Sociální sítě | Instagram | Bulvár a vtípky

Nejvíce lajkovaným příspěvkem na Instagramu se stalo obyčejné slepičí vejce

Pokud si po přečtení nadpisu říkáte, že se svět zbláznil, asi nejste daleko od pravdy. Realitou ale je, že se v tomto případě spíše spojil, a to v rámci vytvoření nového rekordu. Nejpopulárnějším příspěvek na Instagramu se tak stalo obyčejné vejce.

Instagram je postaven na fotografiích. Uživatelé je pak mohou komentovat a především „lajkovat“, nebo chcete-li označovat srdíčkem, což je reprezentováno jako „To se mi líbí“ (podobně jako na Facebooku). Dle množství těchto lajků se odvíjí úspěšnost příspěvků a jeho šíření a tak se nelze diviti tomu, že existují i žebříčky rekordů.

Zatímco od února minulého roku držela celebrita Kylie Jenner rekord v podobě 18 milionů lajků u její fotky narozeného dítěte, v pondělí došlo k nečekanému a výraznému pokoření. Cíleně založený účet world_record_egg obsahuje pouze jediný příspěvek, na kterém je zobrazené obyčejné slepičí vejce.

Neuvěřitelná snaha o vytvoření nového rekordu dospěla k tomu, že dnes už má fotka vejce téměř 40 milionů lajků. Zatím není jasné, kdo účet založil, k tomuto činu se totiž ještě nikdo nepřihlásil.

V popisu účtu už se ale objevil odkaz na e-shop „Egg Gang“ s tričkem s nápisem „Lajknul jsem vejce“ v černém a bílém provedení. To by mohlo být vodítkem. Jenže e-shop zajišťuje britská firma Everpress, která vyrábí různorodá trička podle vlastních návrhů zákazníků. Bude jen najatou firmou skutečným vlastníkem účtu, který zůstává neznámý.

Diskuze (7) Další článek: Intel nabídne rekordní Core i9-9990XE s 14 jádry a frekvencí 5 GHz. Cenu si zájemci vytvoří sami

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,