Nejvýznamnější hardwarové novinky roku 2013

Tento rok se objevilo mnoho zajímavého počítačového hardwaru, jak si z tohoto pohledu budeme pamatovat rok 2013?

Už jen pouze těžko si lze představit, kolik významných novinek se objevilo v roce 2012. Minulý rok byl ve znamení prvního iPadu s displejem Retina a iPadu mini, objevil se první tablet Surface od Microsoftu a první MacBook Pro Retina.

Objevily se také první routery s gigabitovou WiFi (802.11ac), první superpočítač překonal výkon 20 PFLOPS a Nvidia se vrhla se speciální kartou pro HPC segment. Amazon také uvedl novou čtečku Kindle Paperwhite. A co významného se objevilo v roce 2013?

iPad Air a iPad mini Retina

Tento rok Apple uvedl nové generace svých tabletů iPad. Zatímco velký iPad dostal přízvisko „Air“, je tenčí a výrazně výkonnější – Apple ho osadil prvním 64bitovým čipem ARM Apple A7, u menšího iPadu mini bylo vyslyšeno volání spousty zákazníků, kteří chtěli mít i u menšího modelu displej s vysokým rozlišením.

Po stránce hardwaru Apple vylepšil i kamery a do hlavního procesoru integroval i novou formu pohybového čipu M7, který se stará o neustálé sledování pohybů s velmi nízkou spotřebou. S novými iPady se objevila i nová barva – vesmírná šeď, která nahradila předchozí černou.

239270352.jpg

 

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,