koleček a displejů řídit i nadále.


Netatmo Urban NWS01-EC


Omezí se rovněž web Netatma. Nebude možné se přihlásit ani zaregistrovat, v e-shopu půjde nakupovat jen jako host bez uživatelského účtu. Firma neuvádí, k jakým změnám na její straně dojde, pravděpodobně jde jen o údržbu a zabezpečení uživatelské části.

Diskuze (8) Další článek: Apple šetří na pamětech i v roce 2023 aneb 8 GB RAM musí stačit všem

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: ,